Bu eser onlara ait

Bu eser onlara ait
Sezon bitti, Tepecikspor Ligde kaldı, dünden bu güne kadar bu camiaya hizmet eden ve takımın başarısı için ter dökenlere bir teşekkürüm olacak. Bu birliktelik inşallah bozulmaz ve yeni sezonda Tepecikspor böyle hatalara imza atarak yine ligin sıkıntılı ge

Tepecikspor’un ligde kalması için gerekli hamleleri yapan ve zor şartlarda inanılmaz bir başarıya imzalarını koyan futbolcular, teknik kadro ve yöneticiler, bu eserin mimarları olarak altın harflerle tarihe yazılacak. Sezona kötü başlayan ve ardı ardına alınan seri mağlubiyetlerle ligin dibinden ilk haftadan itibaren kurtulamayan Tepecikspor’un buralardan kurtulabilmesi için büyük çaba gösteren yeşil-beyazlılar, sezonun ilk devresini 14 puanla son sırada tamamladı. Bu son sıradaki durum yeşil-beyazlıların hiçte hoşuna giden bir tablo değildi. Nitekim takıma yapılan ara transferdeki takviyelerin ne denli işe yaradığını bugünkü durum ile ortaya çıkmış göründe.


İlk kez ara transferde az hata yapan Tepecikspor’lu yöneticiler, takımın ligde kalmasına sevinirken, asıl düşündürücü durum takımın buralara nasıl geldiğiydi. Üç yıl Play-Off kovalayan fakat dördüncü yılında ligde kalma adına inanılmaz bir mücadele örneği sergileyen Tepecikspor’lu yöneticiler, bir anlamda kesenin ağzını açarak oyuncuların kazandıkları her maçın sonunda hesaplarını kabarttı. Bu da Tepecikspor’un ligde kalmasını sağladı. Bu savaşta var olan ve ellerinden gelen mücadeleyi sonuna kadar sürdüren Tepecikspor’lu oyuncular, takımlarının ligde kalması adına üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmenin haklı gururu ile sezona son noktayı koymanın mutluluğunu yaşadılar. Bu eser onlara ait derken, bunun içinde futbolcu, teknik kadro ve yönetimin de var olduğunu asla unutmamak gerekiyor. Onların bu takımı ligde tutmak için ettiği çabalar, herkesi mutlu etti.

Çarşı grubu taraftarları unutulmamalı

Hele bir da o Çarşı grubu taraftarları yok mu, onların da hakkının ödenemeyeceğini buradan duyurmak isterim. Her maçta 90 dakika takımlarını destekleyen ve oyuncuları alınan iyi ve ya kötü neticelere rağmen bağırlarına basan taraftarlar da övgünün en büyüğünü hak eden cinstedir. Sezon başından beri yağmur, kar, kış, soğuk ve sıcak demeden takımlarını destekleyerek inançlarını sahaya yansıtan taraftarlar, bu takıma ne kadar sahiplenmiş onu herkes bu sezon bir kez daha görme şansı yakaladı. Amigo Muhammet Uçar ve arkadaşlarının bu desteğini gören birçok kulübün taraftarları, yeşil-beyazlı camiaya bakış açılarını da değiştirdi. Centilmenliği ile son yıllara damgasını vuran Çarşı Grubu Taraftarları da bana göre övgülerin en büyüğünü hak ederlerdendir. Ağzınıza ve desteğinize sağlık beyler, böyle destek olduğunuzda, takımın neler yapabileceğini hepiniz gördünüz ve gözlemlediniz. Demek ki inanmanın yarısının başarı olduğunu sizlerde algıladınız. Çünkü inanarak takıma ve camiaya verilen desteğin karşılığını son Kocaeli deplasmanında ligde kalarak almış oldunuz.

Büyükçekmece Taraftarlarını unutmadık

Buradan ben kendi adıma Tepecikspor’u destekleyen ve onlara itici güç olan Büyükçekmece Taraftarlarının önde gelenlerini ve taraftarlar Derneği başkanlarını da kutlamak istiyorum. Tepecikspor’a sahip çıkmaları ve takımın başarılarında yanlarında olmaları da birlik ve beraberliğin göstergesini ortaya koymuş oldular. Bu demek olmuyor ki, Büyükçekmece Tepecik kardeşliği anlatıldığı gibi kötü değil, mükemmele doğru yol almış gidiyor. Burada amaç Büyükçekmece İlçesini Profesyonel Ligde temsil eden bir takıma verilecek destektir. Eğer bugün Tepecikspor’un buralardaysa bu tüm Büyükçekmece ilçesinin Tepecikspor’a verdiği destekten olmuştur. Destek deyince hemen akıllara parayı getirmeyin sakın ha, bu gönül desteğidir. Yıllardır Spor Toto 2. Ligde mücadele eden Tepecikspor’un buralarda kalması ve yoluna emin adımlarla vites büyüterek devam etmesini istiyorsak, bu verilen desteğin iki hatta üç katını vermeye devam etmeliyiz. Bu başarı değil de nedir?. Büyükçekmece Taraftarlarını da bu anlamda tebrik etmeden geçemeyeceğim. Buradan kalkıp Kocaeli’ne kadar gelip ve Tepecikspor’un yanlarında olması kadar güzel bir duygu olamaz.

Ayaklarınıza sağlık futbolcu arkadaşlar

Tepecikspor’un ligde kalması için onurları ve şerefleriyle sahada alın teri dönem oyuncularımızı da tek tek tebrik etmek istiyorum. Bu takım ligde kalmışsa saha içerisinde terini son damlasına kadar akıtan oyuncuların sayesinde olmuştur. Ben kendi adıma bu güzelliği bizlere yaşatan oyunculara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Tepecikspor’un ne kadar iddialı ve bu lige tutunmak istediğini aldıkları başarılı neticelerle herkese göstermiştirler. Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek de bundan sonra yönetime kalmıştır. Bu hakkı da bu yönetimin oyunculara vereceğini düşünüyor, futbolcu kardeşlerimizin hepsini gönülden kutluyor, Tepecikspor’un ligde kalmasını sağladıkları için ayaklarınıza sağlık diyorum. Evet, zor bir sezon geçirdiniz fakat bunun karşılığını da alacağınızı düşünüyorum.

Yönetim, üzerine düşeni yaptı

Tabi ki bunlara itici güç olarak maddi ve manevi anlamda desteğini esirgemeyen yönetim kurulunun da hizmetlerini unutmak mümkün değil. Onlar vermeseydi, oyuncuların yanında olmasaydı ve gecesini gündüzüne katmasaydı belki de Altay takımı gibi lige en erken veda eden takım olabilirlerdi. Yılmadan, usanmadan takımın ligde kalması için ekonomik anlamda kesenin ağzını açan yöneticiler, oyuncularına gerekli desteği vererek bugün keyifli bir ortamda rahat rahat dolaşabiliyorlar. Tepecikspor’u seveniniz olur ve yo olmaz, bu takımın başarısıyla gurur duyar ve duymazsınız o beni ilgilendirmez ama yiğidi öldür, hakkını ver demekte bizim görevimizdir. Bu takım bugün Spor Toto 2. Ligde mücadele edip bizleri heyecanlandırmaya devam ediyorsa, yöneticilerin de bunda en büyük başrol oynadığını unutmamak gerekiyor. Eğer bu sezon neden buralara kadar düştüğünüzü anımsamak ve hataları masaya yatırmayı düşünürseniz, yeni sezonun da bir anlamda önlemini almış olursunuz. “Erken kalkan erken yol alır” mantığı ile takımı en kısa sürede oluşturursanız yeni sezonda bu sezon ki sıkıntıları çekmez hatalardan da ders almış olursunuz.

İnanç ve başarı, mutfaktan geldi

Diyeceksiniz ki, neden böyle bir söz ettin?. Bunu yazmakta geç bile kaldım. Oyuncuların beslenmesini ve damak tadını veren mutfakta çalışan ablalarımızın da bu başarıda bence büyük payı var. Lezzet mutfağından gelen sevgiyi oyunculara sunan ablalarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Tesislerde çalışan ve Tepecikspor için hizmet eden malzemecisinden, çevre temizliğini yapanlara ve güvenliğine kadar herkesin bu takımın başarısında payının olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu tür hizmetlerin ne kadar doğru yapıldığını onların da algıladığını gördük. Mutfakta kaynayan mutluluk ve lezzet tencerelerinin her zaman bu denli kaynaması gerekiyor. Sağlıklı beslenen oyuncuların ve teknik kadronun başarısı da bu mutfaktan geldi.

Tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum

Takımın başında sezon başından beri görev yapan ve çeşitli nedenlerden dolayı takımdan ayrılarak camianın başarılı olması için yöneticilerin önünü açan Erdal Alparslan, Armağan Turhan, Şenol Demir, Engin Çalışır, Tunahan Akdoğan, Cafer Aydın, Bülent Taşkın ve takımın ligde kalmasını sağlayan Tepecikspor’un başarılı eski oyuncusu ve Teknik Direktörü Enver Şen’e de ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. En son takımda görev yapan ve takımın başarılı olması için oyuncularla bir arkadaş gibi diyalog kuran Teknik Direktör Enver Şen’i diğer hocalarımızdan ayrı tutmak istiyorum. Diğer hocalarımız hiç kırılmasın çünkü takımda en fazla puanı toplayan ve takımın ligde kalmasını sağlayan isim olarak onun adı baş tarafa yazılmalıdır. Takımın başında kaldığı dört maçta hiç puan alamayan Engin Çalışır hocamızın da büyük bir şanssızlık yaşadığını hepimiz gözlemledik. Yine de iyi niyetinden asla şüphemiz olmadı. Ben tüm teknik direktörlerimize bir kez daha camiaya verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Biri yapacak diğeri bozacak diye bir kaide yok. Burada çalışan tüm hocalarımızın iyi niyetle takımın başında görev aldıklarına inancım tamdır.

Akgün’ü de unutmak mümkün değil

Büyükçekmece Belediye Dr. Hasan Akgün’ü de bu vesile ile anmadan duramayacağım. Kendisi Tepecikspor’a bu sezon inanın büyük hizmetler verdi. Stadın yenilenmesi, tesislerin yenilenmesi, zeminin futbol oynamaya elverişli hale getirilmesi, çevre düzenlemesinin yapılması ve takıma zaman zaman moral yemekleri vererek camianın yanında olduğunu gösteren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e de teşekkür etmek istiyorum. Başkan Dr. Hasan Akgün’ün Tribünlerin yeniden yapılması için müjdeyi vermesi ise en çok Tepecikspor’lu taraftarları sevindirdi. Yaklaşık 5.000 kişilik yeni yapılacak olan tribünler için bugün ve ya yarın ilk startın verileceği söylendi. Takımın ligde kalmasına da sevinen Başkan Dr. Akgün, ilk mesajını Onursal Başkan Temel Eyüboğlu’na gönderdi. Eyüboğlu’da bu mesaja çok sevindiğini, yalnız olmadıklarını söyleyerek Başkan Dr. Hasan Akgün’e teşekkür etmeden geçemedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.