Türkiye Letonya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Türkiye Letonya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
Eurobasket 2017'de 5. maçına çıkacak milliler grup lideri ile oynuyor. Peki Türkiye Letonya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanaldan canlı yayınlanacak?
12 Dev Adam Eurobasket 2017 gruplarda son maçına çıkıyor. Türkiye Milli Takımı grup lideri Letonya ile karşılaşacak. Grubu 3. sırada bitirerek avantaj sağlamak için sahaya çıkacak Türkiye lider Letonya ile mücadele ediyor. Avrupa Basketbol Şampiyonası grup aşaması bitiyor.  Peki Türkiye Letonya basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
 
TÜRKİYE LETONYA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?


Türkiye Basketbol Milli Takımı lider Letonya ile Avrupa Basketbol Şampiyonası gruplar aşamasında son maçına çıkıyor. Gruptan çıkmayı garantileyen Milliler 3. olup daha kolay rakip ile eşleşmek istiyor. Türkiye - Letonya basketbol maçı  saat 20.45'te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak ve mücadele NTV Spor kanalındannaklen ve şifresiz olarak yayınlanacak.
 
12 DEV BELÇİKA'YI 78-65'LE GEÇTİ


EuroBasket 2017’de D Grubu’nda dördüncü maçına çıkan Türkiye, Belçika ile karşı karşıya geldi. 12 Dev Adam, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nu dolduran seyircimiz önünde parkeden 78-65 galip ayrıldı ve adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Türkiye, gruptaki son maçında 7 Eylül’de Letonya ile saat 21.00’de karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele bir üst turdaki rakibimizi de belirleyecek.

Belçika karşısında ilk iki çeyrekte üstün bir oyun sergileyen ve bölüm bölüm farkı iki hanelere çıkaran Türkiye, ilk periyodu 23-14, ikinci çeyreği ise 40-33 önde geçti. Üçüncü çeyrekte Belçika etkili alan savunması ile takımımızı zorlarken öne geçmeyi de zaman zaman başardı. Buna rağmen 12 Dev Adam üçüncü çeyreği 55-53 önde kapattı.

Son iki maçın aksine üç sayı çizgisinin gerisinden istediğimiz etkinliği sağlayamazken özellikle Semih Erden’in boyalı alanda kurduğu üstünlükle oyuna tutunduk. Son çeyrekte dar ve fiziksel olarak nispeten yetersiz rotasyonumuz nedeniyle yorgunluk baş gösterirken son dakikalarda oyun başa baş bir hal aldı. Bu noktada taraftarın da desteği ve savunmadaki agresifliğimizle birlikte Furkan Korkmaz ve Melih Mahmutoğlu’nun devreye girmesiyle 10-0’lık bir seri bulduk ve maçı koparmayı başardık.

Takımımızda Semih Erden 12 sayı ve 5 asistle adeta galibiyeti getirirken Furkan Korkmaz 14 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. Belçika’da ise Van Rossom 13 sayı 5 ribaund ve 3 asist kaydetti.
 
LETONYA RUSYA'YI DEVİRDİ


2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin grubunda oynanan sabah karşılaşmasında Letonya, Rusya’yı farklı geçti. Ruslar maça iyi başlasa da daha sonra oyun dengelendi. İkinci periyotta Porzingis’i faul problemine sokan Rusya soyunma odasına 10 sayılık farkla 44-34 önde gitmeyi başardı.

İkinci yarıda ise sahada Letonya rüzgarı esti. 3’üncü periyotta Rusya’ya sadece 8 sayı imkanı veren Letonya 10 sayılık farklı eriterek son periyota 52-52 eşitlikle girdi. Son periyotta hücumda iyi işler yapan Letonya bu periyotta 32 sayı atarken, Rusya’ya 17 sayı atma izni verdi. Böylece Letonya ilk yarsını 10 sayı geride kapatığı maçı 15 sayıyla kazanmayı başardı ve D Grubu’ndaki liderliği rakibinden devraldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 24 sayıyla Letonya’dan Janis Timma oldu.
 
EUROBASKET D GRUBU SON MAÇLAR


Rusya-Letonya: 69-84
Büyük Britanya-Sırbistan: 68-82
Türkiye-Belçika: 78-65

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.