İmamoğlu'nun Kahramanı Şenol Güneş

İmamoğlu'nun Kahramanı Şenol Güneş
Trabzonspor’un efsane kalecilerinden Şenol Güneş’e hayran olan Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu, gençliğinde tribünlere tişört taşıyarak bordo-mavili kulüp için hamallık yaptı.
Trabzonspor'un efsane kalecilerinden Şenol Güneş'e hayran olan Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu, gençliğinde tribünlere tişört taşıyarak bordo-mavili kulüp için hamallık yaptı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çocukluk hayalinin Şenol Güneş'ten sonra Trabzonspor'un kalesini korumak olduğu ortaya çıkı. Bordo-mavili kulübün son sayısında Cengiz Özbekir'in sorularını cevaplayan başkan İmamoğlu makamında Trabzonspor formasıyla objektiflere poz verdi.

"Hayalim Şenol Güneş gibi olmaktı"

Çocukluğunun kahramanı Şenol Güneş olduğunu belirten İmamoğlu, "Ben ona hayranlığımla beraber kaleci oldum. Köyde sokakta, yaptığımız maçlarda kaleye geçen hep ben olurdum. Sonra kaleci olarak kaldım ve bu üniversite yıllarında ve görev aldığım takımlarda da böyle devam etti. Topa ayakla vurmak gibi bir hayalim hiç olmadı. Ama topu yakalamak gibi bir refleksim gelişmişti. Hayalim, Trabzonspor'un Şenol Güneş'ten sonraki kalecisi olup Avni Aker'e çıkmaktı. Ama siyasetçi oldum, bugün belediye başkanlığı koltuğundayım. Kısmet böyleymiş "dedi.

"Faruk Özak'ı tanımamıştım"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şenol Güneş'e olan hayranlığımı herkes bilirdi. Bir gün Faruk Özak dükkanımıza geldi. Babam bana dönerek 'Oğlum Faruk Özak'ı tanıyor musun ?' dedi. Ben de 'tanımadım' deyince 'tabii' dedi. Senin için bir tek Şenol Güneş var başka kimseyi tanımazsın. Ama senin takımının kaptanı işte bu beydir' diyerek Faruk Özak'ı bana tanıştırmıştı" diye konuştu.

"Ben Trabzonspor için hamallık da yaptım"

Öğrencilik dönemini anlatan İmamoğlu, "Öğrenciliğimde, Trabzondaki seyirciye sırtımda çuvallarla tişört taşıdım. Çocukken, futbola olan bu ilgim gençliğimde de devam etti. Adana'ya, Mersin'e, Ankara'ya maça giden üniversite yıllarında da Trabzonspor tribünleri ile irtibatını kesmeyen biriydim ben. Mesela İstanbul'da üniversitede okurken, sırtımda çuvallar dolusu beyaz tişört taşıyıp Harem otobüs garından Trabzon'a yollardım. Sotka'daki Affetmezler'e. Onlarda üzerine Trabzonspor arması koyup stat önünde satarlardı. Yani ben Trabzonspor için hamallıkta yaptım" dedi.

"31 Yaşında Trabzonspor'da yönetici oldum"

31 yaşında Özkan Sümer başkanlığındaki Trabzonspor'da yönetim kurulunda görev aldığını belirten İmamoğlu, "Özkan Sümer'in başkanlığı benim için gerçekten ciddi bir spor yöneticiliği okuludur diyebilirim. Ama ben yöneticiliği orada da bırakmadım daha sonra 3-4 arkadaşımla birlikte Trabzonspor'a basketbol takımını hediye eden kurucu isimlerden biri oldum. Takımımızın Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadele ediyor olması ve bunun ilk adımlarını 3-5 arkadaşımla birlikte atmış olmak beni her daim onurlandırır" diye konuştu. - 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.