Pehlivanlar Çatalca’da er meydanına çıktı

Pehlivanlar Çatalca’da er meydanına çıktı
18.Erguvan Festivali kapsamında düzenlenen ata sporu “Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri” Türkiye’nin birçok yerinden gelen pehlivanların muhteşem güreşleriyle gerçekleştirildi.

Çatalca Belediyesi’nin Erguvan Festivali kapsamında düzenlediği ve her yıl 30 Ağustos tarihinde yapılması gelenek haline gelen “Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri” Ulu Cami Çayır Alanı’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden gelen güreş sporcusu 600’dan fazla sayıda pehlivan, Er Meydanı'nda, kıran kırana bir mücadele sergileyerek, güç ve kuvvetlerini gösterdi.

Yoğun katılım oldu

Güreşleri, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Emniyet Müdürü Bülent Çelik yanı sıra Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Eski Belediye Başkanı İsmail İp, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök ve Çatalca Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ile çevre il ve ilçelerden gelen belediye meclis üyeleri, siyasi parti başkan ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK'ların başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları, işadamları, basın mensupları ve çok sayıda güreş sever vatandaşlar ilgi ve coşkuyla izledi.

Başpehlivanlar er meydanında

Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri; Orhan Okulu, Serkan Serttürk, Ramazan Bircan, Hüseyin Gümüşalan, Ali Altun, İsmail Koç, Mehmet Yeşil, Şaban Yılmaz, Murat Gençtürk, Nadir Takı, Ali Gürbüz, Kürşad Korkmaz, Salih Dorum, Sermest Bulut, Hamza Köseoğlu, Ünal Kahraman, Şükrü Kazan, Osman Özgün, Serhat Balcı, Abdullah Güngör, Salih Erinç, Nedim Gürer, Mustafa Kemal Karaboğa, Mustafa Batu, Hakkı Aygün, Şah Ali Kurt, Güngör Ekin, Gökhan Arıcı, Kaan Kaya, Arif Akın, Erkan Ertan, Ahmet Yavuz, Onur Şenel, Hüseyin İyican, Ali Gökçen, Enver Erişçi, Semih Turgut, İbrahim Katkıcı gibi 40’ın üstünde başpehlivanı da misafir etti.

Güreş Ağaları da Çatalca’daydı

Birçok güreş ağası da Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek üzere Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Çatalca Güreş Ağası Hasan Koç’un misafiri oldu. Başta Kırkpınar Güreş Ağası Abdullah Türköz olmak üzere; Zeytinburnu Güreş Ağası Hasip Şen, Lalapaşa Güreş Ağası Selami Tuncer, Tekirdağ Güreş Ağası Halil Sayı, İpsala Aliço Köyü Güreş Ağası İbrahim Girgin, Arnavutköy Güreş Ağası Selçuk Öztürk, Silivri Güreş Ağası Gürcan Albayrak, Ergene Güreş Ağası Kani Tezcan, Vezirköprü Güreş Ağası Bilal Acar, Kapaklı Güreş Ağası Salim Vuran, Kağıthane Güreş Ağası Yusuf Yoldaş güreşleri seyredenler arasında yerini aldı.

Çatalca’nın Ağası yine Hasan Koç oldu

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, güreşler başlamadan önce yaptığı konuşmada tüm konuklara hoş geldiniz diyerek güreşçilere ve hakemlere başarı dileklerinde bulundu. Büyük Taarruzun 95. Yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutlayan Başkan Cem Kara Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, şükran ve rahmetle andı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Tüm İslam Âleminin Kurban Bayramını da kutladı. Çatalca’nın 5 yıldır Güreş Ağası olan Hasan Koç, Başkan Cem Kara’nın “Ben görevde olduğum sürece sizde Çatalca’nın Ağası olacaksınız” sözleriyle bu yıl da yeniden ağa seçildi.

Madalyalarını aldılar

Minik-1’de Emirhan Taş, Minik-2’de Mahmut Yılmaz,, Teşvik- 1’de Doğuhan Toprak, Teşvik -2’de Ömer Faruk Cici, Tozkoparan’da Yıldıray Pala, Ayak’ta Fatih Kırat, Deste Küçük’te Emircan Aslan, Deste Büyük’te Seçkin Duman, Küçük Orta Küçük’te Erdal Duman, Küçük Orta Büyük’te Enver Yörük, Büyük Orta’da Menderes Saltık, Ayakaltı’nda Serkan Duman rakiplerini yenerek birinci oldular. Dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Final güreşinde nefesler kesildi

İzleyicilerin nefeslerini tutarak izledikleri başpehlivan güreşlerinde yarı final güreşleri, Orhan Okulu-Mustafa Batu, Arif Akın-Abdullah Güngör arasında oldu. Finale kalan Orhan Okulu, Abdullah Güngör müsabakası ayakta izlenirken bu güreşin sonunda Çatalca’nın Başpehlivanı Abdullah Güngör oldu.

Ata sporumuzu yaşatmanın mutluluğunu yaşıyorum

Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin sonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkmanın, bu spora destek vermenin hem çocuklara hem spora hem de derin anlamlar taşıyan bir kültüre sahip çıkmak olduğunu söyledi. Bu anlayışla başlayan Çatalca yağlı pehlivan güreşlerinin bir yenisini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Cem Kara,  “Amacımız ecdadımızdan devraldığımız mirası Çatalca Belediyesi olarak Çatalcalılarla birlikte geleceğe taşımaktır. Bugün burada bu sporu yaşatmamız gerektiğini bir kez daha anladım" dedi.

 --

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.