SİLİVRİ KARMASI KISA KESTİ: 3-2

SİLİVRİ KARMASI KISA KESTİ: 3-2
İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen U 14 İstanbul Karma Şampiyonası ilk hafta maçında Esenler ile Silivri karşı karşıya geldi. Silivri Karması ilk yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti: 3-2.

 

Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Silivrispor 3-2 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı. Silivri Karması'na galibiyeti getiren golleri Sercan Besler, Osman Fıçıcıoğlu ve Uğur Hendek attı. Maç çok hızlı başladı. Esenler ilk dakikalarda tempoyu eline alarak daha atak bir oyun ortaya koydu. İlerleyen dakikalarda dengeyi kuran Silivri Karması da oyuna ortak oldu. 9. dakikada Sercan uzaktan vurdu. Top kalecide kaldı. 11. dakikada Üzeyir'in önüne atılan topu takip ederek sol tarafta bulunan Sercan'a asist yaptı. Sercan da güzel bir vuruşla Silivri Karmasını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra kıpırdanan Esenler Karması'nın geliştirdiği ataklarda da bu kez Emre kalesinde devleşen isim oldu. 24. dakikada gelişen Silivri Karması atağında sol tarafa atılan topla buluşan Osman çizgiden içeri doğru girdi. Rakibini çalımladı. Önüne gelen kalabalık defansın arasından sert ve isabetli bir vuruşla skoru 2-0 yaptı. 30. dakikada bu kez sağ taraftan gelişen atakta Ufuk'un pasında topla buluşan Uğur cezasahası dışından yerden sert ve isabetli bir vuruşla durumu 3-0'a taşıyan isim oldu. 31.  dakikada ise bu gole yanıt Ersin'den geldi. Rakiplerini bir bir çalımlayan Emre'nin vuruşunda kaleci Emre'nin müdahalesi yetersiz kalınca skor 3-1'e geldi. 34. dakikada ortasaha mücadelesinden galip ayrılan Esenler Karmasında ortalanan topa kaleci Emre ile birlikte yükselen Enes'in uzaklaştıramadığı  topu Berat Silivri Karması filelerine yollayınca  hem ilk yarının hem de maçın skoru ortaya çıktı: 3-2. İkinci yarıda iki takım da başka gol kaydına muvaffak olamayınca Silivri Karması ilk haftanın galibi olarak evine dönen taraf oldu.

------- --------

SİLİVRİ STADI HALKA AÇILDI

 

Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Koşabiliyorsan koş” projesi, 14 Mayıs 2012 Pazartesi günü 06.30’da başladı. İlk gün koşanlar arasında AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca da yer aldı.

 

Proje kapsamında yaz mevsimi süresince isteyen herkes 06.30-08.00 saatleri arasında Silivri Stadı’nda beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde spor yapabilecek. Projenin ilk gününde AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediyesi eski Başkanı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turan, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Osman Umuç, daire müdürleri ve vatandaşlar yer aldı. Silivri Stadı’nda tempolu yürüyüş ve koşu yapan sporseverler, beden eğitimi öğretmeni nezaretinde kültür-fizik hareketleri de yaptı.

TAEKWONDOCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Polis Güçleri Dost Kulüpler İller Arası Taekwondo Şampiyonası’nda ilçemizi başarıyla temsil eden ve 5 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya kazanarak takım halinde 2. Olan Silivri Taekwondo Kulübü sporcuları, sabah sporunun ardından düzenlenen törende ödüllendirildi.

------- -----

ESENYURT KARMASI ÜÇLÜK ATTI: 1-0

 

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından organize edilen U 14 Karma Şampiyonası’nda Esenyurt Karması ile Pendik Karması Beşiktaş Fulya Stadı’nda karşı karşıya geldi.

 

Esenyurt Karması sahadan 1-0 galibiyetle ayrılarak turnuvaya 3 puanla başlayan taraf oldu. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada iki takım da sahada tam bir puan savaşı ortaya koydu. İlk yarısı karşılıklı ataklarla geçen maçın devre arasına iki takım da eşitliği bozamadan gitmek zorunda kaldı. Tam bir taktik savaşına sahne olan ilk yarıda iki takım da kontrollü bir oyun tercih etti. İkinci yarıya iyi başlayan Esenyurt Karması oldu. 65. dakikada Pendik Karması savunmasının bir anlık hatasını affetmeyen Utku Esenyurt Karması’nı 1-0 öne geçiren isim oldu. Bu golden sonra beraberlik için baskı kuran Pendik Karması’nın gol için girişimleri sonuç vermeyince Esenyurt Karması turnuvaya galibiyetle başlayan taraf oldu. Maçın son dakikasında Esenyurt Karması’nın bir topu da direkte patladı.

---- ------

IŞIKLAR’DAN U 14 KARMASINA DESTEK

 

İstanbul’da ilçeler arası yapılacak U-14 turnuvası için oluşturulan Silivri Karması’na, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar forma ve antrenman malzemesi hediye etti.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul’da ilçeler arası yapılacak U-14 turnuvası için oluşturulan Silivri Karması’na forma ve antrenman malzemesi yardımı yaptı. İstanbul’da 30 ilçe arasında gerçekleştirilecek turnuva öncesinde, 30 yetenekli gencin seçilerek kadro oluşturulduğunu belirten Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Bora Balcıoğlu; “1998 doğumlu, 30 yetenekli gencimiz, Milli Takımın alt yapısını oluşturmak adına, İstanbul genelinde yapılacak U-14 turnuvasına katılacak. Hocalarımız Ahmet Çelik, Uğur Alper ve Nursal Bilir, gençlerimizi çok çalıştırdılar. Silivri Kulüpler Birliği olarak en başından beri yanında olduğumuz gençlerimize, Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar sahip çıktı. Gençlerimize sağladığı imkânlar için kendisine teşekkür ediyorum. Bir çocuğumuzun bile milli takıma alınması ilçemiz için büyük bir başarı” dedi.

----------- ---------

GÜNEŞ İSTİFA ETTİ

Amatör 2.Küme ekiplerinden Esenyurt Gümüşhanespor’da Hasan Güneş şoku yaşanıyor. Tecrübeli çalıştırıcı Örnek İdman Yurdu yenilgisinin ardından görevinden istifa  etti. Güneş’in istifası yönetim kurulu tarafından da kabul edildi. Takımın başında çıktığı 9 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi  alan  Güneş dönemi resmen kapanmış oldu. Yönetimin teknik direktör konusundaki arayışlarını hızlandırdığı, kırmızı beyazlıların Seymen maçına yeni antrenörü ile birlikte çıkacağı elimize ulaşan bilgiler arasında.

------- ---

B.ÇEKMECE  KARMASI’NDAN TEK ATIŞ: 1-0

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen U 14 Karması Turnuvasının açılış maçında B.Çekmece  Karması ile Zeytinburnu Karması karşı karşıya geldi. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı B.Çekmece Karması 1-0 kazandı. Kaleci Sercan’ın yıldızlaştığı maçta B.Çekmece Karması’na galibiyeti getiren tek gol 41. dakikada geldi. Maç sonrası bir değerlendirme yapan B.Çekmece Karması İdari Sorumlusu Tamer Canbaz, amaçlarının Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak olduğunu söyledi. Sonuçların kendileri için ikinci planda geldiğini vurgulayan Canbaz, bugüne kadar gösterdikleri çalışmalardan dolayı antrenörler Orhan Karataş, Muhammet Yazıcı ve Yavuz Işık’a teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

-------- ----

 

ESENYURT, EKŞİOĞLU’NA  ENDEKSLİ

 

Amatör 1.Küme ekiplerinden Esenyurtspor, Süper Amatör Küme umutlarını sıcak tutuyor. Yönetimin Hasan Kara başkanlığında, önceki hafta İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu ile bir görüşme yaptığı, görüşme sonrasında Ekşioğlu’nun Kara’ya ikinci olarak Süper Amatör Kümeye çıkabilmeleri konusunda göz kırptığı bildirildi.

 

Yeni sezonla ilgili planlamalarını Ekşioğlu ve yönetiminin ikincilerle ilgili alacağı karara göre şekillendirecek olan sarı lacivertlileri az da olsa Süper Amatör heyecanı sarmış durumda. Konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklamada bulunan Esenyurtspor Kulüp Başkanı Hasan Kara, “Hala ikincilerin çıkma şansını bekliyoruz. Ona göre haber bekliyoruz. Yemen Beyle görüştüm. ‘Birkaç gün daha bekleyin’ dedi. Ona göre hareket edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Öte yandan Esenyurtspor Kulüp Başkanı Hasan Kara’nın, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Esenyurt Amatör Spor Kulüpleri adına İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu’nu önümüzdeki hafta Esenyurt’un yeni stadını ziyaret etmesi için Esenyurt’a davet etti. Ekşioğlu’nun da ziyaret için kararını birkaç gün içinde Kara’ya bildireceği elimize ulaşan bilgiler arasında. Ekşioğlu’nun büyük bir olasılıkla bir hafta içinde bu ziyaretini gerçekleştireceği ifade edildi.

Haber: İskender KORDU

------- --------

Y.ESENYURT’TA KRİTİK ZİRVE

Süper Amatör Küme ekiplerinden Yeşilesenyurtspor’un önümüzdeki hafta Hüseyin Dal başkanlığında bir araya gelerek önümüzdeki sezonu masaya yatıracağı öğrenildi. Dev zirveden önümüzdeki sezonla ilgili önemli kararların alınacağı, teknik direktör konusundan, iç ve dış transfer konusuna kadar bir çok prensip kararının da bu toplantıdan çıkacağı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklamada bulunan Y.Esenyurtspor Sportif  Direktörü Hasan Demir, “Önümüzdeki hafta yönetim olarak bir araya geleceğiz. Hem teknik anlamda hem de sporcu anlamında değerlendirmeler yapıp kararımızı vereceğiz. Bu seneki hedefimiz Bölgesel Amatör Lige çıkmak. Onun için bir çalışma yapacağız. Toplantıda da bir çok şeyin kararını vereceğiz.” şeklinde konuştu.

----- ----------

“HOCA DA KALACAK”

B.Çekmecespor Kulüp Başkanı Mensuri Çarıkçıoğlu, yeni sezonda da yollarına Tuncay Soyak ve aynı ekiple devam edeceklerini söyledi. Çarıkçıoğlu “Aynen yola devam edeceğiz. Mümkün mertebe mevcut durumu koruyacağız. Hoca da kalacak. Gitsin diyebileceğimiz hiç kimse yok. Belli artı ilaveler olacak, daha da güçleneceğiz.” ifadesini kullandı.

Bu arada telefonla ulaştığımız teknik direktör Tuncay Soyak’ın da sessizliğini korumaya devam ettiği öğrenildi.

----- ----

KORKMAZ’LA DEVAM

Amatör 1.Küme ekiplerinden B.Çekmece Mimarsinanspor’un  yeni sezonda da yoluna Barbaros Korkmaz’la devam edeceği öğrenildi. Önceki günlerde teknik direktör Barbaros Korkmaz’la bir araya gelen yönetimin, genç teknik adama önümüzdeki sezon da takımın başında kalmasını istediği, geçtiğimiz yılki şartların bu yıl için de geçerli olacağını söylediği belirtildi. Yönetimin Korkmaz’la yaptığı görüşmede genç çalıştırıcıya ‘Yeni  sezonda da transfer yok. Kendi yıldızlarını kendin yarat.” dediği, Korkmaz’ın da ‘Şimdilik problem yok. Şimdilik devam ama ileride şartlar neyi gösterir bilemem’ dediği belirtildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.