Hedefi Premier Lig

Hedefi Premier Lig
İngiltere Championship ekibi Cardiff City'nin teknik direktörü Erol Bulut, İngiltere'de çalışan ilk Türk teknik direktör olmaktan dolayı gurur duyduğunu ve hedefinin takımıyla Premier Lig'de mücadele etmek olduğunu söyledi

 

Cardiff City'nin tesislerinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Erol Bulut, 19 haftası sona eren Championship'te play-off potası ile aralarında 3 puan fark olduğunu belirterek, "Cardiff City son iki sezonda düşmekten son anda kurtulan bir kulüp. Transfer yasağımız vardı, bonservisli oyuncu alma şansımız yoktu. Cezamız ocak ayında bitecek. Cardiff, Sala transferi nedeniyle 20 milyon avro ceza almıştı. Zor şartlarda lige başladık ama şartlara göre iyi transferler yaptık. Takımı play-off potasına da birkaç hafta sokabildik, puanlar birbirine çok yakın." ifadelerini kullandı.
 


Üç kaleci toplam 25 futbolcuyla mücadele ettiklerini aktaran Bulut, "İlk 11’den 1-2 oyuncu sakatlanınca takımın dengesi bozuluyor. Championship çok zor bir lig. Leicester, Leeds, Ipswich, Norwich gibi kalitesi yüksek çok takım var. Premier Lig’den düşen takımlarda paraşüt sistemi var. Elindeki kadroyu koruyabilmesi için Premier Lig’deki aynı parayı alıyor. Galiba 100 milyon, 80 milyon, 60 milyon gibi üç sene boyunca ödenek alıyor, bizim öyle bir bütçemiz yok. Benim takımın bütçesi 15 milyon pound. Oynadığımız futbolla herkesi şaşırtmış durumdayız. Alt sıralarda beklenirken, üst sıralarda yer aldık. İnşallah sezon sonuna kadar bunu devam ettiririz. Ocak ayında birkaç transfer yapabilirsek, takımı sezon sonunda play-off potasına sokma şansımız olabilir. Şu an hedefimiz Cardiff ile sezon sonunda play-off potasına girebilmek ve oradan Premier Lig’e çıkabilmek." şeklinde konuştu.

 

"İnşallah başarılı olup, diğer Türk teknik direktörlere yol açmış olurum." diyen Erol Bulut, şöyle devam etti: "Maalesef Süper Lig’e yüksek potansiyelli bir lig gözüyle bakılmıyor, hocalara da aynı şekilde. Bizim başarımız Türk hocaların da bir seviyeye geldiğini gösteriyor. Bizden bunlar hiç beklenmiyordu, kulübün kimyasını tamamen değiştirmiş olduk. Geçen sene yeni sözleşme imzalamak istemeyen futbolcularla sezon başında sözleşme imzaladık. Atmosferi değiştirdik, şu an iyi bir arkadaşlık var, herkes mutlu. Sözleşmem sezon sonuna kadar, inşallah takımı istediğimiz play-off’a sokup futbol bu hiç belli olmaz, sezon sonunda kendimizi Premier Lig’de de görebiliriz. Tabii bu biraz zor gözüküyor ama beni tanıyanlar iyi bilir her zaman başarının maksimumunu zorlamak isteyen bir teknik direktörüm. Bunu zorlayacağız. Teknik direktör olarak kendime her zaman güveniyorum. Premier Lig’de Türk hoca çalışabilir mi? Evet çalışır. Ben her ligde çalışma kabiliyetim ve kalitemin olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bu biraz da elinizdeki kadro kalitesi ve transferlere bağlı. Bunlar yerine oturduğunda hangi lig olduğu çok önemli değil. Türk teknik direktör olarak Premier Lig’de de başarı olabileceğime inanıyorum."


Erol Bulut, "Türkiye'den transfer yapmayı düşünüyor musunuz? Salih Uçan ile ilgilendiğiniz yönünde de transfer haberleri çıkmıştı. Gerçeklik payı var mıydı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "İlla ki takıma Türk futbolcu almak isteriz, kaliteli oyuncular var ama Türkiye’den yerli oyuncu alabilmek zor. Kimse yerli oyuncusunu bırakmak istemiyor. Önümüzdeki süreçte olabilir mi? Olabilir. Şu an oynayan, bizim istediğimiz seviyede oyuncuyu alabilmek maddi olarak da zor. (Salih Uçan) Öyle bir gündem olmadı. Çoğu eski futbolcumla görüşüyorum. Salih’le de telefonlaşıyorum. Salih Beşiktaş’ta kalmak istedi, orada iyi performans gösteriyor. Salih’i alabilecek bütçe bizde yok. Serbest olsa bile ona ödeyebileceğimiz bütçe yok. Beşiktaş’ta aldığı rakamları Cardiff City’nin şu an ödeme şansı yok. Premier Lig’de olsaydık o zaman farklı olurdu, farklı seviyede futbolcular alabilirdik."

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Cardiff City Teknik Direktörü, "Şu an önde gözüken iki takım var biri Fenerbahçe biri Galatasaray. Yaptıkları transferlere baktığınızda bulundukları yer normal. Gerçekten kaliteli transferler yaptılar. İyi de top oynuyorlar. Sonuna kadar böyle gideceğini düşünüyorum. Sıralama da yine dört büyük arasında olur. 1-2 kim olur? Fenerbahçe, Galatasaray olur. Kendi aralarında oynayacakları maçlar şampiyonu belirleyebilir. Ligin daha 3’te 1’i bitti. Şu an erken lig uzun, oynanacak çok maç var. Hatay, Galatasaray’ı yendi. Volkan hoca da işini çok iyi yapıyor, onu da tebrik ederim. Bir ara Fenerbahçe’de birlikte çalıştık, kaliteli bir karakter, kişilik. Ona hocalık kariyerinde başarılar diliyorum. Öyle maçlar daha olacak. Anadolu takımları bir yerde büyük takımlara darbe vuracaktır." ifadelerini kullandı.
 


Erol Bulut, "31. haftada ayrılmasaydınız Fenerbahçe ile şampiyonluğa ulaşabileceğinize inanıyor muydunuz?" sorusunu, "Zaten Beşiktaş’la aramızda 4 puan vardı. 10 maçımız daha vardı. 10 haftalık dönemde ilk yarıda biz 9’da 8 yapmıştık aynı maçlardı, 8 galibiyet, 1 beraberlik. Bütün derbi maçlarını oynamıştık, Anadolu takımlarına karşı maçlarımız kalmıştı. Trabzon’u Trabzon’da yendik, Beşiktaş’la berabere kaldık. O beraberlikten sonra yollarımız ayrıldı. Ben hala Fenerbahçe ile şampiyon olacağımıza inanıyordum. 10 hafta, alınacak 30 puan vardı. Sonuçta buna karar verecek kişiler, karar verdi. Kimler o kararın içinde olduysa o kişiler karar verdi. Biz şampiyon olacağımıza ekip olarak sonuna kadar inanıyorduk." şeklinde yanıtladı.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.