Beşiktaş'ın rakibi belli oldu

Beşiktaş'ın rakibi belli oldu
UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Temsilcimiz Beşiktaş Belçika'nın Club Brugge takımıyla eşleşti.
Seribaşı avantajının ortadan kalktığı son 16 turu kurasında, aynı ülkeden takımlar da eşleşti. Sadece iki ülke arasında yaşanan gerilimden dolayı Rusya ve Ukrayna takımları birbirleriyle eşleşmedi.
 
Final maçına, Polonya'nın Varşova kentinin ev sahipliği yapacağı Avrupa Ligi'nde son 16 turu karşılaşmaları, 12 ve 19 Mart tarihlerinde oynanacak.

EŞLEŞMELER ŞÖYLE:

Everton -Dinamo Kiev

Dnipro-Ajax

Zenit-Torino

Wolfsburg-Inter

Villarreal-Sevilla

Napoli-Dinamo Moskova

Club Brugge-Beşiktaş

Fiorentina-Roma

Beşiktaş ilk maçı deplasmanda, rövanşı ise İstanbul'da yapacak. Takvime göre 19.03.2015'te oynanacak ikinci maçın siyah beyazlı kulübün tarihi olan 1903'e denk gelmesi, kuranın en ilginç yönü oldu.

Fikret Orman'dan kura yorumu


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman kura çekimini değerlendirdi.

İşte Fikret Orman'ın o açıklamaları:

"Hayırlı olsun, Beşiktaş dünkü gibi oynar ise kimin çıkacağı hiç farketmez. Camia olarak kenetlenmiş, desteği alan bir takımız. Club Brugge nistepen biraz daha tercih edilebilir bir kulüptü ama o da güçlü bir ekip. Bildiğim kadarıyla da liderler. Bizim doğum günümüz 19.03'te Brügge ile İstanbul'da oynayacağız. Dün inanılmaz bir atmosferdi. Bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Ama bir sitemimi de iletmek istiyorum. Olimpiyat Stadı'nda atmosfer yok, uzak gibi birçok şey deniliyordu. Dün 80 bin kişiye yakın taraftarımız vardı. Ligde ise 5 bin kişiye oynadığımız maç vardı burada. Taraftarlarımızdan ricam bizi stada gelip desteklemeleri. Sadece güzel maçlardan sonra sevinmek değil, el ele tutunmayı her zaman yapmamız lazım. Beşiktaş'ta kişisel transfer yapılmaz. Koordinasyon içerisinde transferler yapıyoruz. Başkan olarak ben de maçlara gidiyorum. Sezon sonu 2-3 tane transferimiz var. Gidip bu oyuncuları izliyorum. Tolgay Arslan'ı 2 yıldır canlı olarak izliyorum. Bu transferin gelişim süreci bu şekildedir. Milosevic bir sakatlık geçirdi fakat takıma geldiği zaman büyük katkı verecek. Karakter analizi yapılarak transfer yapılıyor. Beşiktaş Avrupa'da ki kulüplerin bütçesine yaklaştı. Clup Brugge inanın bütçe olarak Beşiktaş'ın yarısına yaklaşamaz. Örneğin Sevilla bu kupayı bizim bütçemizin yarısıyla alıyorsa biz niye alamayalım? Bu ütopik bir şey değil. Olabileceğine inanıyorum. Allah bize futbol şansı versin. Deyim yerindeyse gavur eziyeti çekerek buralara kadar geldik. Bizim birinci hedefimiz lig şampiyonluğu. Dünyanın en güzel şehrinde dünyanın en güzel stadını yapıyoruz. Çok iyi tesislerimiz var. Tüm maçlarımızı deplasmanda oynayarak şampiyon olmak istiyoruz. Taraftarla bütünleştiğimiz zaman bunu gerçekleştireceğiz. Bilic'e güvenimiz tamdır, 1 yıl daha bizimle sözleşmesi var. Bilic ile uzun dönemli bir kontrat yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.