Hükümetten Fenebahçe'ye FETÖ uyarısı

Hükümetten Fenebahçe'ye FETÖ uyarısı
Grasshoppers maçı için İsviçre’ye giden sarı lacivertliler, otele yerleşmek üzereyken Dışişleri Bakanlığı’nın “Otel sahiplerinin FETÖ ilişkisi var” uyarısı geldiği iddia edildi.
Geçtiğimiz hafta Grasshoppers rövanşı için İsviçre’ye giden sarı lacivertliler, otele yerleşmek üzereyken Dışişleri Bakanlığı’nın “Otel sahiplerinin FETÖ ilişkisi var” uyarısı geldiği iddia edildi. Bunun üzerine takım kafilesinin 25 bin Euro ödeyip rezervasyonu iptal ederek, 50 bin Euro’ya başka otele geçtiği ileri sürülüyor.

Hürriyet'ten Ahmet Ercanlar'ın haberine göre 24 Ağustos Çarşamba günü Grasshoppers rövanşı için İsviçre’nin Zürih kentine giden sarı lacivertli kafilenin Mövenpick Otel’de kalması planlanmıştı. Kafile rezervasyonu yapılan odalarına yerleşmek üzere otele geldi. Bu sırada kulübe Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yazı geldi.

Yazıda takımın kalacağı otelin Arjantinli bir gruba ait olduğu ancak bu grubun Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile finansal bağının bulunduğu belirtiliyordu. Bakanlık yazıda burada kalınması halinde güvenlik zaafiyeti oluşabileceğine de dikkat çekiyordu.

Ankara’dan gelen yazı İstanbul’da kulübe ulaşır ulaşmaz, İsviçre’de otele yerleşmek üzere olan kafile uyarıldı ve oradan ayrılması istendi.
Bunun üzerine Zürih’teki kafile yöneticileri, futbolcular odalarına yerleşmeden otel yetkililerine, orada kalamayacaklarını bildirdi.

Ancak bir polemiğin tarafı olmamak için ayrılma kararı, otel yetkililerine başka bir gerekçeyle anlatıldı. “Otel önünde gösteri yapılacağı bilgisi aldık. Güvenliknedeniyle kalamayacağız” diyen sarı lacivertliler, iptal kaynaklı 25 bin Euro cezayı ödedi ve otelden ayrıldı.

Olay sırasında detaylı bir otel araştırması yapma zamanı olmayan ve Zürih’in en pahalı otellerinden biri olan Dolder Grand’ı bulan Fenerbahçe kafilesi, kısa sürede oraya yerleşti. Kişi başı gecelik fiyatı 900 Euro olan ve herkesin ayrı odalarda kalabileceği yeni otelin yüksek maliyetini umursamayan Fenerbahçe Kulübü, 50 bin Euro’nun üzerinde ekstra bir ödeme yaptı.
Yaşanan tüm bu gelişmeler, konsantrasyonları bozulmasın diye futbolculardangizlenirken, durum onlara, otelle ilgili başka gerekçelerle anlatıldı. Böylece büyük sıkıntı doğurabilecek otel konusu bakanlığın uyarısı ve kulübün hızlı hareketiyle çözümlenmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.