Şehidimiz anısına pedal çevirdiler

Şehidimiz anısına pedal çevirdiler
Şırnak'ta şehit olarak bütün Çatalca’yı yasa boğan Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker anısına “Bisiklet Turu” düzenlendi.

Çatalca Belediyesi 18. Erguvan Festivali kapsamında, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba Beldesi'nde meydana gelen elim helikopter kazasında 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker anısına “Bisiklet Turu” düzenlendi.

Yoğun katılım oldu

Acı kaybıyla Çatalca’yı yasa boğan Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker adına düzenlenen Bisiklet Turu’na Çatalca Doğa Sporları ve Bisiklet Kulübü (ÇADOSK), Büyükçekmece Bisiklet Kulübü, Beylikdüzü Bisiklet Kulübü, Kapaklı Spor Kulübü, Saray Belediyesi Bisiklet Kulübü, Silivri Bisiklet Kulübü, Küçükçekmece Bisiklet Kulübü, Çorlu Bisiklet Kulübü, Çerkezköy Lions By Bisiklet Kulübü,  Balıkesir Üniversitesi Bisiklet Topluluğu ve Esenyurt Bisiklet Kulübü yanı sıra bisiklet ve doğa tutkunları katıldı.

 Startı Başkan Cem Kara ve Şehidimizin ailesi birlikte verdi

Çatalca Doğa Sporları ve Bisiklet Kulübü (ÇADOSK) işbirliğinde düzenlenen “Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker Bisiklet Turu”nun startı, Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Şehit Albay Gökhan Peker'in ailesi tarafından verildi.

Bisiklet Turu başlamadan önce şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Burada bir konuşma yapan Çatalca Doğa Sporları ve Bisiklet Kulübü (ÇADOSK) Başkanı Sinan Gürel ve tüm bisiklet grupları adına Fevzi Çoban, böyle anlamlı bir günde ve etkinlikte pedal çevirmenin bisikletliler için önemine değinerek Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'i rahmetle andılar. Daha sonra bir konuşma yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasında Şehit Kurmay Gökhan Peker'i saygı ve rahmetle andığını ifade etti. Çatalca şehidinin acısını unutmayacak diyen Başkan Cem Kara," Şehitlerimiz, binlerce yıldan beri, vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış uğruna canlarını feda ettiler. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın" dedi.

Albayımız Çatalca’mızın değeridir

Konuşmasında 18. Erguvan Festivalinde böyle etkinliklere ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Cem Kara, festivalin amacının Çatalca'nın unutulmaya yüz tutan değerlerini unutturmamak ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirtti. Sözlerinin devamında Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in de Çatalca'nın yetiştirdiği değerlerden olduğunun altını çizdi.

Ey İstanbul yok oluyorsun, ölüyorsun

Başkan Cem Kara, Çatalca’nın İstanbul için önemini anlattığı konuşmasında, "18. Erguvan Festivalimizin amacı değerlerimizi anlatmaktır.  Çatalca’nın değerlerini İstanbul’un ve Türkiye’nin bilmesi gerekir. Konserler festivalin halkın ilgisini çekmek için düzenlenen bir etkinliktir. Bu festivalle Çatalca’yı İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye duyurmak için Çatalca Değerleri ile Buluşuyor teması ile yola çıktık. Gelecek adına, mega kent İstanbul adına çok önemlidir ilçemiz. İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde en kritik öneme sahip, pek çok değeri içerisinde barındıran bir ilçeyiz. 15 milyon nüfuslu İstanbul’un %45’i her türlü betonlaşmaya kentleşmeye karşılık orman alanıdır. Bu orman alanına %65 ile katkı sunan ilçe Çatalca’dır. Çatalca İstanbul’un yüzölçümüyle 5’te 1’i olan en büyük ilçesidir. Terkos, Sazlıbosna, Büyükçekmece Baraj Gölü ile Istranca Dereleri ile yer altı su kaynakları ile İstanbul'un suyunu veren ilçesidir.%29’u 1. Sınıf tarım alanları ile tarım yapan bir ilçeyiz. Toprak yaşamamız için su kadar önemlidir. Toprağını kaybeden vatanını kaybeder. Festivalimizle bu değerlerimizi İstanbul'a, Türkiye'ye ye anlatmak istiyoruz. İstanbul 'a sesleniyoruz, Ey İstanbul yok oluyorsun, ölüyorsun, bak yaşam kaynakların bizde, duy sesimizi diyoruz” sözleriyle anlattı.

53 km’lik parkuru pedalladılar

 Konuşmaların ardından startı verilen Bisiklet Turu; İnceğiz Mahallesi, Kabakça Mahallesi, İhsaniye Mahallesi, Akalan Mahallesi, Subaşı Mahallesi, Örcünlü Mahallesi, Nakkaş Mahallesi, Mehmetçik Meydanı’nda son buldu. 53 km’lik parkurun sonunda bisikletliler Şehit Albay Gökhan Peker’in Nakkaş Mahallesi'nde bulunan kabrini ziyaret etti ve anma töreni de gerçekleştirildi.

Bayrağının şanını, canından üstün tutan şehidim

Törende ÇADOSK adına bir konuşma gerçekleştiren Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Sunman'ın, "Şehidimizin huzurunda saygıyla eğilirken, vatanı için canını feda etmiş kahramanlarımız için ne yapsak yetersiz olacağının bilincindeyiz. Şimdi şehidimize seslenmek istiyorum; Türk Vatanının kutsallığını, Türk Milletinin namusunu ve Türk Milletinin Bayrağının şanını, canından üstün tutan şehidim, ne mutlu sana ki en kutsal emanetini aldığın gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdın. Vatan için en kutsal varlığını, canını veren Yiğit Şehidim, manevi varlığından güç alan bizler her ne halde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek senin emanetini daha yükseklere taşıyacağız. Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen Aziz Şehidim, seni bizden ayıran ecel kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetin olan Türk Vatanı ilelebet hür kalacaktır" sözleri duygusal anlar yaşattı. Anma programı Nakkaş Mahallesi İmamı Ali İhsan Kaymak tarafından okunan dualar sonrası yapılan ikramlarla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.