Diomande operasyonu

Diomande operasyonu
Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesine devam eden Galatasaray, transfer harekatına başladı.

Sarı kırmızılılar, kadrosuna katmak istediği isimlerden birini Mohamed Diomande olarak belirledi. Diomande kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri burada

 

 


Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını son maça taşıyan ve haftaya Kopenhag deplasmanına çıkacak olan Galatasaray, diğer yandan Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda da şampiyonluk hedefini sürdürüyor. Teknik Direktör Okan Buruk da kadrosunu güçlendirebilmek adına raporunu hazırladı ve bu isimlere yenileri eklenmeye devam ediyor. Deneyimli çalıştırıcının gözüne kestirdiği son futbolcu FC Nordsjaelland forması giyen Mohamed Diomande oldu. Taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Mohamed Diomande kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.


Galatasaray'da sezon ortasında yapılacak operasyonun ilk adımı gönderilecek futbolcularla başlayacak. Yaz aylarında Tottenham'dan kiralanan Tanguy Ndombele'den istenen verimin alınamaması üzerine Fransız futbolcu kulübüne geri gönderilmek isteniyor. Maddi olarak tüm yükümlülüklerin yerine getirilerek bu anlaşmadan çıkılma konusunda girişimler yapılacak. Ayrıca Victor Nelsson'un da satışı gündemde ve gelecek her teklif değerlendirilecek. Ayrıca Dries Mertens'in de kontratı tamamlanacak ve ayrılması muhtemel gözüküyor. Kadronun gençleştirilmesi için listeye Mohamed Diomande eklendi.


Orta saha rotasyonunu genişletmek amacında olan Teknik Direktör Okan Buruk'un liste başında merkez orta saha ve 10 numarada oynayabilen Mohamed Diomande bulunuyor. FC Nordsjaelland'daki formuyla dikkat çeken Afrika asıllı futbolcunun bonservisi konusunda kulübüyle görüşmelere başlanacak. İlk adımın ise gelecek hafta oynanacak Kopenhag mücadelesi öncesi veya sonrasında atılması bekleniyor.

Mohamed Diomande kimdir?
Tam adı Mohamed Baba Diomande olan Mohamed Diomande, 30 Ekim 2001 tarihinde Fildişi Sahilleri'nin Yopougon kentinde doğdu. 22 yaşındadır. Futbol hayatı birçok Afrikalı futbolcu ve Nordsjaelland fabrikasına katılan meslektaşı gibi Right To Dreams ile Gana'da başladı. Akademi ile ilişkisi bulunan Danimarka ekibi, 2020'nin ocak ayında orta saha oyuncusunu kadrosuna kattığını açıkladı. Yavaş yavaş şans bulmaya başlayan Diomande uzun bir süre sahalardan uzak kaldı ancak formasını giymeye devam etti. Bugüne kadar 111 kez sahaya çıktığı takımı için 13 gol ve 14 asist üretti. Milli takım tercihi ise henüz belli değil. Güncel piyasa değeri 2.5 milyon euro. Bu sezon 21 karşılaşmada 5 asist üretti. UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki tek gol pası ise Fenerbahçe karşısındaydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.