Fenerbahçe-Real Madrid maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe-Real Madrid maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
Fenerbahçe resmi sosyal medya hesaplarından paylaştığı video büyük beğeni topladı. Final Four 213 ülkede canlı yayınlanacak. İlk maçta Fenerbahçe-Real Madrid ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe-Real Madrid maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? İşte ce
Bu yıl ülkemizde düzenlenecek Euroleague Final-Four heyecanına artık sayılı günler kaldı. Final-Four maç  programı da netleşti. Ülkemizi bu sezon Euroleague'de Fenerbahçe, Galatasaray, Anadolu Efes ve Darüşşafa Doğuş temsil etmişti. 4 ekipten Final-Four'a kalan tek takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe'de Final-Four'da Real Madrid ile eşleşti. Temsilcimiz rakibini saha ve seyirci avantajıyla yenerek adını finale yazdırmak istiyor.

Fenerbahçe-Real Madrid maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Final-Four maç programı açıklandı. Temsilcimiz Fenerbahçe ile Real Madrid arasında oynanacak karşılaşma 19 Mayıs Cuma günü saat 21:30'da başlayacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak. 


 Temsilcimiz Fenerbahçe Eurolague'de normal sezonu 5. sırada bitirmiş ve play-off'da Yunan ekibi Panatkinaikos ile eşleşmişti. Fenerbahçe Panatkinaikos'u 3-0 ile geçerek adını Final-Four'a yazdırmıştı.

Final-Four'un diğer karşılaşması ise Olimpiakos ve CSKA Moskova arasında oynanacak ve saat 18:30'da başlayacak...

Fenerbahçe, Final Four için satışa çıkarılan ekstra biletlerin tükendiğini açıkladı. 

CANLI YAYIN REKORU KIRILACAK


Turkish Airlines Euroleague Final-Four'unun Sinan Erdem Spor Salonu'nun ev sahipliği yapılması artık çok kısa bir süre kaldı.
 
Dev organizasyon Euroleague tarihine geçecek. Final-four toplam 213 ülkeden canlı olarak yayınlanacak. Bu Turkish Airlines Euroleague'in rekoru anlamına geliyor.


 FENERBAHÇE'NİN FINAL FOUR BİLETLERİ TÜKENDİ


Konuyla ilgili Fenerbahçe’nin resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle:

“19-21 Mayıs tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek ve Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın şampiyonluk mücadelesi vereceği 2017 Euroleague Final Four maçları için kulübümüz tarafından 15 Mayıs Pazartesi günü (bugün) satışa çıkarılan ekstra biletler, taraftarlarımızın göstermiş olduğu yoğun ilgiyle beraber saat 15:00 itibariyle tükenmiştir. Büyük Fenerbahçe taraftarına, göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz.”
 
SON TAKTİK İDMANLAR YAPILDI


Basketbolda yarın başlayacak THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek Fenerbahçe, Real Madrid, CSKA Moskova ve Olympiakos, son taktik antrenmanlarını yaptı.

Maçların oynanacağı Sinan Erdem Spor Salonu'nda antrenmana çıkan 4 ekibin çalışmalarının ilk on beşer dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirildi.

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Dörtlü Final'de yer aldıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Sezon başından bu yana üzerimizde büyük bir baskı vardı. Burada olmayı başardık. Çok güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Müthiş bir taraftar desteğini arkamıza alacağız. Biz hazırız. Real Madrid çok değişik özelliklere sahip bir takım. Onlarla defalarca oynadık. Real Madrid'e karşı nasıl oynayacağımızı iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Melih Mahmutoğlu ise Dörtlü Final'de bulunmanın çok özel bir durum olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Öncelikli hedefimiz Real Madrid maçı. Bu maça en iyi şekilde hazırlandık. İnşallah maçın sonucu istediğimiz gibi olur ve finale kalırız. Real Madrid'i daha önce 60 sayılarda tuttuk. Bunu yapmak kolay değil ama aynı şekilde başaracak güçteyiz. Konsantre olursak onların hızlı hücumda iyi oynamalarını durdurabiliriz. Taraftarı düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. Çok ekstra özel duygular bunlar. Tek amacımız, seyircimizle burada çok güzel bir atmosferde, kendi şehrimizde kupaya uzanmak olacak."

Öte yandan Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, THY Avrupa Ligi'nde nisan ayının En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Bogdan Bogdanovic'e sahanın ortasında plaketini takdim etti. 

Takımlar yarın sabah şut antrenmanı yaptıktan sonra yarı final maçlarının saatini bekleyecek.

Dörtlü Final'in ilk maçında yarın saat 18.30'da CSKA Moskova ile Olympiakos karşılaşacak. Fenerbahçe ise Real Madrid'le saat 21.30'da karşı karşıya gelecek.

 
FİNAL FOUR'U SEYİRCİSİ ÖNÜNDE OYNAYANLAR BİR ADIM ÖNDE


Euroleague tarihine baktığımızda; kendi kentinde düzenlenen Final Four'a katılan ekiplerin yüksek oranla kupaya uzandığını görüyoruz. İlk yıllar çift maç üzerinden yapılan finaller, daha sonra tarafsız sahada tek maç olarak 1987'ye kadar oynandı. 1988 yılında ise Final-Four sistemi başladı. İlk kez 1988'de Belçika'nın Gent şehrinde gerçekleştirilen Final-Four formatında bugüne kadar 6 takım kendi seyircisi önünde oynadı. Bunlardan Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos ve Real Madrid kendi evinde şampiyonluk sevincini yaşarken, Kinder Bologna ve CSKA Moskova kupayı kaybetme hüznünü kendi salonlarında yaşayan takımlar oldular.
 
EUROLEAGUE FINAL FOUR STATÜSÜ


Yarı final ve final maçı tek maç üzerinden oynanacak. Yarı finali kazanan takım direk finale çıkacak. Yenilen takım ise 3.lük maçına çıkacak...
 
İŞTE FINAL FOUR PROGRAMI


Fenerbahçe, CSKA Moskova ve Real Madrid’in ardından son bileti de Olympiakos’un aldığı, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda 19-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 2017 Turkish Airlines Euroleague Final-Four organizasyonunda ilk günün maç programı belli oldu. Program şöyle:

19 Mayıs 2017
Olimpiakos – CSKA Moskova (18:30)
Fenerbahçe – Real Madrid (21:30)
 
3 İSMİN İLK HEYECANI


Geçen yıl final oynayan kadroyu büyük ölçüde koruyan  sarı-lacivertlilere bu sezon dahil olan 3 isim, ilk kez Dörtlü Final'de mücadele  edecek.
 
Sezon başı takıma katılan James Nunnaly ve Ahmet Düverioğlu ile ocak  ayında transfer edilen Anthony Bennett, kariyerlerinde ilk defa Dörtlü Final'de  yer alma hakkı elde etti.
 
EN TECRÜBELİ SLOUKAS


Fenerbahçe'nin en tecrübeli ismi kariyerinde iki Avrupa şampiyonluğu  bulunan Yunan oyuncu kurucu Sloukas oldu.
 
Geçen sezon başında Olympiakos'tan Fenerbahçe'ye transfer olan 26  yaşındaki basketbolcu, 3'ü Yunan ekibinde olmak üzere 5. kez Dörtlü Final için  parkeye çıkacak.
 
Sloukas'ı 4. defa Dörtlü Final'de yer alacak Makedon oyuncu Pero Antic  ile Çek basketbolcu Jan Vesely takip etti. Dörtlü Final'in diğer tecrübeli  isimleri ise bu seviyedeki bütün deneyimlerini Fenerbahçe formasıyla yaşadı.  Bogdan Bogdanovic, Melih Mahmutoğlu üçüncü, Ekpe Udoh, Nikola Kalinic, Ali  Muhammed, Luigi Datome, Barış Hersek, Berk Uğurlu ve Egehan Arna ise ikinci kez  sarı-lacivertli formayla Dörtlü Final'de yer alacak.
 
ŞAMPİYON İKİ OYUNCU VAR


Fenerbahçe'nin kadrosunda Avrupa Ligi şampiyonluğu elde etmiş iki isim  bulunuyor.
 
Sarı-lacivertli takımda Sloukas ve Antic, daha önce ikişer kez  Avrupa'nın en büyük kupasını havaya kaldırdı. İki isim, Olympiakos'ta forma  giyerken  2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında kupayı birlikte kazandı.
 
SLOUKAS VE ANTIC YİNE İSTANBUL ZAFERİ İSTİYORLAR


Fenerbahçe'nin tecrübeli isimleri Sloukas ve Antic, İstanbul'da 5 yıl  önce yaşadıkları zaferi bu sefer Fenerbahçe formasıyla tekrarlamak istiyor.
 
Bu iki isim İstanbul'da 2011-2012 sezonunda yine Sinan Erdem Spor  Salonu'nda düzenlenen organizasyonda Olympiakos formasını terletti. Finalde CSKA  Moskova'yla karşılaşan Olympiakos sahadan 61-60 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğa uzandı. Antic ve Sloukas 13 Mayıs 2012'de oynanan finalde rakip  potaya yedişer sayı göndererek ilk kazandıkları şampiyonlukta önemli
 
EN ÇOK REAL MADRİD KAZANDI


Dörtlü Final'deki ilk maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak Real Madrid, Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki bir numaralı kupasında daha önce 9 kez zirveye çıkma başarısı gösterdi.

Eski adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler ya da Kulüpler Avrupa Şampiyonası Kupası olan ligde, şu ana kadar 20 takım şampiyonluk yaşadı.

İlk kez 1958'de düzenlenen organizasyonda 1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980, 1995 ve 2015'te mutlu sona ulaşan Real Madrid, Avrupa'nın bir numaralı kupasını en çok müzesine götüren takım oldu.

İspanyol ekibi, daha önce 8 kez de kupayı finalde rakiplerine kaptırdı.
 
CSKA MOSKOVA KUPAYI 7 KEZ KAZANDI


Dörtlü Final'de mücadele edecek son şampiyon CSKA Moskova, Avrupa Ligi'nde 7 kez kupayı havaya kaldırdı.

Real Madrid'den sonra ligde en çok şampiyonluk yaşayan takım olan Rus ekibi, 13 kez final oynadı.

CSKA Moskova, 1961, 1963, 1969, 1971, 2006 ve 2008'in ardından geçen sezon da ligde şampiyonluk sevinci yaşadı.

Avrupa Ligi'nde Rus ekibini, altışar şampiyonlukla Yunan temsilcisi Panathinaikos ile İsrail'den Maccabi Tel Aviv takip etti.

İtalyan temsilcisi Varese de 5 kez kupanın sahibi oldu.
 
OLYMPIAKOS 3 KEZ KUPAYI MÜZESİNE GÖTÜRDÜ


Dörtlü Final organizasyonunda yer alacak Yunan ekibi Olympiakos da Avrupa Ligi'nde 3 kez mutlu sona ulaştı.

Yunan temsilcisi, 1997, 2012 ve 2013'te şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

İstanbul'da 2012'de düzenlenen Dörtlü Final'de şampiyon olan Olympiakos, 4 kez de kupayı finalde kaybetti.
 
2001'DE İKİ KUPA DÜZENLENDİ


Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) ile Avrupa Basketbol Ligleri Birliği (ULEB) arasındaki anlaşmazlık nedeniyle, 2000-2001 sezonunda iki ayrı şampiyona düzenlendi.

FIBA'nın Suprolig'i 20 takımla oynanırken, ULEB 24 ekiple Avrupa Ligi'ni organize etti.

Suprolig'de Paris'te yapılan Dörtlü Final'in son maçında Panathinaikos'u 81-67 yenen Maccabi Tel Aviv şampiyon olurken, Avrupa Ligi'nde 5 müsabakalık final serisinde Tau Ceramica'ya 3-2 üstünlük kuran Kinder Bologna mutlu sona ulaştı.

FIBA ve ULEB'in anlaşmasının ardından Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük turnuvası 2002'den itibaren Avrupa Ligi adıyla oynanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.