F.Bahçe Kadıköy'de şahlandı

F.Bahçe Kadıköy'de şahlandı
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu sahasında Salzburg'u ağırladı. Fenerbahçe: 3 - Red Bull Salzburg: 1
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu 1-1'in rövanşında Şükrü Saracoğlu'nda ağırladığı Red Bull Salzburg'u 3-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. 

Taraftarın müthiş desteğinin olduğu maçta, her golden sonra bu sabah hayata gözlerini yuman sarı lacivertlilerin efsane oyuncusu Selçuk Yula anonsu yapıldı. 

Red Bull Salzburg'u 1-1'in rövanşında 3-1 mağlup ederek bir üst tura çıkan Fenerbahçe'nin bir sonraki rakibi 9 Ağustos Cuma günü yapılacak kura çekimi ile belli olacak. Fenerbahçe bu galibiyetin ardından şampiyonlar ligi play off turuna yükselerek UEFA Avrupa ligini garantiledi.

Fenerbahçe'ye turu getiren golleri 8. dakikada Meireles, 17. dakikada Sow ve 32. dakikada Webo'dan gelirken, rakibin tek golünü 4. dakikada Soriano kaydetti.

Red Bull Salzburg'u 1-1'in rövanşında 3-1 mağlup ederek bir üst tura çıkan Fenerbahçe'nin bir sonraki rakibi 9 Ağustos Cuma günü yapılacak kura çekimi ile belli olacak. Fenerbahçe bu galibiyetin ardından şampiyonlar ligi play off turuna yükselerek UEFA Avrupa ligini garantiledi.

Fenerbahçe'ye turu getiren golleri 8. dakikada Meireles, 17. dakikada Sow ve 32. dakikada Webo'dan gelirken, rakibin tek golünü 4. dakikada Soriano kaydetti.

90 DAKİKA 'SELÇUK YULA'

Fenerbahçeli taraftarların müthiş desteğinin olduğu maçta, tribünler bugün hayata veda eden Selçuk Yula tezahüratlarını maç boyunca sürdürdü.

Karşılaşmadan önemli dakikalar;

- Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

- Maçın sonuna, 3 dakikalık duraklama zamanı ilave edildi.

- 70. dakikada Mane rakibine yaptığı sert hareket sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

- Salzburg yine tehlikeli geldi... Mene'nin ceza yayı ön çizgiden sert şutunu kaleci Volkan yatarak güçlükle uzaklaştırdı.

- İkinci yarının ilk dakikalarında büyük tehlike atlattı Fenerbahçe kalesi... Sağ kanattan kullanılan taç atışında topla buluşan Klein, son çizgiden ceza alanına girdi ve kale sahasına ortasını yaptı ama son anda Mehmet Topuz topu uzaklaştırdı.

- İkinci yarı Salzburg'un vuruşu ile başladı.
- İlk yarı Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.
- Fenerbahçe kalesinde inanılmaz tehlike... Mehmet Topal'ın savunmada hatalı geri pasının ardından Alan Douglas topla buluşuyor. Kaleciyle karşı karşıya kalan Alan'ın vuruşunda ceza alanının son çizgisine kadar çıkan kaleci Volkan açıyı kapatarak topu kurtarıyor. Pozisyonun devamında sağ çaprazda topu önünde bulan Marco Meilinger pas vermek yerine kaleyi düşünüyor, Meilinger'in vuruşunu kale önünde Mehmet Topal karşılıyarak golü önlüyor.

-Meireles'in yerine Alper Potuk sahadaki yerini aldı.
- Oyunun ilk dakikalarında Meireles girdiği ikili mücadele sonrası sakatlık geçirmişti, yıldız oyuncu ilk yarıyı tamamlayamadan sedyeyle sahayı terketti. 

- GOOOLLLL... Bu kez sahnede Webo var... 32. dakikada Webo'nun golüyle Fenerbahçe 3-1 öne geçti.

- Fenerbahçe kalsinde büyük tehlike... Ceza sahasında oluşan karambolde Meireles topu kornere çeldi.

- İlk sarı kart Salzburg'tan Alan'a çıktı.

- GOOOLLLL... Moussa Sow... Moussa Sow.. Fenerbahçe 17. dakikada Sow'un müthiş füzesiyle öne geçti 2-1

- GOOOLLLL... Ve Fenerbahçe eşitliği yakaladı. 8. dakikada Kuyt'un ortasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Raul Meireles'in müthiş vuruşu ağlarla buluştu 1-1

- GOL: Salzburg, Soriano'nun 4. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 

- Mücadele Fenerbahçe'nin vuruşu ile başladı.

F.BAHÇE'NİN 188. AVRUPA RANDEVUSU

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Salı günü Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, 188'inci Avrupa sınavına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında geride kalan 187 maçta, 66 galibiyet aldı, 37 kez berabere kaldı ve 84 maçta da yenildi. Rakip fileleri toplam 234 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 288 gol gördü.

SALZBURG MAÇINDAN NOTLAR

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımıyla yaptığı mücadeleye, ilk maça göre iki oyuncu değişikliğiyle çıktı. Salzburg'daki ilk maçta 11'de yer alan Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almazken, teknik direktör Ersun Yanal, ilk maçta 11'de sahaya sürdüğü Alper Potuk'u da bu kez yedek soyundurdu. 

Yanal, bu futbolcuların yerine Cristian ve Sow'u 11'de görevlendirdi. Emre'nin yanı sıra Krasic ve Stoch ile sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz da 18 kişilik kadroda bulunmadı. Fenerbahçe'nin 11 kişilik kadrosunda 8 yabancı futbolcu yer aldı. Avusturya temsilcisi ise Fenerbahçe karşısına ilk maçtan tek değişiklikle çıktı. İlk maçta 11'de yer alan Schwegler sakatlığı nedeniyle bu akşam 18 kişilik kadroda bulunmazken, bu futbolcunun yerine Florian Klein 11'e girdi.

SELÇUK YULA TİŞÖRTLERİYLE ISINDILAR

Fenerbahçeli futbolcular, geçirdiği rahatsızlığın ardından bu sabah vefat eden sarı-lacivertli eski milli futbolcu Selçuk Yula'yı unutmadı. Takım ısınmak için sahaya 9 numaralı siyah tişörtlerle çıkarken, tişörtlerin ön kısmında "Kalbimizdesin büyük kaptan", arka kısmında da unutulmaz futbolcunun ismi yer aldı. Sarı-lacivertliler sahaya çıktığı sırada skor tabelasında da "Kaptanımızı kaybettik başımız sağ olsun" yazısı yer aldı. Fenerbahçeli futbolcular maçta kollarında siyah bantlarla mücadele etti. Karşılaşma 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlatılırken, saygı duruşu esnasında bütün tribünler Yula'yı alkışladı.

NOTLAR

- Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yer yer boşluklar görünse de tirbünlerin büyük bölümü doldu.

- Fenerbahçe Kulübü, Avusturya temsilcisinin yöneticileri ve UEFA temsilcilerine Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yemek verdi. Yemeğe, kulüp yönetim kurulu adına Turhan Şahin ve Serdar Erkan'ın yanı sıra dış ilişkiler müdürü Turgut Acar katıldı. Red Bull Salzburg takımını ise onursal başkan Rodi Quenhenberger, sportif direktör Ralf Rangnick, genel menajer Jochen Sauner ve takım menajeri Christoph Freund temsil etti.

- Karşılaşma öncesi Türk Telekom kale arkası üst tribünde kavga çıktı. Tribünde oluşan kargaşa daha sonra sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.