Kartal Avrupa'ya penaltılarda veda etti

Kartal Avrupa'ya penaltılarda veda etti
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçında Beşiktaş sahasında Lyon'u ağırladı.
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçında temsilcimiz Beşiktaş 2-1'in rövanşında Lyon'a normal süresini 2-1 önde bitirdiği maçta penaltı atışları sonrasında yenilerek Avrupa'ya veda etti.

Vodafone Arena'da oynanan mücadelede konuk ekip Lyon'un golünü 34. dakikada Lacazetti atarken Beşiktaş'ın gollerini 27. ve 58. dakikalarda Talisca kaydetti. Bu skorla maç uzatmalara giderken uzatma dakikalarında gol sesi çıkmadı ve penaltı atışlarına geçildi. Beşiktaş'ta üst üste Tosic ve Mitrovic penaltı atışlarını gole çeviremeyince temsilcimiz Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ne çeyrek finalde veda etti.


MAÇIN GOL ANLARI

27. dakikada Beşiktaş golü buldu. Hızlı kullanılan köşe vuruşunda Oğuzhan Özyakup'un içeri çevirdiği topa Talisca yerden vurdu ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0 

34. dakikada Olympique Lyon beraberliği yakaladı. Gonalons'un savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Lacazette'nin aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1


CANER ERKİN KADRODA


Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de 23 Ekim 2016'da yaptığı maçta sakatlanan ve uzun süre takımdan ayrı kalan Caner Erkin de Olympique Lyon maçının kadrosunda yer aldı. Caner, sakatlığının geçmesinin ardından 178 gün sonra 18 kişilik maç kadrosuna girebildi. Taraftarlar da yedekler arasında bulunan Caner Erkin'i tribünlere çağırarak moral verdi.
Siyah-beyazlı takımda ayrıca Tolga Zengin, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Andreas Beck, Atınç Nukan ve Gökhan İnler yedek soyundu.


TARAFTARLAR STADI TAMAMEN DOLDURDU

Beşiktaşlı taraftarlar, kulüp tarihindeki en önemli maçta takımlarını yalnız bırakmadı ve tribünleri tamamen doldurdu. Taraftarlar kendileri için koltuklara konulan siyah-beyazlı bayraklarla maçı coşkulu bir şekilde bekledi. Siyah-beyazlılar, oyuncuların sahaya çıkması sırasında tezahüratı yoğunlaştırdı. Karşılaşmayı Fenerbahçe ve Galatasaray formalı taraftarların da tribünden takip ettiği görüldü. Mücadeleyi, 40 bine yakın taraftar izledi.


FABRİCİO'YA BÜYÜK DESTEK


Taraftarlar, ilk maçta hatalı gol yiyen kaleci Fabricio Agosto Ramirez'e büyük destek verdi. Isınmak için sahaya çıkan İspanyol kaleciyi tribüne çağıran taraftarlar, oyuncu lehine tezahürat yaptı.


ANONSLARLA UYARI 

İlk maçta yaşanan olaylar sonrası UEFA Disiplin Kurulunun her iki kulübe 2 yıl ertelemeli bir yıl men cezası vermesi sonrası karşılaşma öncesi herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması yönünde anonslarla uyarılarda bulunuldu. Anonslarda futbolcular kadar taraftara da büyük iş düştüğü, meşale atılmaması ve attırılmaması yönünde uyarılar yapıldı.
Olympique Lyon'un Fransa liginde Bastia ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada ev sahibi takım taraftarlarıyla kavga eden Fransız ekibinin kalecisi Anthony Lopes'in de taraftarları tahrik etmeye çalışabileceği belirtilerek siyah-beyazlılardan sakin olmaları istendi.


OLYMPİQUE LYON'DA 4 DEĞİŞİKLİK 

İlk maçtaki 2-1'lik galibiyetin avantajıyla İstanbul'a gelen Olympique Lyon'da teknik direktör Bruno Genesio, rövanş mücadelesinde 4 değişiklik yaptı. Fransa ekibinde cezalı Rafael ile sakatlığı bulunan Mammana, kadroda yer almadı. Fransa'daki maçta ilk 11'de görev alan Nabil Fekir ile Rachid Ghezzal, ikinci karşılaşmada yedek soyundu. Bu oyuncuların yerine ilk 11'de Nicolas Nkoulou, Christophe Jallet, Maxime Gonalons ve Maxwel Cornet şans buldu.

İstanbul'daki karşılaşmada Olympique Lyon Kulübü yöneticilerinin aldığı karar doğrultusunda konuk ekip taraftarı yer almadı. Vodafone Arena'da deplasman takımına ayrılan tribünde de Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarına destek verdi.


FATİH TERİM TRİBÜNDE

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş - Lyon maçını izlemek için Şeref tribününe geldi. Karşılaşmayı yönetici Erdal Torunoğulları ile izleyen Terim'in sık sık not tutması dikkat çekti.


MARCELO EŞİ İLE ARKADAŞLARINI DESTEKLEMEYE GELDİ

Beşiktaş’ın Brezilyalı defans oyuncusu Marcelo karşılaşma öncesi eşi ile Vodafone Arena Stadına gelerek karşılaşmayı izledi. Takım arkadaşlarına başarı dileyen Marcelo karşılaşma öncesi “Hadaf final” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.