Türkiye, Bu Akşam Finlandiya'ya Kaybederse Uluslar Liginde Küme Düşecek

Türkiye, Bu Akşam Finlandiya'ya Kaybederse Uluslar Liginde Küme Düşecek
Türkiye, Finlandiya maçını kaybederse ve Macaristan Faroe Adaları'nı yenerse Uluslar Liginde B Liginden C Ligine düşecek. Bu da Euro 2020'de 3. torbaya gerilememiz anlamına geliyor.
Rusya'da düzenlenecek  2018 Dünya Kupası'nı televizyondan seyredecek olan  Türkiye A Milli Futbol Takımı,  Finlandiya ile deplasmanda grubun son maçını oynayacak. Bu akşam 21:45'te oynanacak karşılaşma  Türkiye için formalite maçından öte bir anlam taşıyacak.

Eğer  Macaristan Faroe Adalarını yener,  Türkiye de  Finlandiya'ya yenilirse, Uluslar Liginde C Ligine, Euro-2020 elemelerinde de 3. torbaya gerileyeceğiz. A Milli Takım'ın  Finlandiya maçı, UEFA Milli Takımlar sıralaması açısından da büyük önem taşıyacak.

TÜRKİYE ŞU AN 24. SIRADA

Türkiye, dünkü maçların ardından sıralamada 25'inci sırada ama  Finlandiya maçını kaybetse de maçlarını bitiren  Romanya'yı geçerek 24'üncü sıraya çıkacak.  Romanya 26.057 puanla eleme maçlarını bitirdi.  Türkiye elenirse 26.117 puana ulaşacak. Beraberlikte puanımız 26.537, kazanırsak 27.357 olacak. Bunlar 0-0 ve 1-0'a göre hesaplanan puanlar. Atılacak ve yenecek goller puanlarda küçük oynamalara yol açıyor.

MACARİSTAN TÜRKİYE'Yİ GEÇEBİLİR


Elemelerde dün gece oynanan maçlar sonrası İskoçya,  Romanya,  Karadağ ve  Slovenya,  Türkiye'yi geçme şanslarını kaybetti. Ancak  Macaristan salı günü oynanacak maçın sonucuna göre  Türkiye'yi sıralamada geride bırakabilir. Macarlar, konuk edecekleri  Faroe Adaları'nı yenerlerse 26.486 puana ulaşıyor ve  Finlandiya'ya yenilmemiz halinde 24'üncü sırayı alıyor.  Türkiye  Finlandiya'dan puanla dönerse  Macaristan'a da geçilmemeyi garantiliyor.

C LİGİNE DÜŞEBİLİRİZ

UEFA Milli Takımlar Sıralamasında 13-24 arasındaki ülkeler Uluslar Liginde B Ligine girecek. Bu takımlar EURO-2020 kurasında da ikinci torbada yer alacak.  Türkiye  Finlandiya'da kaybeder,  Macaristan'da Faroe'yi yenerse 24'üncü sıra  Finlandiya'nın olacak ve  Türkiye Uluslar Liginde C Ligine inecek. EURO-2020 kurasında ikinci torbaya geri dönmek için de C Ligi'nde grubunu lider bitirmesi gerekecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.