PORTATİF HAVUZLARDA YAZ EĞLENCESİ BAŞLADI

PORTATİF HAVUZLARDA YAZ EĞLENCESİ BAŞLADI
Yaz tatilini çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici hale getirmeyi amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi’nin portatif havuzlarda ücretsiz yüzme kursları başladı.

Halide Edip Adıvar Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen portatif havuzlar bilgilendirme toplantısında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “ Yaz aylarında özellikle tatil imkanı bulamayan çocuklarımızın tatilini güzelleştirmek istedik. Günlük tahlilleri yapılan ve hijyene büyük önem verdiğimiz  portatif havuzlarımıza tüm çocuklarımız davetlidir” diye konuştu. Bu yıl 10 bin çocuğun faydalandığı havuzlar için kayıtlar devam ediyor.

 

6-14 yaş arası Küçükçekmeceli çocukların yararlanacağı yüzme kursları için 11 okulun bahçesine portatif havuzlar kuruldu. Havuzlara kayıt olan binlerce çocuk, ücretsiz olarak gerçekleştirilen eğitime katılarak yüzme öğrenmenin keyfini yaşıyor. Deneyimli eğitmenler eşliğinde haftanın altı günü verilen eğitimlerde her bir çocuk hijyenik ortamlarda haftada 2 gün, günde 1’er saat temel yüzme eğitimi alıyor. Okul bahçelerinde soyunma kabinleri ve duş imkanı da mevcut.

 

“TÜM ÇOCUKLARIMIZ DAVETLİDİR”

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in öncülüğünde başlatılan portatif havuzlar, Küçükçekmecelilerin büyük ilgisiyle 11 mahallede hizmet veriyor.  Portatif havuzları, özellikle tatil yapamayan çocuklar için hayata geçirdiklerini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “ Havuzlarda öncelikle hijyene büyük önem veriyoruz. Çocuklar, her gün tahlilleri yapılan havuzları güvenle kullanabiliyor.  Çocuklarımızın eğlenirken, öğrenmesini de istiyoruz. Burada aynı zamanda kaynaşma imkanı buluyorlar ve sokağın tehlikelerinden korunuyorlar. Bu anlamda biz mutluyuz, aileler mutlu, çocuklarımız zaten mutlu. Tüm çocuklarımızı portatif havuzlarımıza davet ediyorum” diye konuştu.

 

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

 

Ağustos ayının sonuna dek açık kalacak portatif havuzlara kayıt yaptırarak ücretsiz yüzme eğitimi fırsatından yararlanmak isteyen miniklerin, okul bahçelerinde kurulan kayıt masalarına, ebeveynleri eşliğinde nüfus cüzdan fotokopileri ve bir adet fotoğraf ile başvurmaları gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.