Neden Fernandao?

Neden Fernandao?
Pereira, bu sezon hiç sakatlanmayan, tek bir idman kaçırmayan ve daha fazla gol atan Fernandao'yu adaletli davranmak için Van Persie'ye tercih ediyor.
 Sarı-lacivertli ekipte sezon başından bu yana en çok tartışılan konuların başında Teknik Direktör Vitor Pereira’nın forvet seçimi geliyor.
Van Persie ve Fernandao arasındaki tercihini çoğunlukla Brezilyalı futbolcudan yana kullanan Portekizli hocanın bu kararı almasında birçok önemli faktörün rol oynadığı belirlendi.

Fernandao’nun bir adım öne çıkmasındaki temel sebeplerden biri antrenman performansı. Volkan Demirel ve Ozan Tufan ile birlikte sakatlık yaşamayan üç isimden biri olan Brezilyalı oyuncu ne bir maç, ne de idman kaçırdı. Oyuncuların çalışmalarını yakından takip eden ve sahaya süreceği kadroyu hafta içindeki verimliliğe göre belirleyen Teknik Direktör Pereira da birçok antrenmanı kaçıran, sık sakatlanan, birçok taktik idmanda yer almayan Van Persie’yi doğal olarak yedekte bırakıyor.

Pereira için gol sayıları da önemli rol oynuyor. Fernandao’nun, Van Persie’ye göre daha çok gol atması da Brezilyalı oyuncuya ilk 11’in yolunu açıyor. Üç kulvarda daha çok süre alan Fernandao’nun 18 gol bulurken, takım arkadaşına göre daha az süre alan Van Persie ise 13 gol kaydetmeyi başardı.

Pereira’nın iki futbolcu arasındaki bu tercihleri özellikle Van Persie için zaman zaman sorun oldu. Teknik heyet ile yönetim arasındaki toplantılarda bu konu sık sık değerlendiriliyor. Pereira, bu gerekçeler ve kriterler sebebiyle adil davranmak zorunda olduğunu belirterek formayı daha iyi ve hazır olana verdiğinin altını çiziyor.

Taraftara teşekkür
Taraftar ise Van Persie’yi sahada ve ilk 11’de daha çok görmek istiyor. Birçok sarı-lacivertli taraftar bu görüşlerini sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

Van Persie ve taraftar arasında oldukça iyi bir iletişim de söz konusu. Her maçta ilk önce Hollandalı yıldız tribünlere çağrılıyor, Van Persie için maç içinde tezahüratlar yapılıyor. Gol kaçırdığında da tepkiler daha yumuşak oluyor.

Bu desteğin farkında olan futbolcu da son Antalyaspor maçı sonrası tek başına tribünlerin önüne kadar gitti. Mağlubiyete rağmen hem kendisine destek veren hem de takımı deplasmanda yalnız bırakmayıp tribünleri dolduran taraftarına teşekkür etti. Daha sonra bu teşekkürü sosyal medya hesabından da yineledi./SPORUNDİBİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.