Fransa'da Beşiktaş'a büyük şok!

Fransa'da Beşiktaş'a büyük şok!
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, Lyon'da çok şanssız bir yenilgi aldı. Kara Kartal 1-0 önde götürdüğü mücadelede 2 dakikada 2 gol yiyerek tur ümidini İstanbul'a bıraktı.
UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Beşiktaş, çeyrek final ilk ayak mücadelesinde Lyon deplasmanındaydı. Büyük heyecana sahne olan maçı Lyon 2-1 kazandı.
Beşiktaş’ın golünü 15. dakikada Ryan Babel kaydetti. Lyon 83 ve 84’te bulduğu gollerle maçı kazandı. Tur ise İstanbul’daki maçta belli olacak.


İlk yarıda tam anlamıyla bir Beşiktaş hakimiyeti vardı sahada. Oyunu istediği gibi yönlendiren Şenol Güneş’in takımı, Lyon’a bir pozisyon dışında gol şansı vermedi.


Quaresma ve Aboubakar’ın yokluğunda sahaya çıkan temsilcimiz, ilk yarıda çok kritik bir performans sergiledi. Talisca 15. dakikada serbest vuruşu boştaki Babel’e gönderdi. Hollandalı düzgün bir dokunuşla fileleri havalandırdı: 0-1

İlk yarıda Lacazette’nin dahil olduğu bir pozisyonda top üst direkten dönerken Beşiktaş adına şanslı bir an yaşandı. İlk yarı Kara Kartal’ın 1-0 üstünlüğüyle geçildi.

İSPANYOL HAKEMDEN MÜTHİŞ YÖNETİM


Maçın İspanyol hakemi Lahoz, verdiği kararlarla Beşiktaş’ın yüzünü güldürdü. Lyon’un baskılarına aldırmayan hakem Lahoz, rakibin kendini yere atmalarına aldırmadı. İkinci yarıda kendini yere bırakan Fekir’e sarı kart gösteren hakeme Beşiktaşlı taraftarlar sosyal medyada övgüler yağdırdı. Ligdeki hakem facialarından bunalan Türk taraftarların uzun bir aradan sonra hakemden yana yüzü güldü.

LYON BASTIRDI

İkinci yarıda farklı bir Lyon vardı sahada. Bruno Genesio Jallet ve Cornet’i oyuna erken aldı. 70. dakikada Lacazzette boş kaleye gol yapamadı. Bu pozisyonda şans bizden yana idi. Maç boyunca hatasız oynayan Marcelo, bu pozisyonda gole sebep oluyordu.


Orta sahanın direncini artırmak isteyen Şenol Güneş, Mitrovic-Necip ve Oğuzhan-Tolgay değişiklikleri yaptı. Beşiktaş ikinci yarıda daha çok korunmacı ve akılcı bir oyun ortaya koydu. Takım risk almadı.

BİR DİREK DAHA

İlk yarıda direğe takılan Lyon ikinci devrede de aynı şanssızlığı yaşadı. Kornerden gellen topa Tolisso kafa vurdu. Direk gole izin vermedi. 81. dakikada Cornet golle burun buruna geldi. Fabri inanılmaz bir atiklikle topu kornere çeldi.

İKİ DAKİKADA İKİ GOL

Şanssızlık Beşiktaş’ı son dakikalarda burdu. 83’te serbest vuruştan sonra oluşan karambolde Morel beraberliği sağladı: 1-1. Golden bir dakika sonra Tolisso, Fabri’nin çok büyük hatasında maçın skorunu belirledi: 2-1
Beşiktaş, rövanş maçında 20 Nisan Perşembe günü Lyon’u Vodafone Arena’da konuk edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.