Bir Bacağını Vatan İçin Kaybeden Osman Çakmak, Diğer Bacağıyla Türkiye'yi Şampiyon Yaptı

Bir Bacağını Vatan İçin Kaybeden Osman Çakmak, Diğer Bacağıyla Türkiye'yi Şampiyon Yaptı
Şırnak'ta komando olarak görev yapan ve mayına bastığı için sol bacağı kopan Osman Çakmak, dün oynanan Ampute Futbol Şampiyonası finalinde attığı golle Türkiye'ye şampiyonluğu getirdi.
Türkiye  İngiltere maçında yüreklerini ortaya koyarak  Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı'nda bazı isimler ön plana çıktı. Gecenin en çok konuşulan isimlerinden biri  Osman Çakmak oldu.  Şırnak'ta komandoluk yaparken mayına basması sonucu sol bacağını kaybeden  Osman Çakmak'ın hayat hikayesi ise herkesi derinden etkiledi.

Ünlü yazar,  Yılmaz Özdil,  Osman Çakmak'ın hayat hikayesini şöyle anlatmıştı:

TEDAVİSİ 10 SENE SÜRDÜ

Osman Çakmak. Komandoydu. Kara kış, saat sabahın beşi.  Şırnak'ın ürkütücü görünümlü Besta Vadisi'ni yoğun sis kaplamıştı, göz gözü görmüyordu. Bardaktan boşalırcasına sağanak başladı, termal kameralar çalışmıyordu. Osman mayına bastı, sol bacağı diz altından koptu. Öğle saatlerinde helikopter gelene kadar o halde direndi.  Diyarbakır'a oradan da GATA'ya götürdüler. Ameliyat üstüne ameliyat. 10 sene kardeşim... 10 sene sürdü tedavisi.

"VATAN GÖREVİ İLLA VURUŞARAK OLMAZ OĞLUM"

Bir gün dönemin Genelkurmay Başkanı  Yaşar Büyükanıt geldi rehabilitasyon merkezine. Gazilerle sohbet ediyordu. Osman koltuk değnekleriyle öne çıktı,"Komutanım ben iyileştim, lütfen yardımcı olun. Bölgeye gitmek istiyorum" dedi. Komutanın gözleri buğulandı, elini omzuna koydu ve "Vatan görevi illa vuruşarak olmaz oğlum. Vatan için mücadeleye devam etmek istiyorsan, futbol oyna, ay yıldızlı formayı o şekilde taşı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.