Beylikdüzü’nde Bir İlk…

Beylikdüzü’nde Bir İlk…
25 Avrupa ülkesinden, 200’e yakın sporcu “ara vermeksizin”, güneşe ve tüm zorluklara rağmen, 1.5 km kulaç atacak, 40 km pedal çevirecek,10 km koşarak azmin zaferini kanıtlayacak. Nefes kesen Avrupa Kupası mücadelesi Beylikdüzü Belediyesi ve Türkiye Triatl

2017 İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası 29-30 Temmuz 2017 tarihlerinde Beylikdüzü Belediyesi’nin desteği ile İstanbul Beylikdüzü’nde sporseverler ile buluşuyor. İstanbul Avrupa Kupası yarışlarına ETU (Avrupa Triatlon Birliği) tarafından 47 üye ülke Federasyonuna ve sporcularına davet yapıldı. Yarışmalara 25 Avrupa ülkesinden Elit Sporcuların katılımı bekleniyor.

Geçmiş yıllarda Triatlon Branşı’nda İstanbul’da değişik kategorilerde toplam 4 adet Avrupa kupası

düzenlendi. Son olarak 2015 yılında düzenlenen Avrupa Kupası yarışları sprint mesafelerde gerçekleşti.

29-30 Temmuz 2017 tarihlerinde Beylikdüzü Belediyesi’nin desteği ile Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde ilk kez yapılacak yarışmalar, “Olimpik” kategoride gerçekleşecek. Sporcular toplamda; ara vermeksizin Beylikdüzü sahilinde 1500 metre yüzecekler, değişim alanından bisikletlerini alarak zorlu 40 km’lik bisiklet parkurunu tamamlayacaklar, yine değişim alanına bisikletlerini bırakarak 10 km’den oluşan koşu parkurunu tamamlayacaklar.

2017 İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası ilk günü olan 29 Temmuz günü Yaş grupları ve Paratiratlon kategorilerine 300 civarında sporcunun katılımı bekleniyor. Avrupa klasmanındaki yarışlar ise 30 Temmuz Pazar günü Avrupa’nın en iyileri olan “Elit Kadınlar” ve “Elit Erkekler” kategorilerindeki yarışlara sahne olacak. ETU ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmalara Beylikdüzü Belediyesi büyük destek veriyor. Parkur, alt yapı, organizasyon, tanıtım, lojistik gibi yarışma ile alakalı pek çok hizmet Beylikdüzü Belediyesi tarafından sağlanacak.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik ETU Başkanı Renato Bertrandi ve ETU Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de yarışları izlemek üzere İstanbul’da olacağını söyledi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Beylikdüzü altyapı hizmetlerine verdiğimiz, kalkınmaya verdiğimiz önem kadar, Beylikdüzü halkının ve ilçemizde bulunan insanlarımızın da kültür ve spor aktiviteleri ile yaşam memnuniyetlerini arttırma hedefindeyiz. Bu bağlamda 29-30 Temmuz günü yapılacak Triatlon Avrupa Kupası yarışlarını önemsiyoruz ve ilgi ile takip edilebilmesi için Belediye olarak desteğimizi eksik etmiyoruz. Yaşam memnuniyetimize katkı yapacağına inandığım yarışlara yolu Beylikdüzü’nden geçen herkesi davet ediyorum. ” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.