Silivrispor, GümüşhaneSpor'u 1-0 yendi

Silivrispor, GümüşhaneSpor'u  1-0 yendi
TFF 2. Lig Beyaz Grupta ligde var olma savaşında olan Silivrispor evinde ağırladığı grup birincisi Gümüşhanespor’u 37. dakikada bulduğu golle 1-0 yenerek adeta hayata tutundu.


Silivri Stadı’nda oynanan ve doksan dakikası tam bir futbol şöleni şeklinde geçen maçta son gülen ev sahibi takım Silivrispor oldu. Maçtan önce özellikle sosyal medyada tam bir dostane bir mesajlarla birbirlerini ağırlayan taraflar maçtan sonra da aynı mesajlarına devam etti. Ligde 10 puanla sonuncu konumda olan ve grupta 45 puanla lider konumda olan iki takımın mücadelesi izlemeye değerdi. Maçın başından sonuna kadar tam bir taktik savaşı niteliğinde olan maçta son gülen Silivrispor oldu. Maça her iki takımda hızlı ve açık bir oyun anlayışı ile başladı. Özellikle maçın daha ilk dakikalarında Silivrispor kalesi önüne kamp kuran Gümüşhaneli oyuncular aradıkları golü bir türlü bulamadılar. Kontra ataklarla rakip kalede şans arayan Silivrispor’da ise İsmail Düzgün ve Tarık Erkut ikilisi yakaladıkları pozisyonlarda tribünleri ayağa kaldırdılar. Maçın 28. dakikasında Gümüşhane ceza sahası içinde havadan gelen topu iyi takip eden İsmail Düzgün kafa ile topu Tarık Erkut’un önüne indirdi. Tarık altı pas içinde önüne gelen topun gelişine güzel vurdu ve Gümüşhane ağlarını havalandırdıysa da maçın hakemi tarafından gol iptal edildi. Golün iptal gerekçesi ise İsmail’in yükselirken havada rakibine elle teması oldu. Müsabakanın 37. dakikasında Silivrispor yüklenmeye başladı. Tarık Ergut havadan gelen topu Zahid Aslan’ın önüne yuvarladı. Zahid Aslan topun gelişine sert vurdu ve golünü attı durum Silivri lehine 1-0 oldu. Müsabakanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmadı.


TAKTİK SAVAŞINI SİLİVRİ KAZANDI

Kadrosunda Süper Lig oyuncularının olduğu ve teknik patronluğunu Güvenç Kurtar’ın yaptığı Gümüşhane takımı ikinci yarıya da aynı oyun anlayışı ile başladı. Silivrispor defans ağırlıklı çıktığı kadrosuyla kontra ataklarla rakibi üstünde baskı kurmaya çalıştı. Orta alanda oyunun hakimiyetini elinde tutan ve müsabaka boyunca rakibine oyun yapma şansı vermeyen Silivrispor maçın sonuna kadar direndi ve Bayram Toysal’ın öğrencileri hak ettiği üç puanı almasını bildi. 


Stat: Silivri

Hakemler: Veli Karakaya, Cem Özbay, Anıl usta, Mehmet Güngör

Silivrispor: Ethem 9, Güray 9, Yunus 9, Barış 9, Tarık 9, Serkan 9 (84’ Süleyman 9), Zahid 9 (89’ Eray 9), Ali Aytemur 9, Eşref 9, İsmail 9 (76’ Furkan 9), Tolgahan 9

Gümüşhanespor: Hüseyin 8, Zafer 8, Ziya 8 (57’ Zahit 8), Sinan 8, Oktay 8, Serhat 8, Muharrem 8, Cansın 8, Melih 8 (76’ Yiğitcan 8), Dilaver 8, İsmail 8 (57’ Furkan 8)

Skor: 1-0

Gol: 37’ Zahid Aslan (Silivri)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.