Fatih Terim basın toplantısı düzenledi

Fatih Terim basın toplantısı düzenledi
Fatih Terim, Konya'da A Milli Takım ile ilgili basın toplantısı düzenledi. A Milli Takım'ın Ukrayna ile Konya'da oynayacağı maçtan önce açıklamalarda bulundu.

Teknik olarak iyi hazırlandıklarını ifade eden Fatih Terim, Dünya Kupası sürecinde 6 ve 9 olmak kaydıyla bizi bekleyen iki tane önemli maç var. Ukrayna ve arkasından İzlanda maçı var. Bu maçlar için teknik ve taknik anlamda iyi hazırlandık. Oyuncularımızı Hırvat maçından sonraki ilk buluşmamızda iki takımı da iyi anlattığımızı düşünüyorum. Bu çalışmalarımızı sahaya yansıtabilirsek, ümit ediyorum ki düşündüğümüz şekilde yolumuza devam ederiz. Konya'da maça gelecek seyirciler ve televizyon başında bizleri destekleyecek olan tüm halkımızından iyi dileklerini ve dualarını esirgememelerini rica ediyorum" şeklinde konuştu.

FATİH TERİM: "FUTBOL DİREKTÖRLÜĞÜ NEDİR, ANLATACAĞIM"

Türkiye Futbol Direktörü'nün ne demek olduğunu anlatacağını belirten Fatih Terim, ""Müsade eder misiniz arkadaşlar? (Basın toplantısındaki konuşmalar üzerine tepkisi) Gönül isterki, takımımızı, maçlarımızı konuşalım, analizini yapalım. Biliyorum ki bu basın toplantısında gündeminizde başka şeyler var. Medyayı ve kamuoyunu yakından takip ediyorum. Yazılanları, söylenenleri... Neler olup olmadığını bilerek konuşuyorum. Türkiye Futbol Direktörlüğü kavramı ve görev tanımının ne olduğuna ilişkin sanırım kafa karışıklığı var. Türk futbolunun gelecek tasarımından ilgili kurum ve kuruluşlarla plan, program ve proje oluşturmak ve bunları hayata geçirmek. Kısa, orta ve uzun vadeli sonuç almayı hedefleyen bir yapıdır. Türkiye Futbol Direktörlüğü, direk TFF'ye bağlıdır. Dolaylı olarak akademi, iş dünyası ve SPK'larla dirsek teması halinde olur. Bu arada altyapısından milli takımlarına, modern futbol yerleşmesine kadar bir iştir futbol direktörlüğü. Önümüzdeki maçlar sonrası TFF'nin kendi sayfasından Türkiye Futbol Direktörlüğü Faaliyet Raporu'nu paylaşacağız. Soru işaretlerini gidermek için neler yaptığımızı ve yapacağımızı anlat içerik için talimatını verdim. Sizlerin maçtan maça gördüğüğüz beni ve arkdaşlarımın neler yaptığını ve yapacağını göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

 Alman basını: Terim'in son gözdesi Kerem Demirbay
FATİH TERİM: "SAKİNLİK GÖSTERMEYECE ÇALIŞACAĞIM"

Sporx.com'un ortaya çıkarttığı "Sözleşme" belgeleri hakkında da konuşan Fatih Terim, "Türkiye futbolu için bir şeyler yapmak isteyen herkese kapım açık. Gelelim diğer konulara... Bir defa buradaki emekçiler benim sözlerimden alınmasınlar, onların neler yapacağını bilecek kadar işin içindeyim, emeğinize saygı duyuyorum. Çoğunuz milli maç öncesi yaşanan, servis edilen, duyumla, yalanla beslenmeden dolayı patlamamı, ağzıma geleni söylememi bekliyorsunuz. Anlıyorum halinizden. Beklentileri karşılayamayacağım kusura bakmayın. Planların bir parçası ve planlara alet olmayacağım. Görevimin sağduyuyla sakinlik göstermeye çalışacağım ve özen göstereceğim. Hepiniz görüyorsunuz ki son günlerde çıkan, kadroya aldığım ve almadığım oyuncularla ilgili yazı yorumlardan, şahsımla ve oyuncularımla ilgili aldığım veya almadığım oyuncularımla ilgili haksız ve karalayıcı ifadelerden, servislerden derin üzüntü duyuyorum. Oradan vurdun, buradan duydun şeklindeki iddialarla tek tek mücadele edeceğimden şüpheniz olmasın. Tekrar ediyorum, kadroya aldığım oyuncu ve oyuncularla ilgili ahlaksız yorumlara izin vermeyeceğim. Ben kendi açımdan gerekeni söylerken, meselenin şahsi olmadığını söylemiştim" ifadelerini kullandı.

"KADROYA ALINMAYAN OYUNCULAR DA BU ÜLKENİN EVLADI"

Kadroya alınan ve alınmayan oyuncular hakkında da konuşan Fatih Terim, "Beni planlarının önünde görenlere suni yıpratma çabası içerisinde olanlara, kendimi de kadroya aldığım veya almadığım oyuncularımı da yedirmem. Kadroya aldığım veya almadığım oyuncular bu ülkenin bir evladıdır. Yaşananlar ne olursa olsun kimseye haksızlık yapılmasına seyirci kalmam, gönlüm de buna razı gelemez. İçerisinde bulunduğumuz durumu özetleyen bir atasözü buldum. Göz o ki dağın arkasını göre, akıl o ki başına geleceğini bile. Sanıyorum herkes benim uzun süre önce fark ettiğim ama çok kişinin fark etmediği, içinde bulunduğum dağı ve arkasında sisleri görmeye yeni başladılar. Bunun kişisel olmadığı ve oyuncuya indirgemekten daha öte olduğunu, istemeden nelerin içerisinde olunabileceğini önümüzdeki günler daha net göreceğimizi düşünüyorum. Türk futbolunun geleceği için herkesi sağduyuya davet ediyorum. Arkadaşlar bir olmaya ihtiyacımız var, sizleri buna davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"MİLLİ TAKIM'A ALINMAYANLAR İLE İLGİLİ SORU SORMAYIN"

A Milli Takım'ın İzlanda ve Ukrayna maçlarının kadrosuna alınmayan oyuncular hakkında konuşmak istemediğini vurgulayan Fatih Terim, "Yarın ki maçta terini son damlasına kadar oyuncular mücadele edecek, o derece hepsine güveniyorum. Zor şartlarda çalıştığınızı biliyorum, sizin benden istedikleriniz olduğu gibi benim de sizden istediklerim var. Daha nitelikli spor yayını için bugünlerde sizden sağduyu istiyorum. Tercihlerime ve kararlarıma katılmayanlar, saygı çerçevesinde fikrime saygı gösterenler, istemeden de olsa gönlünü kırdıklarım, geçmişte manipüle edilenlerden ahını aldıklarımızın başımızın üstünde yeri var. Bunların yazdıkları benim için kayda değerdir. Milli takım ve kadro için son sözlerim bunlardır. Müsaade ederseniz, bu açıklamamdan sonra son günlerdeki haberlerle ilgili ve kadroda olmayan oyuncularla ilgili soru almayacağım. Buna anlayış göstereceğinize eminim. Cevap vermemek için değil, Mehmet Topal az önce dedi, genç arkadaşlar etkiliyor onlar da etkileniyor, biz koca koca adamlar da etkileniyoruz. Sorularınıza cevap veririm ama yarın onlar sahaya çıkacak ve onları olumsuz duygulardan arındırmak isterim. Yoksa başka bir niyetim yok, onları bu durumdan uzak tutmak istiyorum. Ukrayna ve İzlanda maçı için sorularınızı alabilirim. (İlk etapta soru gelmeyince terim'in tepkisi) Tahmin ettiğim gibi... " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.