Su üstünde vatan sevgisi

Su üstünde vatan sevgisi
Küçükçekmece Belediyesi’nin okul bahçelerinde çocuklara ücretsiz olarak sunduğu portatif havuzlar kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu
Toki Ertuğrul Gazi İlkokulu bahçesinde düzenlenen programda 35 öğrencinin su üstündeki Atatürk görselli bayrakla yaptıkları kareografi büyük beğeni topladı. Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de katıldı. Minikler Çebi’ye büyük ilgi gösterd Çocuklar mutlu olunca kendisinin de çok mutlu olduğunu dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “ Biz bu programı sadece çocuklarımız için yaptık. Havuza, denize gidemeyebilirler. Onlara portatif havuzlar kurduk. Küçükçekmece’de 8 okulumuzda var. Çok mutluyuz çünkü çocuklar mutlu. Bu hizmetlerimiz devam edecek. Çocuklarımız her şeye layık. Onlar için ne yaparsan yerini mutlaka buluyor. Bu konuda gençlik ve spor müdürlüğümüzün çok değerli katkıları var. Onların projesiydi. Ben sadece destek veriyorum. Bunu biz çok büyük bir kampanyaya dönüştürerek yapabiliriz. Sadece yüzme değil her branşta. Sadece çocuklarımız değil; bizim engellilerimiz var. Her türlü engellimize karşı çok büyük hassasiyet gösteriyoruz “ diye konuştu.

Portatif havuzlar keyif sebebi

Havuzu çok sevdiğini söyleyen Buse Çilek Akbulut, “ Çok güzel vakit geçirdim. Çok sevdim bu havuzu. Bu programlar çok güzel. Burada yüzmeyi öğrendik. Bize kulaç atmayı, ayak çırpmayı, bortla yüzmeyi öğrettiler “ dedi. Hava sıcak olduğundan dolayı havuza gelmek istediğini ifade eden 10 yaşındaki Azranur Tacir ise “ Havuzun kurulduğunu gördüm. Havalar çok sıcak olduğu için evde de sıkılıyordum. Ondan dolayı gitmek istedim. Burada yüzmeyi öğrendik. Kulaç atmayı, ayak çırpmayı her şeyi öğrettiler. Bunun devam etmesini ve daha fazla olmasını istiyorum “ dedi.

5 bin çocuk yararlandı

Küçükçekmeceli çocukların eğlenerek öğrendiği, keyifli vakit geçirdiği portatif havuzlardan 6 yılda toplam 42 bin çocuk yararlandı. Bu yıl da 8 okula portatif havuz kuran Küçükçekmece Belediyesi, 5 bin 483 kayıt aldı. Okulların kapanması ile beraber kurulan havuzlarda 31 lisanslı eğitmen ve 36 personel eşliğinde verilen eğitimlerle Küçükçekmeceli minikler doyasıya eğlenerek yaz tatilini verimli geçirme fırsatı buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.