Siyaset var dedi, istifa etti

Siyaset var dedi, istifa etti
İstanbul İl Hakemi Sertan Deniz, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Ak Partili Milletvekili Adayının seçim çalışması yaptığını öne sürerek Dernek Yönetiminden istifa etti.

TFFHGD’nin Üsküdar’daki Merkezinde 14 Mayıs 2015 Perşembe günü İstanbul Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Uğurlu’nun ev sahipliğinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısına Genel Başkan Vekili Kuddusi Müftüoğlu, Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, FİFA Hakemi Cüneyt Çakır, TFFHGD eski Yöneticilerinden ve MHK eski Asbaşkanı Serdar Çakır ve bu sezon hakemliği bırakacak olan Süper Lig Hakemi Yunus Yıldırım’ın yanı sıra, Hakemler ve Gözlemciler de katılmıştı.

Mehmet Baykan’ın konuşma yapmasına sinirlendi

2 dönemdir Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Sertan Deniz, bu toplantının ardından yazdığı dilekçe ile Dernek Yönetim Kurulu'ndan istifa etti. Genç Hakem sanal medyada da paylaştığı istifa dilekçesinde "AKP İstanbul 3.Bölge 18.sıra Milletvekili Adayı Mehmet Baykan’ın seçim konuşması yapması ve etki altında bulundurulmaya çalışılan bir Hakem topluluğunda Yöneticilik görevi yapamayacağım" diyerek istifasını sundu. Sertan Deniz ayrıca, toplantıya Hakemlerin çağrılmasının zorunlu olmasının da hoş olmadığını ekledi.

İstanbul Şubesi iddiaları kabul etmedi

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz TFFHGD İstanbul Şubesinden bir yetkili ise, Hakemin iddialarını kabul etmediklerini söyledi. "Hakem camiası bünyesinde birçok farklı görüşten insanı barındıran, siyasetle meşgul olmayan bir oluşumdur. Hakem kardeşimizin bu tepkisi son derece yanlıştır" diyen Dernek Yöneticisi, istifa eden Sertan Deniz’in Ülkü Ocakları İstanbul Yöneticisi olduğunu da sözlerine ekledi. "Sayın Mehmet Baykan gecede siyasi bir konuşma yapmadı" diyen yetkili, "Hakem camiası istisnai bir yerdedir. Binlerce Üyemiz var. Sadece İstanbul’da 2 bin civarında Üyemiz var. Hakem kardeşimiz istifa dilekçesinde 'siyaset var' diyor ancak toplantının özel konuğu eski Millletvekili, eski Hakem, TFFHGD Genel Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’ydı. Sayın Başkanımız son anda gelen telefon sonucunda bir toplantıya gittiğinden, konuşma yapamadı. Ayrıca geceye katılan Sayın Baykan toplantıda Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü sıfatıyla bu toplantıda yer aldı. Tepkiler son derece yersiz. Hakem camiası siyasetten her zaman uzaktır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.