"Türkiye'nin en iyi spor akademisini oluşturuyoruz"

"Türkiye'nin en iyi spor akademisini oluşturuyoruz"
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi'nin örnek bir akademi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi'nin örnek bir akademi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.Kültür ve sanat alanlarında elde ettiği başarılarla adını tüm dünyada duyuran Büyükçekmece, sporda aynı başarıyı elde etmek için kolları sıvadı.
"En iyi yapanlardan biriyiz"
Büyükçekmece Belediyesi Spor Müdürlüğü'nün yeni kurulduğunu hatırlatan Başkan Akgün; "Kurulmasından bu yana 1 yıl bile geçmeden önemli işlere imza atıldı.  Spor Müdürü olan Namık Yüksel arkadaşımızda iyi yetişmiş ve bu konuda uzman bir isim. Geçen sürede de çok başarılı ve iyi işlere imza attı. Bu yıl yaklaşık 3 bin civarı çocuk ve genç Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi bünyesi altında eğitim alıyor. Türkiye'de örnek bir spor akademisi olma yolunda da hızla ilerliyor. Henüz işin başında olmamıza rağmen bu işi en iyi yapanlardanız" dedi.
"Çocuklarımızı sokaktan kurtaracağız"
Büyükçekmece Spor Akademisi'nin geniş imkanlara sahip olduğunu vurgulayan Başkan Akgün, " Bütün çocuklarımızı mutlaka sokaktan kurtarıp ilgi duydukları spor branşlarına yönlendireceğiz. Bu anlamda her türlü imkana ve tesise sahibiz. Tek eksiğimiz var o da kapalı bir yüzme havuzumuzun henüz olmaması. Onu da 2016 yılı yatırım programına koyduk. Muhtemelen Mimaroba'da yapılacak. Hem çocuklar, hem de büyükler için yüzmeyi spor için, sağlık için yapan herkese açık bir havuz yapacağız" şeklinde konuştu. 

Spor kulüplerine çağrı

Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi'nin önümüzdeki yıl daha iyileştirileceğinin müjdesini de veren Başkan Akgün sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Stadyumun üzerinin kapatılması ve 3 tane büyük futbol sahası göreceksiniz. 23 bin seyirci kapasiteli olan stadyumuyla, Atatürk Spor Kompleksi İstanbul'un 4'üncü büyüklükteki tesisi. Ancak içinde 3 tane futbol sahası barındıran tek tesistir.  Büyükçekmece Spor Akademisi spor kulüpleri ve dernekleri açısından çok büyük bir şanstır. Bu akademiyi doğru kullanırlarsa iyi verim alırlar. Büyükçekmece Spor Akademisi ciddi bir akademidir. Hem başındaki arkadaşımız bu işin uzmanıdır hem de antrenörlerimiz Büyükçekmece'nin yetiştirmiş olduğu başarılı isimlerdir. Büyükçekmece'de faaliyet gösteren bütün spor kulüplerinin Spor Akademisi'nin şemsiyesi altında bir bağı oluşmalıdır."  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.