Destek verilmezse, Vefa lige katılmayacak

Destek verilmezse, Vefa lige katılmayacak
BAL, Bölgesel Amatör Lig yükselme başarısı gösteren ve yeni sezon öncesi çalkantılı bir dönem içerisine giren Vefaspor’da haftalardır beklenen toplantı önceki gün Vefa Spor Kulübünün yanında bulunan tarihi Vefa Lisesi Konferans salonunda gerçekleşti.

 Toplantının büyük bir kalabalığa sahne olacağı beklenirken, bu sayı yönetim dahil 48 kişiye ulaşabildi. Toplantı öncesi yönetim kurulunu konuşmanın yapıldığı kürsüye alan Kulüp Başkanı Mesut Gülbaran, adeta boş koltuklara hitap etti. Beklenen ilginin oluşmamasından dolayı sinirli tavırlar sergileyen Başkan Mesut Gülbaran, en son söyleyeceğini ilk baştan söyleyerek Yeni yönetimin oluşmaması, kendilerine gerekli maddi desteğin verilmemesi durumunda aynı yönetimle yola devam edep, tarihi büyük başarılarla dolu Vefaspor’u lige çıkartmayacaklarını söyledi. Salonda bulunan az sayıdaki kongre üyelerine seslenen Başkan Gülbaran, iddialı konuşmasıyla salondakilerin alkışını aldı. 3 Haziran’da Genel Kurula gideceklerini de bu toplantıda duyuran Başkan Mesut Gülbaran, ilginin daha büyük olacağını beklediğini, o yorum yapanların da bu toplantıda olmasını çok arzu ettiğini söylemeden geçemedi.

Yorumları yapanlar nerde

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde futbolcular ile arasında yaşanan kaosun haberine yorum yapanların toplantıya cesaret göstererek katılamadığını ve ya katılıp ta yürekli bir şekilde kendisine yüz yüze cevap veremediklerini söyleyen Başkan Mesut Gülbaran, “Şimdi buradan şunu söylemek istiyorum. Yaşananlar karşısında yorum yapanlar ve bu yorumları kendilerine yakıştıranlar acaba neredeler. Bu kadar yoruma rağmen toplantıya bu kadar az kişinin katılması beni inanın şaşırttı. O yorumlara rağmen bu salon hınca hınç dolacak zannettim ama yorumları yapanlar demek ki yalandan karalama yapmak için yazmışlar. Eğer yürekleri olsaydı gelip bana o hazurunun önünde hesap sorsaydı. Ya bir insan bu kadar karalanır mı, bir camia bu kadar basit bir şekilde ayaklar altına alınabilir mi. Bunun neresinde o yürekli Vefalılık. Biz Vefa’lıyız diyoruz buradayız, ya gerçek Vefa’lılar nerede onları göremiyorum.

Üye yapılsın, para toplansın mış

Başkan Mesut Gülbaran, Kulübe üye yapıp maddi anlamda kulübe gelir gelmesini sağlamak adına böyle bir kampanyanın yürütülmesi gerektiğini kendisine söyleyenlere de bununla ilgi şöyle cevap verdi. “Bu kulübün üye aidatlarına hiç ihtiyacı yoktur. Üye aidatlarıyla hangi Kulüp ayakta kalmış ve ya hangi kulüp büyük gelirler elde etmiş bana bir tanesini gösterebilirmisiniz. Benim üye aidatlarında gözüm yok. Üye yapalım sıkıntı yok, üyelerden para da almayalım oda pek önemli değil. Önemli olan bu kulübe gönül üyesi oyup maddi anlamda destek olabilmek, bunu yapabiliyormussunuz o zaman sizi kutlarım. Tabi ki üyelere ihtiyaç var. Bir genel kurulda yönetim kurulu seçilirken bu üyelerin oyları her zaman olduğu gibi sonucu etkileyebilir ama ekonomik anlamda bu durumun hiçbir kulübe katkısı yoktur.

Eleştirileri hiç hak etmiyoruz

Vefa’nın başkanlığı döneminde hiçbir şekilde hak etmediği eleştirilerle karşı karşıya kaldığını söyleyen Başkan Mesut Gülbaran, “Vefa madem büyük bir camia, neden üç b.eş kişinin eline baksın kardeşim. Biz cebimizden verelim, çoluk çocuğumuzun rızkını kulüp için harcayalım, birileri gelsin hem de BİR TL, vermeden BİN TL’lik eleştiri yapsın, ben bunu kabul etmiyorum. Yönetimde bulunan arkadaşlarımız her geçen gün bir bir aramızdan ayrılıyor neden biliyor musunuz?, “Ya başkan hem paramızı vereceğiz, hem de bilinçsiz hatta acımasız bir şekilde eleştirileceğiz. Bunu hiçbir insanlık kabul etmez ve bunun bu kitapta yazan tarafı da yoktur” diyerek camiadan tek tek kopuyorlar. Bu kötü gidişi kim dur diyecek bileniniz var mı?. Biz bu şartlara rağmen bir Allah’ın kuluna tek kuruş borcumuz yok tertemiz borçsuz bir kulüp olduk burada. Bu kulübü nerelerden aldığımızı çok iyi biliyorsunuz. Hacizler, borçlar ve bununla ilgili birçok sıkıntılı dönemde borçlu bir şekilde bu koltuğa oturduk. Bugün gelsin birisi benim bu kulüpten alacağım kaldı desin onun alnını karışlarım. Hiç kimseye borcu olmayan tertemiz bir kulüp bırakacağım tabi yüreğine ve kendine güvenen bir aday olursa tabi.

Vefaspor’u lige katmayacağız

Vefaspor’u beklenen destek gelmez ise lige katmayacaklarını söyleyen Başkan Mesut Gülbaran, “Bugün için çok önemli bir sez sarf etmek istiyorum. Bakın bu söyleyeceğimi iyi dinleyin, “Eğer benim yani yönetim kurulu arkadaşlarımızın önüne 400 Bin TL getirmesinler, bu takımı lige sokmayacağım bu bir blöf değildir günü geldiğinde herkes bunu görecektir. Madem bu tarihi Vefaspor Kulübüne maddi anlamda destek yok, bizimde buna gücümüz yok o zaman lige katılmayacağız ve Vefa yine ayaklar altına alınmış olacak. O zaman bunun için ne yorum yazacaklar onu da oturup bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Mesut Gülbaran, hedefsiz yerde olmaz

Kendisine iletilen mütevazı bir kadro kurup lige devam edelim sözüne de sinirlenen Başkan Gülbaran, “Öncelikle şunu herkes çok iyi bilsin, bir camia, bir işyerinde hatta bir kurumda iddia yoksa orada Mesut Gülbaran ve arkadaşları orada olmaz. Bize mütevazı bir kadro kuralım diyorlar yani ligden düşmeyecek gibi. Ya kardeşim bunun maliyeti nedir biliyor musunuz. Bir takımın lige katılması için en az 400 BİN TL’ye ihtiyacı vardır. Madem düşmemeye oynayacak bir takım oluşturacaksınız, bu kadar para harcayacaksınız, gelin bu parayı bizim koyacağımız 600 BİN TL’nin yanına koyun, bu parayı verenler de yönetimimizde olsun bakalım biz burada oluyormuyuz, olmuyormuyuz. Öyle takımı hiç kimseye de peşkeş çektirmem beni tanıyanlarınız bilir.

3 Haziran büyük gün olacak

Haziran ayının başında genel kurula gideceklerini söyleyen Başkan Mesut Gülbaran, 3 Haziran’ın büyük gün olacağının altını çizdi. Başkan Gülbaran bu konuya da şöyle açıklık getirdi, “Biz 3 Haziran’da genel kurul yapacağız. Bu genel kurula üç dört gün kala gelip bizim istediğimiz maddi desteği bizlere verecek kişiler masaya oturursa o zaman bizde desteğin en büyüğünü verir o dakikadan sonra yola devam etme kararı alır yolumuza emin adımlarla hem de şampiyonluğu hedefleyen bir camia olarak devam ederiz. Yok, efendim biz bu kadar para desteği veremiyoruz derlerse de biz o zaman yönetim olarak yolumuza devam ederiz ama takımı lige sokmamak kaydıyla. Bize de bununla ilgili hiç kimse hesap soramaz hatta sormaya bile cesaret gösteremez çünkü destek vermedikleri için bu kişilerin söz hakkı da yoktur.

Vefa ve Küçükpazar benim için aynıdır

Başkan Mesut Gülbaran, son olarak şunları söyledi, “Burada Vefa ve ya Küçükpazar ayrımı yapmıyoruz. Eğer bunu yapsaydık bugün Vefa’nın esamesi bile zor okunurdu. Biz Küçükpazar’lı arkadaşlarla birlikte hareket edip bu güzide semtimizin koca çınarını yaşatmak için tek yürek olduk ve buralara kadar da bu camiayı getirme başarısı gösterdik. Burada Vefa ile Küçükpazar’ı ayırt etmeyin ikisi de aynı semtin takımıdır ve bu iki takımda bizim her şeyimizdir. Bu iki kulübe kötü gözle bakan ve bu iki kulübü bir birine düşman yapmak için çaba gösterenler hiç uğraşmasın böyle bir girişim ne olur ne de yaşanır. Biz kendimizi çok iyi biliyoruz ve bakarsınız yeni sezonda Küçükpazarspor fırtınası liglerde yeniden esmeye başlarsa sakın buna hiç kimse şaşırmasın” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.