Galatasaray Londra'da dağıldı

Galatasaray Londra'da dağıldı
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu 2 hafta maçında deplasmanda Arsenal'e 4-1 mağlup oldu.
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu 2 hafta maçında deplasmanda Arsenal'e 4-1 mağlup oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Arsenal ile karşı karşıya geldi. Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İngilizler 4-1'lik skorla kazandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında çok etkili bir oyun oynayan Arsenal, 22. ve 30. dakikalarda Welbeck ve 41. dakikada Sanchez'in golleri ile soyunma odasına 3 farklı önde gitti. Welbeck 52. dakikada attığı gol ile hat-trick yaparak farkı 4'e çıkarırken, Galatasaray'da 63. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Burak Yılmaz, farkı 3'e indirebildi. Öte yandan G.Saray'ın kazandığı penaltı vuruşunda, Arsenal kalecisi Szczesny kırmızı kart ile oyun dışında kaldı ve Londra ekibi yaklaşık 30 dakika maçı 10 kişi sürdürdü.

Bu sonucun ardından Galatasaray grupta 1 puanla son sırada kaldı. Arsenal ise ilk puanlarını aldı ve Dortmund'un ardından 2. sıraya yerleşti. Galatasaray, D Grubu 3. hafta mücadelesinde 22 Ekim günü Türk Telekom Arena'da Borussia Dortmund ile karşı karşıya gelecekken, Arsenal ise deplasmanda Anderlecht'e konuk olacak.

SELÇUK İNAN KADRODA YOK

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda deplasmanda Arsenal ile karşılaşan Galatasaray'da, takım kaptanı Selçuk İnan maça saatler kala kadrodan çıkarılırken, yerine Yekta Kurtuluş forma giydi.

Devler Ligi"nde son üç sezonda Galatasaray'ın oynadığı 19 maçta da ilk onbirde sahaya çıkan Selçuk İnan, sürpriz bir kararla 18 kişilik kadrodan çıkarılırken, İtalyan teknik adam bu futbolcunun yerine Yekta'ya şans verdi. Selçuk İnan'ın yokluğunda Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı takımın kaptanı olarak sahaya çıktı.
Prandelli, ligde geçen hafta oynadıkları ve 2-1 kazandıkları Sivasspor maçında, ilk onbirde sahaya sürdüğü Tarık Çamdal ve Olcan Adın'ı Arsenal karşısında yedek soyundururken, Sivasspor maçında 18 kişilik kadroya almadığı Pandev ve Telles'e Londra ekibine karşı ilk onbirde görev verdi. İtalyan çalıştırıcı, 3-5-2 sistemiyle sahada mücadele eden takımında, ileri ikilide Burak Yılmaz ile Pandev'e yer verdi.


WILSHERE YEDEKLER ARASINDA

Takımında çok sayıda sakat futbolcu bulunan Arsenal Menajeri Arsene Wenger, dün antrenmana çıkan Jack Wilshere'i Galatasaray karşısında yedek kulübesinde oturttu. Fransız teknik adam, dün düzenlediği basın toplantısında Wilshere'i 18 kişilik kadroya alacağını ancak İngiliz futbolcunun ilk onbirde başlayıp başlamayacağının henüz netleşmediğini söylemişti.
Londra temsilcisinde, geçen hafta Tottenham Hotspur ile oynanan derbi maçta sakatlanan Ramsey ve Arteta'nın yanı sıra Giroud, Monreal, Debuchy, Sanogo, Walcott ve Gnabry 18 kişilik kadroda yer almadı. Wenger, sakatlıkları bulunan Ramsey'in yerine Cazorla, Arteta'nın yerine de Flamini'ye forma verirken, Tottenham Hotspur karşısında 63. dakikada oyuna giren Sanchez, bugün ilk onbirde sahaya çıktı.

Sezon öncesinde Barcelona'dan transfer edilen Şilili futbolcu Sanchez, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Beşiktaş'a karşı takımına turu getiren golü kaydetmişti. Londra ekibinin transferin son gününde Manchester United'dan renklerine bağladığı Danny Welbeck de Galatasaray karşısında ileri uçta görev yaptı.

G.SARAY OYUNDAN DÜŞÜNCE...


Galatasaray karşılaşmaya 3'lü savunma ile başlarken, ilk dakikalarda rakibi Arsenal'e pozisyon vermedi. Ancak sarı-kırmızılılar ilk 20 dakikalık oyunun ardından bir anda düşüş yaşadı ve İngilizlerin golü de bu dakikada geldi.

22. dakikada hızlı gelişen atakta Alexis Sanchez'in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Danny Welbeck plase vuruşu ile kaleci Muslera'nın yanından topu filelere gönderdi. Sarı-kırmızılılar 1-0 geriye düştü.

CHEDJOU'NUN HATASI VE...

Bu dakikadan sonra Arsenal'in art arda golleri geldi. Galatasaray oyundaki etkinliğini tamamiyle kaybederken, oyunun tek hakimi olan Londra ekibi, 30. dakikada farkı 2'ye çıkardı.
Muslera'nın kale vuruşunda orta alandan seken top savunmda Aurelien Chedjou'nun ters kafa vuruşu ile Danny Welbeck'in önünde kaldı. Danny Welbeck ceza sahası sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu kalenin sağ köşesinden filelerle buluşturdu.

YİNE HIZLI BİR ATAK...

Galatasaray'da Wesley Sneijder'in ön libero pozisyonundaki istekli oyunu ve mücadelesine rağmen pozisyon bulunamazken, Arsenal 41. dakikada mücadeleyi 3-0'a getirdi.
41. dakikada yine hızlı gelişen atakta Mesut Özil'in ara pasında topla buluşan Alexis Sanchez sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve Aurelien Chedjou'yu geçerek topu sağ ayağı ile sağ köşeden filelerle buluşturdu.

Galatasaray soyunma odasına 3-0 geride girdi.

WELBECK DURDURULAMIYOR...


Karşılaşmanın 2. yarısında Prandelli değişiklikle başladı ve Yekta Kurtuluş oyundan alınırken, yerine Hamit Altıntop girdi. Galatasaray 2. yarıya daha atak başlarken, Arsenal ilk hücumunda ağları sarstı ve moralleri bozdu.

52. dakikada Alexis Sanchez'in pasında ceza yayının sağ çaprazında topla buluşan Alex Oxlade-Chamberlain bekletmeden ara pasını ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Danny Welbeck'e gönderdi. Danny Welbeck kalecinin açıldığını gördü ve plase vuruşu ile kalecinin yanından topu filelere gönderdi.

ARSENAL 10 KİŞİ VE PENALTI

Mücadelenin 60. dakikasında Galatasaray penaltı kazandı. Goran Pandev'in ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, Wojciech Szczesny'yi çalımlarken yerde kaldı. Hakem Gianluca Rocchi, penaltı noktasını işaret etti ve Wojciech Szczesny'yi kırmızı kart ile oyundan attı. Arsenal'de kaleci Ospina, Sanchez'in yerine oyuna girdi.
63. dakikada penaltı vuruşu için topun başına gelen Burak Yılmaz, Ospina ile topu ters köşelere gönderdi ve farkı 3'e indirdi.

G.SARAY SALDIRDI AMA...


Teknik direktör Cesare Prandelli, 69. dakikada Goran Pandev ve Veysel Sarı'yı oyundan alırken, yerine Bruma ve Umut Bulut'u oyuna sürdü.
Maçın kalan dakikalarında Galatasaray Burak Yılmaz, Hamit Altıntop ve Wesley Sneijder ile tehlikeli ataklar geliştirdi, ancak kaleci Ospina'yı geçmeyi başaramadı.
Sarı-kırmızılılar, Londra deplasmanından 4-1'lik mağlubiyetle ayrılmak zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.