Büyükçekmece Basketbol 14’te !-14 yaptı!

Büyükçekmece Basketbol 14’te !-14 yaptı!
Hafta sonu oynadığı Manisa Belediyesi maçını 61-53 kazanan Büyükçekmece Basketbol takımı 14 de 14 yapıp yenilgisizliğini sürdürüyor. 14 de 14 yapan takım Cumartesi onanacak olan Denizli Belediye basketbol maçında taraftarın desteğiyle 15 de 15 yapmayı ama

 

Bizlerde sizin için nağmağlup olan Büyükçekmece Basketbol takımının vazgeçilmez iki basketbolcusuyla sohbet gerçekleştirdik…

Serdar Çağlan( Kaptan)

1973 doğumlu 2.06 cm boyunda olan takımın kaptanı Serdar Çağlan Büyükçekmece Basketbol takımının kurucu direği.  İyi bir basketbol geçmişine sahip olan kaptan Serdar, Tofaş ,Ülker ,Fenerbahçe ,İTÜ gibi profesyonel bir basketbol geçmişine sahip. 177 kere Milli takımda oynamış olan kaptan Serdar, güçlü fiziğiyle savunmanın temel direği olup, tecrübesi ve sempatik kişiliğiyle de Büyükçekmece taraftarlarının da şimdiden gönlünü kazanmış durumda.

Tufan Aktulgalı( 2. Kaptan)

1980 doğumlu 2.00 cm boyunda olan takımın 2. Kaptanı Tufan Aktulgalı Büyükçekmece Basketbol takımının kaptanı Serdar gibi kurucu direklerinden. Çocuk yaşta basketbola başlayan Tufan, Erdemir, Beykoz, İstanbul gibi basketbol geçmişi olup ilk maçına 16 yaşında çıkarak kendini kanıtladı. 44 kez Milli formayı giymiş olan takımın 2. kaptanı Tufan, uzun seneler 2. ligde büyük tecrübeler yaşadı. Beykoz ile 1. lig tecrübesi de olan Tufan, uzun mesafeli şutları ve her iki elini de mükemmel kullanma özelliklerine sahip olup, atletik fiziğiyle takımın vazgeçilmezi.

Onlar yeni kurulmuş olan ve yeni kurulmuş bir takım olmasına rağmen yenilgisiz olan Büyükçekmece Basketbol takımının kurulmasında büyük katkıları olup inançlarının doğrultusunda takım koçu olan Kartal Önel ile başlamış oldukları yolda Büyükçekmece’yi en iyi şekilde tanıtıp gençlere örnek olmayı amaçlıyorlar.

İnançları doğrultusun da 4 kişiyle başlamış oldukları bu yolda birlik ve beraberlik kurarak takımı iyi yerlere taşıdıklarını söyleyen 2.Kaptan Tufan; Geldiğimiz yol planladığımızın dörtte biri, önümüzde daha kat edeceğimiz çok yol var. 4 kişiyle başladığımız Büyükçekmece basketbol takımına yeni oyuncular katıldıkça başarı geldi, başarı geldikçe taraftar oluştu. Bu da bizi hedeflerimize daha yakın yaptı.

Takımda ki başarısının yanı sıra takımı birleştiren ve arkadaşlarını motive eden kişiliğiyle bilinen Kaptan Serdar; başka işlere yönelmeyi düşündüğüm zaman Kartal koçla karşılaştım ve onun inandığına bende inandım ve takıma dahil oldum. Bunun yanı sıra daha önce hiç Büyükçekmece’ye gelmemiştim ilk geldiğimde gördüm ki Büyükçekmece çok güzel bir ilçe buda beni ayrı etkiledi. Şimdi bu kadar güzelliklerinin arasında bizlerde 2. Lige çıkıp Büyükçekmece gibi bir ilçeye basketbol adında da başarı getireceğiz.

Koç Kartal ; Bu takım Serdar ve Tufan’ın üzerinde inşaa edildi. Aslında bu işin başında amacımız 18 yaş üzerinde bir takım kurup ileriye dönük başarılar yakalamaktı ama ikisinin de takıma dahil olması gelecek diğer çocukları da inandırdı. Bizler şimdi Büyükçekmece gibi modern bir ilçede basketbolu başarılarımızla gençlere aşılayıp, geleceğe yatırım yapmak istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.