Galatasaray bayrağı bir kez daha Şampiyonlar Anıtı’na çekildi

Galatasaray bayrağı bir kez daha Şampiyonlar Anıtı’na çekildi
2018 – 2019 Türkiye Süper Lig şampiyonu seçilen Galatasaray futbol takımı bayrağı yoğun bir katılımla Büyükçekmece’deki Şampiyonlar Anıtı’na çekildi.

 

 

17 Mayıs 2000 tarihinde Galatasaray’ın Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) şampiyonu olması nedeniyle her yıl Türkiye Süper Lig ve Avrupa şampiyonu olan takımlarının bayrağını göndere çeken Büyükçekmece Belediyesi, bu yıl Galatasaray taraftarlarıyla Şampiyonlar Anıtı’nda buluştu.

 

“Bugün bizim için onurlu bir gün”

 

Büyükçekmece’ye yaptığı spor tesisleri ve spor kulüplerine verdiği desteklerle bilinen Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Ülkemizin en güzide takımlarından Galatasaray Spor Kulübü 17 Mayıs 2000 tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti’ne Avrupa kupasını getirdi. Büyükçekmece Belediye Meclisi de buraya bu anıtın yapılmasına karar vermiştir. Bu anıta her yıl şampiyon olan takımın bayrağı törenle çekilir. Bu yıl hem şampiyonluğu hem de Türkiye Ziraat Türkiye Kupasını aldık. Emeği geçen başta sayın başkanım olmak üzere yönetime ve futbolcu kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim güzide takımımız inşallah bu sene yeni bir Şampiyonlar Anıtı yaptırmayı bize nasip eder. Bütün kulüplerimize üstün başarılar diliyorum.”

 

“Gönül birlikteliği olmasaydı şampiyonluklara ulaşamazdık”

 

Galatasaray Taraftarları Derneği ve sporsever Büyükçekmecelilerle birlikte Galatasaray bayrağını göndere çekmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, “Sevgili Başkanım Hasan Akgün Büyükçekmece halkının katkılarıyla bu anıtı yaptı. Bütün rakiplerimize esenlikler dileyerek bu şampiyonluğa sizlerin desteğiyle ulaştık. Sizlerin gönül birlikteliği olmasaydı bu şampiyonluklara asla ulaşamazdık. Bizleri bu başarıla getiren en büyük neden sizlersiniz. Ne mutluyum Galatasaraylıyım diyene. İyi ki varsınız” ifadesini kullandı.

 

Katılım yoğun oldu

 

Belediye Başkan Danışmanı Adem Çukur bayrak çekme töreni sonrasında Büyükçekmece Galatasaraylılar Derneği adına Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’e hediyesini takdim etti. Törene, Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ve Kaan Kançal, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Recevik, Galatasaraylı futbolcular Savaş Demirel, Öner Kılıç, Adnan Esen, Muhammet Altıntaş ve belediye meclis üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.