SİLİVRİ’NİN VOLEYBOL GURURU

SİLİVRİ’NİN VOLEYBOL GURURU
Bölgesel Amatör Lig Bayanlar Voleybol Ligi’nde grubunda ikinci olarak 3.Lige yükselmek için Terfi Grubunda oynamaya hak kazanan Silivrispor’un 15 Mart’ta Yalova’da yapılacak olan finaller öncesi çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi.
 ALİBEY ENES’LE: 2-0

 

U 16 Ligi maçında B.Çekmece Mimarsinan, Silivri Alibey’i konuk etti.

 

 B.Çekmece Stadı’nda oynanan maçta oyunun kontrolünü maç boyunca elinde tutan konuk Silivri Alibeyspor Enes’in 39. ve 62. dakikalarda attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılarak evine 3 puanla döndü. Ev sahibi B.Çekmece Mimarsinan topa sahip olmakta ve organize olmakta zorlanırken ortasahada çalışkanlığıyla göz dolduran Necmi’nin çabaları da takımın yenilgisini önlemeye yetmedi.

 

Stat: B.Çekmece

B.Çekmece Mimarsinan: Berkay, Ahmet, Aykut, Ender, Mustafa, Çağatay, Muhammet Şerif, Necmi, Ahmet, Arda, Barış

Silivri Alibeyspor: Emre, Enes, Volkan, Serdar, Atakan, Emre (54’Furkan), Mert, Egemen, Batuhan (41’Ege), Selimcan, Ömer

Goller: 39’ ve 62’Enes (Alibey)

------- --------

ORKUN’DAN İMZA

Geçtiğimiz sezon Silivri Mimarsinan forması giyen Orkun yeni takımı Alipaşa’ya resmi imzayı attı. Takımla birlikte antrenmanlara başlayan tecrübeli oyuncu gollerini S.Mimarsinan’dan sonra Alipaşa forması altında sıralamaya devam edecek. Yönetimin transfer için kesenin ağzını açtığı bildirildi. Orkun yaptığı açıklamada Alipaşa’ya şampiyonluk yaşamak için geldiğini söyledi. Kulüp Başkanı Ünal Güner’in de Salı akşamı yapılan son antrenmanda yeni transferle yakından ilgilendiği gözlendi.

Haber: İskender KORDU

------- --------

BARIŞ SELİMPAŞA’DA

Amatör 2.Küme ekiplerinden Selimpaşaspor, Celaliyespor’dan renklerine bağladığı Barış’a kavuştu. Salı akşamı yapılan antrenmandan önce resmi imzayı atan genç forvet takımla da birlikte antrenmanlara başladı. Kulüp Başkanı Nursal Bilir’in Celaliyespor’dan öğrencisi olan genç oyuncuya titrediği, yakından ilgilendiği gözlendi. 19 yaşındaki forvetin geleceğe yatırım amacıyla transfer edildiği, Bilir’in de bu transferin gerçekleşmesi için büyük fedakarlık yaptığı elimize ulaşan bilgiler arasında.

Haber: İSKENDER KORDU

----- -----

ÇATALCA’DA KARA BULUTLAR DOLAŞIYOR: 0-1

 

Play Off Klasman Grubu maçında Çatalcaspor ile Bağcılarspor B.Çekmece Stadı’nda karşı karşıya geldi.

 

İlk yarıya Bağcılarspor  rüzgarı arkasına alarak başladı. Ancak ilk 45 dakika boyunca rüzgara karşı mücadele eden Çatalcaspor rakibine oranla daha net gol fırsatları yakaladı. Maçın henüz 3. dakikasında Bağcılar cezaalanı içinde meydana gelen karambolde son olarak Oğuz’un şutunda defans topu çizgiden çıkarınca sarı kırmızılılar öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Oyunu ilk yarı boyunca kendi sahasında kabul eden Bağcılarspor golü kontrataklara bırakarak savunma ve ortasahayı birbirine yakın oynattı. 41. dakikada bu kez sol kanattan Mahmut’un arka  direğe yaptığı orta arka direkte Oğuz’un önüne geldi. Bu oyuncunun yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Özgür’ün kucağında kaldı. İlk yarı boyunca net fırsatları değerlendiremeyen Çatalcaspor 45. dakikada Kenan’ın ortasahada çalım yapmak isterken kaptırdığı topu kalesinde gördü. Kenan’dan presle kazandığı topu 40 metre mesafeden vuran Özgür savunmaya da çarparak kaleciyi kontürpiyede bırakan vuruşu filelerle buluştu: 0-1. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu. Çatalcaspor etkili bir oyun ortaya koyduğu ilk yarıda  soyunma odasına 1-0 yenik gitmek zorunda  kaldı. İlk yarı sonuna doğru gelen gol ise Bağcılarspor’un soyunma odasına moralle bir şekilde gitmesini  sağladı.

İkinci yarıda rüzgarı da arkasına alarak atak oyununa devam eden Çatalcaspor beraberlik golü için rakip kaleye yüklenmeye devam etti. Sarı kırmızılılar ilk yarıda rüzgara karşı sergilediği organize atakları ikinci yarıda rüzgarı arkasına alarak devam ettiremedi. İyi kapanan  rakibini açmakta zorlanan Çatalcaspor kanatları da etkili kullanamayınca doldur boşalta döndü. Ortasaha ile savunma hattı arasında rakibine istediği boşlukları bırakmayan Bağcılarspor oyun disiplininden de kopmayarak Çatalcaspor’a alanları daralttı. Sarı kırmızılılar kilitlenen oyunu açmak için ikinci yarıda oyuncu değişiklikleriyle maça hareket kazandırmak istedi. Ancak teknik direktör Kadir Akbulut’un yaptığı değişiklikler de beklenen sonucu vermeyince Bağcılarspor kalan süreyi sabırlı bir şekilde eriterek mücadeleyi 1-0 kazandı. Çatalcaspor bu sonuçla dördüncü maçında üçüncü yenilgisini alırken 3 puanda kaldı. Ligde henüz 3 puanı bir arada göremeyen Bağcılarspor ise ilk galibiyetine imza atarak 5 puanla üst sıralar için umutlanmaya başladı.

 

Stat: B.Çekmece

Çatalcaspor: Serhad, Ömer, Mahmut, Selim, Volkan, Murat, Emir Can, Cem Dursun, Önder, Oğuz, Kenan

Bağcılarspor: Özgür, Erdem, Hakan, Emircan, Bülent, Sefa, Erdal, Ufuk, Ahmet, Burak, Özgür

Goller: 45’Özgür (Bağcılarspor)

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

--------- ---------

PLAY OFF TOPLU SONUÇLAR

Çatalca- Bağcılar: 0-1

İncirli- Alibeyköy: 0-0

Tuzla- Çengelköy: 2-1

Vefa- Arnavutköy Belediyesi: 2-0

Çıksalın- Levent: 4-0

Dikilitaş- Yıldırımbosna: 3-2

Gazi Mahallesi- Bağlarbaşı: 2-4

Halide Edip Adıvar bay

Hazırlayan: İskender KORDU

Değerli katkılarından dolayı Sayın Yaşar Uğur’a  sonsuz teşekkürler.

------ -----------

B.ÇEKMECE’DE ZİRVE SESLERİ
 
Bölgesel Amatör Ligde grubunda ikinci yarıda çıktığı 7 maçın 6’sını kazanarak bütün dikkatleri üzerine çeken B.Çekmecespor gözünü zirveye dikti.
 
 Lider Derince Belediye’nin 6, ikinci sıradaki Edirne Gençlik’in de 4 puan gerisinde üçüncü sırayı averajla İstanbulspor’la birlikte paylaşan bordo mavi beyazlılar büyük mucize için geri sayıma geçti. İlk yarı biterken zirvenin 13 puan, ikinci sıradaki takımın da 10 puan gerisinde kalan B.Çekmecespor’da son haftalarda alınan seri galibiyetler nedeniyle moraller de yerine gelmiş durumda. Teknik direktör Tuncay Soyak’ın ligde kalan 4 maçta futbolcularına 4 galibiyet hedefi koyduğu belirtildi. Antrenmanlarda oyuncuların adeta beyinlerini yıkayan Soyak’ın takımın ikinci yarıdaki grafiğinden memnun olduğu, kalan 4 maçtan da 12 puan beklediği ifade edildi. 
KENDİ KENDİNİ GEÇTİ
Teknik  direktör Tuncay Soyak yönetiminde ligin ilk yarısında sadece 13 puan toplayan ve ilk yarının son 4 maçını da arka arkaya kaybederek zirve yarışından hızla uzaklaşan B.Çekmecespor ikinci yarıda da tam tersi bir görüntü sergileyerek 7. haftası geride kalan ikinci devrede şimdiden 19 puan toplamış durumda. 11 haftalık ilk yarı performansını neredeyse 7 haftada ikiye katlayan Tuncay Soyak’ın gözünü ilk ikiye diktiği kaydedildi.
“EDİRNE MAÇINI FİNAL OLARAK GÖRÜYORUZ” 
B.Çekmecespor Teknik Direktörü Tuncay Soyak gazetemize yaptığı değerlendirmede ligde artık kendileri için her maçta 3 puanın önemli olduğunu, kalan 4 maça da kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi. Soyak “Sonuç olarak artık bizim için tek önemli olan şey 3 puan. Son 4 haftaya girdik. Son 4 haftada fikstür avantajımız var. 3 maçı içeride bir maçı da deplasmanda Edirne Gençlik ile oynayacağız. Edirne maçını final maçı olarak görüyoruz. İnşallah o maça kadar kayıpsız gidip ilk ikiye girmek istiyoruz. 6 haftalık bir galibiyet serimiz var. 7 gol attık, 2 gol yedik. İstikrarlı gidiyoruz.” ifadesini kullandı. 
GÖZÜ HADIMKÖY’DEKİ REKORUNDA
Teknik direktör Tuncay Soyak’ın bir diğer hedefi de Hadımköyspor’da yakalamış olduğu 12 maçlık galibiyet serisini B.Çekmecespor başında da egale etmek. Gruptaki 4 maçını da galibiyetle geçmek isteyen Soyak, Play Off’ta da iki galibiyet elde ederek 3.Lige 12 maçlık bir galibiyet serisi ile çıkma düşüncesi içinde. 
“MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e ve kulüp başkanı Mensuri Çarıkçoğlu’na verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Soyak sözlerine şöyle devam etti “İkinci yarı iyi bir kadro yaptık. Eksiklerimizi biliyorduk. Belediye Başkanımız da bizi kırmadı. Bize inandı. Biz de onu mahcup etmeyeceğiz. Kulüp Başkanımız Mensuri Çarıkçoğlu’na da sürekli bizlerin yanında olduğu için teşekkür ediyoruz. Bir mucizeyi gerçekleştirme peşindeyiz. Bu mucizeyi  de gerçekleştireceğiz. Kolay değil. Liderden 13, ikinciden 10 puan geride başladık ikinci yarıya. Futbolcularıma  her zaman şunu söylüyorum: Son haftaya kadar maçlarımızı kazanacağız, bakacağız. 4 maçı kazanırsak yüzde 99 ilk ikiye gireriz.” 
Öte yandan B.Çekmecespor dün akşam yaptığı antrenmanla Pazar günü Keşan ile oynayacağı maçın hazırlıklarına  başladı. Pazartesi ve Salı günü takıma iki günlük izin veren Soyak’ın yaptırdığı ilk çalışma fizik kondisyon ağırlıklı geçti. Antrenman, gün içinde B.Çekmece Stadı’nda yapılan maçlar nedeniyle sabah 11.00 yerine saat 16.30’da yapıldı. 
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

-------- -------

ÖZCAN RESMEN B.KILIÇLI’DA

Amatör 2.Küme ekiplerinden Büyükkılıçlıspor,  Kavaklıspor’un tecrübeli savunma oyuncusu Özcan’ı renklerine kattı. Daha önce prensipte anlaştığı tecrübeli oyuncunun transferini gerçekleştiren kırmızı siyahlı yönetimin teknik direktör Hayrettin Atasoy’un raporları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Yeni takımı ile birlikte antrenmanlara başlayan Özcan’ın yeni  sezon öncesi oldukça hırslı ve istekli olduğu gözlendi. Özcan’ın kendisini takımında görmek isteyen teknik direktör Hayrettin Atasoy’un hatırını kıramadığı ve transferin gerçekleştiği öğrenildi.

Haber: İSKENDER KORDU

--------- ---------

SİLİVRİ’NİN VOLEYBOL GURURU

Bölgesel Amatör Lig Bayanlar Voleybol Ligi’nde grubunda ikinci olarak 3.Lige yükselmek için Terfi Grubunda oynamaya hak kazanan Silivrispor’un 15 Mart’ta Yalova’da yapılacak olan finaller öncesi çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi. Antrenör Selçuk Helvacıoğlu yönetiminde antrenmanlarını Silivri Kapalı Spor Salonu’nda sürdüren mavi kırmızılılar Terfiler öncesi oldukça hırslı ve arzulu. Salı akşamı yapılan haftanın ilk antrenmanı tam kadro halinde yapılırken antrenör Helvacıoğlu’nun sporcularını sık sık uyararak eksikleri konusunda telkinlerde bulunduğu öğrenildi. 15 Mart’ta Yalova’da 8 takım arasında 3.Lige yükselebilmek için çalışmaların da dozajını arttıran Helvacıoğlu’nun son antrenmanda sporcularının çalışma isteği ve arzusundan memnun kaldığı gözlendi. Finaller öncesi sorularımızı yanıtlandıran Helvacıoğlu, mütevazi bir kadro ile Finallere en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını söyledi. Helvacıoğlu “Takım olarak mütevazi bir şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla takımı bir üst lige taşıma gayreti ve arzusu içindeyiz. Bir diğer amacımız da alttan gelen yeni sporcuların önünü açabilmek. Sporcularımızın tamamı kendi içimizden yetişen çocuklar. Finallerde de iyi takımlarla mücadele edeceğiz. Amacımız gruptan çıkarak final oynamak.” diye konuştu.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

----- --------

ASLIHAN: VİRAJ MAÇI

Silivrispor Teknik Direktörü Tekin Aslıhan, Ç.Gençlerbirliği maçı öncesi yaptığı değerlendirmede çok ciddi bir rakiple oynayacaklarını, işlerinin kolay olmadığını söyledi. Aslıhan “Bizim için viraj maçı. Çalışmalarımızı ona göre sürdürüyoruz. Tecrübeli bir takımla oynayacağız. Maçı kazanırsak bir adım daha öne geçeceğiz.” ifadesini kullandı.

------ --------

D.KÖŞKLER DUMAN’A EMANET

Yeni sezonda Denizköşklerspor’un başına getirilen Abbas Duman önceki gün attığı imza ile resmen takımın başına geçti. Daha önce Bucaspor, Erzurumspor, Nazillispor gibi takımlarda antrenörlük yapan Duman’ın geçtiğimiz sezon da 1.Amatör Küme ekiplerinden Altınovaspor’da görev yaptığı kaydedildi. Çiçeği burnunda teknik direktör Duman, amaçlarının geçtiğimiz yıl ligde mücadele etmeyen bir takımla bu sezon yeni bir yapılanma içine girmek olduğunu söyledi. Duman “Amacımız bu sezon ilk etapta yeniden bir yapılanmaya gitmek. A takımın yanı sıra altyapıda da iki kategoride lige katılacağız. Yeni bir yapılanma içindeyiz. 2.Amatör Kümede de üst sıraları zorlayan bir takım yapma düşüncesindeyiz. Hedef üst sıralar. İyi bir ekip oluşturmak için de önümüzde 1 aylık zaman var. Bu zamanı da hazırlık maçlarıyla en iyi şekilde değerlendirip eksiklerimizi görerek lige kadar hazır hale geleceğiz.” diye konuştu.

Haber: İskender KORDU

-------- -----

FATİH, YENİUFUK’TA

Amatör 2.Küme ekiplerinden Yeniufukspor dış transfere doymuyor. Mustafa Altay yönetiminde yeni sezon öncesi iddialı bir ekip oluşturmak için kolları sıvayan Yenifukspor’un son transferi de Siyavuşpaşaspor’dan Fatih oldu. Tecrübeli oyuncu takımla birlikte antrenmanlara başlarken teknik direktör Mustafa Altay’ın da yeni transferin hazırlık dönemindeki hırsından ve arzusundan memnun olduğu kaydedildi.

Haber: İskender KORDU

------- ---------

ADEM AVC. CİHANGİR’DE

Amatör 2.Küme ekiplerinden Avcılar Cihangirspor transferde bir bomba daha patlatarak Güngörenspor’dan Adem’i renklerine bağladı. Teknik direktör Cengiz Yıldırım’ın raporları doğrultusunda transfer edilen genç oyuncu takımla birlikte antrenmanlara başladı. Yeni transferin sol iç olarak görev yaptığı öğrenildi.

Haber: İskender KORDU

------- ----------

--- -------

ÇANTA ‘YİĞİT’LENDİ!

Amatör 2.Küme ekiplerinden Çantaköyspor Silivrisporlu Murat’tan sonra son olarak Zeytinburnuspor forması giyen Yiğit’i de renklerine bağladı. Sarı siyahlı yönetimin teknik direktör Ali Rıza Gülderenoğlu’nun raporları doğrultusunda renklerine kattığı Yiğit’in sol açık olarak görev yaptığı belirtildi. Takımla birlikte antrenmanlara başlayan genç oyuncunun maliyeti ise açıklanmadı.

Haber: İskender KORDU

--------- -----------

Y.ESNAF’TA FORMA SAVAŞI

Yeşilova Esnafspor’da U 16 antrenmanları kıran kırana geçiyor.

Teknik direktör Ercan Yerdak yönetiminde yapılan son antrenmanda kemik sesleri havada uçuştu. Futbolcular hafta sonunda formayı kapmak için adeta hırs yaptı. Antrenman öncesi sorularımızı yanıtlandıran teknik direktör Ercan Yerdak, takım olarak yarışmacı bir ekip olmadıklarını, önümüzdeki senenin planlarını yaptıklarını söyledi. Yerdak “Bu sene yarışmacı değiliz. Önümüzdeki senenin hazırlıklarını yapıyoruz. Önemli olan oyuncuların sporun içinde olması. Doğru kişiliği ve doğru davranışı yakalaması. Temeli sağlam atıp devamının gelmesini sağlamaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.