Dipten zirveye: Mert Hakan Yandaş! Tecrübeli futbolcu kendini affettirdi

Dipten zirveye: Mert Hakan Yandaş! Tecrübeli futbolcu kendini affettirdi
Kontratının bitmesine kısa süre kala takımdan ayrılması konuşulan Mert Hakan Yandaş, Kasımpaşa maçında attığı golle hem 3 puanı getiren isimlerden biri oldu hem de kendisini affettirdi.

Fenerbahçe'de en deneyimli isimlerden biri olmasına rağmen Kayseri'de gördüğü kırmızı kart sonrası eleştirilerin hedefi haline gelen ve takımdan gönderileceği söylenen Mert Hakan Yandaş, devre arasında birçok teklife rağmen kulübünde kalmıştı. Kasımpaşa karşısında 1-0 geriye düşen sarı lacivertlileri attığı golle geri döndüren deneyimli yıldız, galibiyette önemli bir rol oynamayı başardı. Bu mücadele sonrasında kendisini de tribünlere affettirmeyi başardı.

'Gülmeye başladık'

Kötü günleri geride bıraktığını söyleyen Mert Hakan Yandaş, karşılaşma sonrasında "Ben de ailem de iki haftadır gülmeye başladık. Kendi hatalarım da var bunda yol açtığım. Oyuna motive olmam gerekli. Belki de bir musibet bin nasihatten iyidir derler. Başıma talihsiz bir olay geldi. Oradaki tek hatam sadece kendim kırmızı kart yemem. Fred'i ben attırmadım, öyle bir algı oluştu. Ama dediğim gibi başımıza gelen her olayda bir hayır vardır. Ondan sonra sahaya çıkmayı dört gözle bekledim. Sahaya çıkmak için de güçlü olmam gerektiğini biliyordum. İki haftadır da o şans bana geldi. Çok mutluyum, çok şükür. Ailem ve ben de gülmeyi özlemişiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Hedef şampiyonluk

Fenerbahçe'de henüz lig şampiyonluğu yaşayamayan tecrübeli futbolcu; "3,5 sezon olmuştu devre arasındayken. Gerçekten işin arka kısmında bir sürü emek var. Bir sürü mücadele var. Yaptığımız yanlışlar da var. O günkü şartlar camia için belki de gitmemi gerektiriyordu. Kalıp mücadelede etmek istedim. Bu sezon hedefe ulaşabileceğimizi hissettim. Bir yerde benimde sahneye çıkabileceğimi düşündüm. Mücadele etmeyi tercih ettim, 1 dakika bile oynamasam bile kalıp sezon sonu şampiyonluğu görmek istiyordum. Rabbim de nasip etti. İki haftadır arkadaşlarıma yardımcı oluyorum. Şampiyon olursak dünyanın en mutlu insanlarından biri olurum. Camia da öyle zaten. Gerisinin pek bir önemi yok. Uzun süredir forma şansı bekliyorum. Kendimi de hazır tutmaya çalışıyorum. Yaklaşık 2-3 ay sonra ilk Adana maçıyla gelen bir şans vardı. Hocamız da bugünleri hesapladığını, sabırlı olmam gerektiğini söyledi ve zamanı geldiğinde iyi şeyler olacağına inandı. Çünkü Samandıra'da birlikte olduğumuz için dışarıdan gözükmeyen şeyleri içeride birbirimize yakın olduğumuz için görüp anlayabiliyoruz. Zor günlerde yanımda olan insanlara çok teşekkür ediyorum. Daha hiçbir şey başarmadık. İnşallah sezon sonunda hep birlikte sevinçten ağlarız." demişti.

Kendini affettirdi, kontratı kaptı

Mert Hakan Yandaş'taki olumlu gidişat teknik heyet ve yönetim kanatlarında da karşılık buldu. İlk etapta temkinli yaklaşılan orta saha oyuncusu için sezon bitiminde yeni teklif yapılması ve 3 yıllık daha anlaşma sağlanması bekleniyor. Mert Hakan'ın da planı kariyerine İstanbul'da devam edebilmek ve sarı lacivertli formayla oynamak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.