Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine tam kadro

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine tam kadro
Sow'un yıldızlaştığı Rize maçını 5-1 kazanan Fenerbahçe, önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi fire de vermedi. Sakatlık yaşanmaması yüzleri güldürürken, sınırdaki Skrtel cezalı duruma düşmedi. Üstelik Lens de takıma dönüyor ve Kanarya,
Hafta içinde Zorya galibiyetiyle UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkma yolunda dev bir adım atan Fenerbahçe, Rize deplasmanında gaz kesmedi. Karadeniz’de alınacak 3 puan sadece zirve yarışı için değil, önümüzdeki hafta oynanacak derbi öncesi de çok önemliydi. Sarı-Lacivertliler, Kadıköy’de Beşiktaş maçında, taraftarının karşısına moralli çıkmanın hesaplarını yapıyordu, öyle de oldu. Kanarya ilk golü yemesine rağmen baskılı futbolundan ödün vermedi. Sow'un sağ ayak, sol ayak ve kafayla 3 gol atıp 'perfect hat-trick' yapmasının ardından devreyi 3-1 önde kapattı. İkinci yarıda iki gol daha bulan Fenerbahçe maçı 5-1 kazandı ligdeki galibiyet serisini 5 maça çıkartmış oldu.Teknik direktör Advocaat’ı en çok mutlu eden nokta ise Fenerbahçe’nin tam kadro olarak Kadıköy’e çıkacak olması. Ceza sınırındaki Skrtel kart görmezken, 70’te yerini Neustadter’e bıraktı.
 
Tedavisi tamamlandı...

Üstelik yoğun maç trafiğine rağmen dün sakatlık da yaşanmadı. Esas müjde ise Lens’ten geliyor. Tedavisi tamamlanan ve bu hafta tam randımanlı olarak takımla çalışmalara başlaması beklenen Jeremain Lens, kritik Beşiktaş derbisinde büyük ihtimalle ilk 11’de sahaya çıkacak. Kısacası Kanarya, hem tam kadro hem de oldukça moralli bir şekilde haftaya taraftarının önünde olacak.
 
Aatif müthiş döndü

Karabük ve Akhisar maçlarına ilk 11’de başlayan Aatif, Galatasaray derbisinde ise kulübede beklemiş, sadece 5 dakika görev yapabilmişti. Faslı futbolcu, Rize’de yeniden formasına kavuştu. Tecrübeli oyuncu, başarılı futboluna kaldığı yerden devam ederken, Sow’un ilk golünde asisti yaptı. Aatif, ilk yarıda neredeyse kusursuz oynadı. Bu bölümde attığı paslarla arkadaşlarını sürekli pozisyona sokan yıldız oyuncu, ikinci devrede ise kendisi sahne aldı. 66’da şık bir vuruşla fileleri havalandıran Aatif, ilk 11’de çıktığı Karabük, Akhisar ve Rize maçlarında müthiş bir istatistik yakalamış oldu. 29 yaşındaki oyuncu bu 3 maçta 3 gol atarken, 2 asist yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.