TRİATLON AVRUPA KUPASI BEYLİKDÜZÜ’NDE BAŞLADI

TRİATLON AVRUPA KUPASI BEYLİKDÜZÜ’NDE BAŞLADI
Beylikdüzü Belediyesi yine bir ilke imza atarak Türkiye ve Avrupa’dan onlarca sporcuyu 2017 İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası Yarışları için Gürpınar Sahili’nde buluşturdu. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik ile birlikte yarışların sta

Ulusal, uluslararası ve yerel bazda olmak üzere artık yoğunlukla spor müsabakalarına ev sahipliği yapacak olan Beylikdüzü Gürpınar sahili, 2017 İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası Yarışları’nda sporcuları ağırladı. Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Valiliği’nin desteğiyle gerçekleşen yarışları Türkiye Triatlon Federasyonu düzenledi. “Olimpik” kategoride gerçekleşen ve sporcuların ara vermeksizin Beylikdüzü sahilinde 1,5 km yüzdüğü, değişim alanından bisikletlerini alarak zorlu 40 km’lik bisiklet parkurunu tamamladıkları ve yine değişim alanına bisikletlerini bırakarak 10 km’den oluşan koşu parkurunu tamamladıkları üçlemede kategorilere göre sporcular ödüllerini aldı.

Gürpınar Sahili Spor Parkı Dönüşümüne Triatlon ile Start Verdi

Ödül töreninde parkurun uygunluğundan söz eden Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik “Burada ilk kez Avrupa Kupası’nı gerçekleştirdik ve umarım bu parkur Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapar.” dedi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Triatlon Avrupa Kupası’nı bir başlangıç sayarak Gürpınar Sahili’ni spor parkına dönüştürme kararı aldık. İki yüz bin metrekarelik bu alanda çok değerli sporcuları ağırlıyoruz. Tüm İstanbullu spor severleri buraya gelerek spor yapmaya bekliyoruz.” diye konuştu. Daha bir çok farklı spor dalının da yapılabileceği sahildeki dönüşümden herkesin faydalanması istediğini dile getirdi.

Triatlon Avrupa Kupası’nda En İyiler Ödüllerini Aldı

120 sporcu 51bin metrelik parkuru büyük efor sarf ederek tamamladı. Finale kadar başarı ile gelen sporculardan 30’u ödüle hak kazandı. Kadınlar kategorisinde 19-29 yaşta 1. Yağmur Aydoğan, 2. Merve Koçak, 3. Esin Akkartal; 30-39 yaşta 1. Özge Narin Dağ, 2. Deniz Salpar, 3. Nilüfer Yalınpala ve 40-49 yaşta 1. Aysin Özer Baskır oldu.

Erkekler kategorisinde 19-24 yaşta 1. Mert Arslan, 2. Özgür Can Doğan, 3. Hasan Berkay Afsar; 25-29 yaşta 1. Bora Özçivit, 2. Barış Sönmez, 3. Göktay Böcek; 30-34 yaşta 1. Dinçer Yılmaz, 2. Duygun Yurteri, 3. Ali Kutluhan Korkmaz; 35-39 yaşta 1. Oleg Astanin, 2. Merdan Çayır, 3. Fatih Topçu; 40-44 yaşta 1. Çağlar İbrahim Taş, 2. Ege Battal, 3. Metin Tanyel; 45-49 yaşta 1. Hüseyin Yılmaz, Milhan Dalgı. 3. Alpay Güneralp; 50-45 yaşta 1. Ahmet Şimşek, 2. Ufuk Hızarslan, 3. İsmail Ergun ve 55-59 yaşta ise 1. Adnan Erim oldu.

Paralimpik kategoride tek başına mücadele veren Ekrem Taşkın 750 metre yüzüp, 20 kilo metre bisiklet sürüp ardından 4 metke koşarak final çizgisine ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.