Çocuklar spor yapma kültürünü öğreniyor

Çocuklar spor yapma kültürünü öğreniyor
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın her zaman önceliği olan çocuklar Çatalca Belediyesi’nin açtığı kurslarla erken yaşta sporla tanışıyor.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın göreve geldiği günden bu güne üzerinde hassasiyetle durduğu çocuklar, açılan kurslarla sanatla, kültürle ve sporla iç içe büyüyor. Başkan Cem Kara’nın, “Çocuklara en erken yaşta spor bilincini, ahlakını, kültürünü benimseterek yeni nesilleri sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek, disiplinli, çalışkan, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedefimizdir” sözleri doğrultusunda Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Spor Okulları kapsamında açılan kurslardan birisi de Jimnastik Kursu.

Tüm spor branşlarının temeli jimnastik

Eğitmen Didem Soylu tarafından Salı ve Perşembe günleri Kültür Merkezi Dans Salonu’nda 91 minik öğrenci eğlenceli bir ortamda, esneklik, el-ayak koordinasyonu, denge, kuvvet ve çeviklik becerilerini geliştirerek, aynı zamanda temel jimnastik hareketlerini en iyi şekilde öğreniyor.

Hem kız hem erkek çocuklara hitap ederek fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan jimnastik, çocukların esnek ve çevik bir vücut yapısına sahip olması için en uygun sporlardan biri. Tüm spor branşlarının temelini oluşturan jimnastik aynı zamanda çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken estetik bir görüntüye sahip olmalarını da sağlayarak, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengeliyor.

Bir adım önde başlayacaklar

Çocuklara öncelikle spor yapma kültürünü aktaran ve en doğru aktivitelerin yapılması için bilinçli tercih imkânı sunan jimnastik, onlara bu temel eğitim ile ileride branş değişikliği yaptıklarında bireysel veya takım sporuna bir adım önde başlamalarını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.