BOCCE ŞAMPİYONLARI BAŞKANI ZİYARET ETTİ

BOCCE ŞAMPİYONLARI BAŞKANI ZİYARET ETTİ
2014-2015 eğitim öğretim yılı İstanbul Okullar Arası Bocce İl Şampiyonası’nda Çatalca Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu kupaları topladı.

Küçük yıldız erkeklerde şampiyon, küçük kızlarda İstanbul 2.si olan Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu öğrencileri Yıldız kızlarda da 3. oldular. Kazanılan kupalarla beraber okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı ziyaret ettiler.

 

BOCCE SAHASI İÇİN ÖĞRETMENLERDEN CEM KARA’YA TEŞEKKÜR

 

Hatırlanacağı üzere okul idarecileri ve öğretmenler tarafından gelen talepler doğrultusunda Çatalca Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu bahçesine bir bocce sahası Çatalca Belediyesi tarafından kazandırılmıştı. Bocce sahasının kullanıma açılmasının ardından bu spora öğrencilerin sımsıkı sarıldığını belirten öğretmenler, kupaların kazanılmasında sahanın yapılmasının en büyük etkenlerden birisi olduğunu belirttiler.

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. Spor konusunda ilçede farklı branşlarda başarılar oluştuğunu belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, sporda başarı isteniyorsa bunun disiplin ve istikrarlı eğitimden geçeceğinin altını çizdi.

 

BOCCE NEDİR?

 

Bocce, bir spor dalı. Bu sporun kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve MÖ 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve "bocce" adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir.

 

Türkiye bocce ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında "Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu"nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur.

 

Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.