Demba Ba rekorları kırdı gitti

Demba Ba rekorları kırdı gitti
Çin takımı Shangai Shenhua'ya transfer olan Demba Ba, Beşiktaş adına rekor bir transfer gerçekleştird
Çin ve İngiltere arasında tercih yapmakta zorlanan Senegalli golcü son karar olarak Çin'i tercih etti.
Kariyerine İngiltere'de devam etmek istediğini her fırsatta söyleyen Demba Ba kendisi için en istekli kulüp olan West Bromwich'in belirlediği yıllık ücreti beğenmedi ve neredeyse 3 katına Shanghai Shenhua takımına transfer oldu.

Kesin olarak açıklanmasa da Demba Ba'nın Shangahai'den bonuslarla birlikte yıllık 7.5 milyon Euro kazanacağı öğrenildi.3 yıl olarak yapılan sözleşme uyarınca Senegalli golcü toplamda 21.5 milyon Euro gibi bir servetin sahibi olacak.

REKORLARI KIRDI GİTTİ
Beşiktaş'a geçtiğimiz yıl 18 Temmuz'da gelen Demba Ba siyah beyazlı takımda oynadığı 44 maçta attığı 27 gol 7 asist ile Beşiktaş tarihinin bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcusu olarak rekor kırmıştı.
Secdeye vardığı gol sonrası sevinçleri ile gönüllerde taht kuran ve adına şarkılar bestelenen Demba Ba 1 yıl kaldığı Beşiktaş'tan taraftarın sevgilisi olarak ayrılıyor.

BEŞİKTAŞ TARİHİNİN EN PAHALI SATIŞ
I
Senegalli golcü gol rekorunun yanı sıra Beşiktaş tarihinin en pahalı futbolcu satışı rekorunu da gerçekleştirdi.
6 milyon Euro'ya Chelsea'den alınan Demba Ba bir ylı dolmadan değerini 2 kattan fazla artırarak 13.5 milyon Euro'ya Çin'e transfer oldu.10 yıl önce John Carew'i 7.6 milyon Euro'ya satan siyah beyazlılar Demba Ba için kasaya koyacakları 13.5 milyon Euro ile kendi tarihlerinin en pahalı oyuncu satışını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.