Kalko; AFDK’nın Takipçisi olacağız

Kalko; AFDK’nın Takipçisi olacağız
BAL Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Büyükçekmece Belediyespor’da Kulüp Başkanı Ümit Kalko, Erokspor maçında kendilerine verilen saha kapama, seyircisiz maç ve para cezasına büyük tepki gösterdi.

 Erokspor ile kendi sahalarında onadıkları maçta o kadar büyütülecek olayların sahada yaşanmadığını söyleyen Başkan Ümit Kalko, “Camiamıza Erokspor maçında bu ceza veriliyorsa, bize yapılanların da cezasız kalmamasını bekleyeceğiz. Bunun örneklerini Tekirdağspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ettiğimiz müsabaka sonrası yaşadık. Taraftarlarımız tribünlerden kovuluyor, oyuncularımız müsabaka sonrası rakip takımın saldırısına uğruyor, teknik kadro ve oyuncularımız müsabaka sonrası 6 saat statta mahsur kalıyor.


Bakalım bize bir maç saha kapama, seyircisiz ve para cezası veren TFF, Türkiye Futbol Federasyonu, AFDK, Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun Tekirdağspor’a vereceği ceza ne olacak. Ben şahsen bu durumun takipçisi olacağım. Hiç kimse sanmasın ki Büyükçekmece Belediyespor bu konu üzerinde sessiz kalacak. Asla bu işin peşini bırakmayacağız. Bize yapılanlara da seyirci kalınmaması gerektiğini vurguluyor, bu tür yaklaşım gösterenlere de gerekli cezaların verilmesini bekleyeceğiz” dedi.

“Bize ceza, Çengelköy’e ödül”

Büyükçekmece Belediyespor Kulüp Başkanı Ümit Kalko, müsabakanın tarafsız sahada oynanmasına da şöyle bir yaklaşım getirdi, “Büyükçekmece Belediyespor’a ceza, Çengelköyspor’a müsabakanın Tuzla Belediye Stadında oynanmasıyla resmen ödül verilmiştir, tabi ki bu benim şahsi görüşümdür. Çünkü Büyükçekmece neresi, Tuzla neresi. Çengelköy neresi, Tuzla neresi. Bu yaklaşım adaletli bir şekilde mi oldu. Bende hayır, çünkü rakip takıma daha yakın bir statta maç oynanacak. Bize sezonun ilk Çengelköyspor maçında yapılanlara ceza verilmezken, Erokspor maçında kayda değer bir olayın olmamasına rağmen verilen cezayı çok ağır buluyorum. Ben ve benim gibi iş adamlarının spora verdiği bu destek ve sponsorluk olayı bu tür yaklaşımlarla sona erebilir.


Bunun örneklerini Vestel’in Manisaspor’dan desteğini çekerek görmüş olduk. Eğer TFF’nin spor kulüplerine yaklaşımı sert ve katı olursa, bende hem Amatör, hem de Profesyonel anlamda sponsorluğumu sona erdirebilirim.  Bu desteğimizi spordan çektiğimizde her şey süt liman olacak zannedenler, bu zorlukları yaşarken bizzat görme imkanı bulabilirler. Bizleri sporun içinden uzaklaştırmak yerine teşvik edici yardımlar vermelerini beklediğimiz TFF’nin hiçte ılımlı yaklaşım gösterdiğine inanmıyorum. TFF’nin bir sonraki müsabakalarda yapılanları çok iyi analiz edip cezayı verirken bunun nedenini çok iyi araştırmalarını istiyorum. Bir takım sahasında puan kaybedince ve ya yenilince en büyük cezayı zaten alıyor. Bir de bunun üzerine kötü yönetim gösteren hakemler gelince oyuncuların motivasyonlarını nasıl sağlayacaksınız onu düşünen yok mu acaba” diyerek TFF ve AFDK’yı sert bir dille eleştirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.