Galatasaray, Süper Kupa'nın sahibi oldu

Galatasaray, Süper Kupa'nın sahibi oldu
Akhisarspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray, TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.
Süper Lig şampiyonu ve Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray ile Türkiye Kupası finalisti Akhisarspor, Süper Kupa maçında Ankara Eryaman Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Sarı-Kırmızılılar, Younes Belhanda'nın 39. dakikada attığı golle karşılaşmayı 1-0 önde tamamladı ve kupayı 6. kez müzesine götürmeyi başardı.


Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Galatasaray'ın yeni transferlerinden Ryan Babel, Seri, Adem Büyük ve Jimmy Durmaz, ilk kez resmi bir maçta Sarı-Kırmızılı formayı giydi. Öte yandan Sarı-Kırmızılıların 22 yaşındaki genç futbolcusu Emre Mor, Adem Büyük'ün yerine 72. dakikada dahil olarak Sarı-Kırmızılı forma ile ilk resmi maçına çıktı.

Maçtan Notlar
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle takımının başında yer alamadı. Süper Lig'de geçen sezonun 33. haftasındaki Galatasaray-Medipol Başakşehir maçında hakem tarafından tribüne gönderilen Terim, 3 maç ceza almıştı. Cezasının ilkini 2018-2019 sezonunun 34. haftasında çeken Terim, TFF Süper Kupa maçında da görev yapamadı. Terim, Süper Lig'in ilk haftasındaki Yukatel Denizlispor karşılaşmasıyla cezasını tamamlayacak. Süper Kupa maçında sarı-kırmızılı takımın başında yardımcı antrenör Levent Şahin yer aldı.

Fatih Terim'in 20. kupası

Galatasaray'ın Akhisarspor'u geçerek kazandığı Süper Kupa ile Fatih Terim kariyerindeki 20. kupasını kazandı. Galatasaray, Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki en önemli başarısı gösterilen UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında Terim'le elde ederken, tecrübeli çalıştırıcıyla bugüne kadar 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 3 TSYD Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

Maçtan dakikalar
11. dakikada maçın ilk tehlikeli pozisyonuna Galatasaray girdi. Luyindama’nın savunma arkasına derinlemesine gönderdiği pas sonucunda Selçuk İnan topla buluştu. Selçuk’un kayarak vurduğu topu kaleci rahat bir şekilde karşıladı. 
13. dakikada maçtaki ikinci kornerini kullanan Akhisarspor’da sağ kanattan ortayı yapan Erhan Çelenk topu Burhan Eşer’le buluşturdu. Burhan’ın iyi bir zamanlamayla vurduğu kafa vuruşu üst direğe çarparak auta çıktı. 
22. dakikada Galatasaray takımı Mariano’nun çıkarken kaybettiği top sonucu kalesinde tehlike yaşadı. Erhan Çelenk’in topu kaptı ve Avdija Vrsajevic’e etkili bir ara pası çıkardı. Tehlikeyi erken sezen Galatasaray kalecisi Muslera, kalesini terk ederek ceza sahası yayı üzerinde topa müdahale etti. 
30. dakikada Galatasaray'da Seri sağ kanatta boş olan Jimmy Durmaz’ı gördü. Topu iyi kontrol eden Jimmy Durmaz, önünü boşalttıktan sonra sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı. Top üst direğin biraz üzerinden auta çıktı. 
39. dakikada Younes Belhanda ceza sahası içerisinde buluştuğu topu sağ yanına çekerek ayak içi düzgün bir vuruş yaparak ağları sarstı. 1-0 
40. dakikada Galatasaray’ın bulduğu gol sonrası santra yapan Akhisarsporlu oyuncular topu kaybetti. Hızlı atağa çıkan Galatasaray’da Babel’in getirdiği top en son Adem Büyük’te kaldı. Bir dakika önce Belhanda’nın gol bulduğu noktadan plase bir vuruşla kaleyi yoklayan Adem Büyük’ün şutu direğin yanından dışarı çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.