Rekortmen atletlerden olimpiyatlarda final hedefi

Rekortmen atletlerden olimpiyatlarda final hedefi
Atletizmde, yarıştıkları kategorilerde bu yıl Türkiye rekorlarını kıran milli atletler Ramil Guliyev ve Yasmani Copello Escobar, 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalyayı hedefliyor
 Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen, atletlerin kamp ve yarış programının belirlendiği "Rio 2016 Milli Takım Planlama ve Değerlendirme Toplantısı"na katılan Guliyev ve Escobar, AA muhabirine hedefleriyle ilgili açıklamada bulundu.
Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Dünya Challenge yarışlarında 200 metrede 19.88'lik derecesiyle, yıl içinde kırdığı Türkiye rekorunu geliştiren Ramil Guliyev, bu yıldan önceki en iyi derecesini 2009 yılında elde ettiğini belirtti.

Guliyev, bu yılın ardından yaşadığı sakatlıkların, performansını olumsuz etkilediğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"İki yıldır iyi forma girdim. Bu yıl problem çıkmadı, her şey iyi geçti. Elde ettiğim dereceleri, bekliyorduk. Bu yılı, sakatlık yaşamamak için biraz hafif geçtik, yüzde 100 kapasiteme ulaşmadım. Olimpiyatlara daha sağlam hazırlanacağız. İnşallah iyi derece elde ederim. Finali hedefliyorum. Derece için elimden geleni yapacağım."

"Ödül töreninde Türk bayrağını görmek için çalışıyoruz"

Guliyev, katıldığı yarışlarda sadece kendini göstermediğini vurgulayarak, "Adımdan önce Türkiye bayrağı geliyor. Her sporcu için bu önemli. Ödül töreninde Türk bayrağını görmek için çalışıyoruz. Bu, sporcuyu hedeflendiriyor, motive ediyor" diye konuştu. 

Escobar: "Hiçbir şey imkansız değildir" 

Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirilen 15. Atletizm Dünya Şampiyonası'nda yarı finaldeki 48.46 saniyelik derecesiyle Türkiye rekoruna imza atan Yasmani Copello Escobar da elde ettiği derecenin herkes için sürpriz olduğunu ifade etti. 

Olimpiyatta finalde koşmak için sıkı çalışacağını dile getiren Escobar, "İyi antrenman yapınca hiçbir şey imkansız değildir. Belki madalya da kazanabilirim" şeklinde konuştu.

Escobar, Türkiye'de her şeyin iyi gittiğini ve ailesinin de Türkiye formasıyla elde ettiği başarılardan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.