Beylikdüzü Belediyesi'nden engelli çocuklara yaz okulu

Beylikdüzü Belediyesi'nden engelli çocuklara yaz okulu
Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelli ve Rehabilitasyon Birimi’nin düzenlediği ücretsiz Engelli Yaz Spor Okulu, 25 Ağustos’a kadar devam edecek.
8 farklı branşta toplam 150 engelli çocuğun faydalandığı kurslar, ilçenin farklı noktalarında gerçekleştiriliyor.Beylikdüzü Belediyesi, ilçede yaşayan tüm dezavantajlı bireylere engel durumlarına göre farklı branşlarda spor yapma imkanı sunuyor. Yüzme, Jimnastik, Teakwon Do, Okçuluk, Futbol, Basketbol, Masa Tenisi ve Satranç branşlarında eğitim gören engelli çocuklar; hem yaz aylarını verimli şekilde değerlendirmiş oluyor hem de sosyal hayatın daha fazla içinde yer alıyor.


Bu kurslar, ayrıca engelli bireylerin özgüven kazanmaları ve kendilerini ifade etmeleri açısından da büyük önem taşıyor. Engelli bireyler için herhangi bir yaş kısıtlaması gerektirmeyen kurslara katılım ve kayıt bilgileri için 444 09 39 NO’lu Çağrı Merkezi aranabilir.8 Farklı Branşta Ders Veriliyor

Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelli ve Rehabilitasyon Birimi’nin düzenlediği kurslarla 150 engelli çocuk; yüzmeden jimnastiğe, teakwon do’dan okçuluğa kadar 8 farklı branşta ücretsiz olarak Engelli Yaz Okulu'ndan faydalanabiliyor.


Herhangi bir yaş sınırının olmadığı yaz okulunda, derslere katılabilmenin koşulunu bireyin engel durumu belirliyor. Her öğrencinin en fazla 2 branş seçebildiği bu kurslarda, uzman eğitimciler tarafından haftanın 4 günü eğitim veriliyor.


Tüm kurslar için 10 mahalleden belirlenen noktalarda servis imkanı sunuluyor. Dersler ise Âşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi, Beylicium Avm, Demka Spor Kulubü, Bizimkent Açık Basketbol Sahası, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.