Fenerbahçe'de Dick Advocaat dönemi başlıyor

Fenerbahçe'de Dick Advocaat dönemi başlıyor
Fenerbahçe'de yeni hoca kararı verildi. Yöneticiler Hollandalı tecrübeli teknik adam Dick Advocaat'da karar kıldı. Taraflar yüzde 90 anlaşma sağladı
Fenerbahçe yeni teknik direktörünü Hollanda'da buldu. Yöneticilerin Hollanda'da 69 yaşındaki tecrübeli teknik adam Dick Advocaat'la görüştüğü ve tarafların anlaşma sağladığı belirtildi.

Grasshopper maçına "yeni hoca" planı 

Pereira'yla köprülerin tamamen atılmasının ardından yeni teknik adam arayışlarına hız veren ve dört koldan görüşmelere başlayan Fenerbahçe'de özellikle Grasshoppers maçına yeni teknik adamla çıkma planı vardı.

Aykut Kocaman'dan Manuel Pellegrini'ye, Ümit Özat'tan Roberto Carlos'a kadar birçok teknik adamın ismi medyada yazılırken yönetim, son olarak Milli Takımımız'ın EURO 2016 elemelerindeki rakini Hollanda Milli Takımı'nın danışmanlığını yapıyordu.

Yıllar önce Persie'yi istemişti

PSV Eindhoven, Alkmaar Zenit ve Rangers gibi kulüp takımlarının yanı sıra Hollanda, Rusya ve Güney Kore Milli Takımlarını da çalıştıran Advocaat, İskoç ekibi Rangers'ı çalıştırdığı dönemlerde Van Persie'yi transfer etmek istemiş ancak başarılı olamamıştı. 

Görevinden istifa etti 

Mayıs ayında Hollanda milli takımında yardımcı antrenör görevine başlayan Advocaat, yalnızca 3 ay süren görevinden bugün sabah saatlerinde istifa ettiğini açıkladı. Hollanda futbol federasyonunu resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; Portakalların teknik direktörü Danny Blind ve milli takım direktörü Hans van Breukelen'in sözlerine yer verildi. İki futbol adamı da, Advocaat'ın vermiş olduğu bu ani karara şaşırdıklarını ve üzüldüklerini ifade ederken, tecrübeli ismin yerini doldurmaya çalışacaklarını söyledi.

İLK AÇIKLAMA GELDİ: BÖYLE BİR TEKLİFİ REDDEDEMEZDİM

Advocaat ise Türkiye'ye gelmeden sıcağı sıcağına ilk açıklamalarını FANATİK'e yaptı.

"Böyle bir teklifi reddedemezdim" Kulüp takımı çalıştırmayı bir süre önce bıraktığını belirten 68 yaşındaki teknik adam, "Ancak Fenerbahçe bana inanılmaz bir teklifle geldi. Ben de kabul ettim.

Böyle büyük bir kulübün böyle müthiş teklifi asla reddedilemezdi.Konuyla ilgili daha sonra uzun bir açıklama yapacağım" dedi.
Advocaat'ın ilk uçakla Amsterdam'dan İstanbul'a geleceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.