Üci, Dünya Şampiyonu

Üci, Dünya Şampiyonu
Gürcistan Tiflis’te düzenlenen ‘6. Dünya Karate Şampiyonası’na katılan karate ustası ve gazeteci Yazar Kamil Üci, Dünya Şampiyonluk kürsüsünde Türkiye’nin gururu oldu.

WSF’nin düzenlediği ve Gürcistan Karate Federasyonu’nun ev sahipliği yaptığı ve 40 ülkenin katıldığı ‘Dünya Karate Şampiyonası’nda 2 bin sporcu birbiriyle kıyasıya yarıştı.

Dünya basınının takip ettiği müsabakalara katılan sporcular, organizasyon komitesini tebrik ettiler.

Basilia Tebrik  Etti

WSF Başkanı Kakha Basilia açılış konuşmasında 6. Dünya Karate Şampiyonasına katılan tüm sporcuları tebrik etti. Basilia “WSF dünyanın birçok ülkesinde başarılı şampiyonalar düzenledi. Bu gün ise, 6. Dünya Karate Şampiyonası için buradayız. Dünyanın birçok ülkesinden gelerek, dünya şampiyonasında yarışan bütün sporcuları saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Taşdemir ve Hamurcu Taktir Topladı.

6. Dünya Karate Şampiyonası organizasyon komitesi olarak başarılı çalışmaları ile taktir toplayan WSF Genel Sekreteri Sensi Ercument Taşdemir, Sensi Hayrettin Hamurcu, Sensi İsmail Beyazıt Dünya şampiyonasına katılan sporcuların taktirini topladı. Şampiyonada bir konuşma yapan Sensi Hayrettin Hamurcu, çeşitli ülkelerden WSF  World Shotokan federasyonuna katılan Karate Antrenörlerine  Dan ve başarı belgelerini taktim etti. Hamurcu, WSF ailesi dünya çapında başarılı ve emin adımlar ile Karate do sanatına ve sporculara hizmet etmeye devam ediyor” dedi.

Üci, Dünya Birincisi

Gürcistan Tiflis’te düzenlenen 6. Dünya Karate Şampiyonası açılış töreninde Kamil Uci, Türkye Cumhuriyeti Bayrağını taşıdı. Müsabaka alanında başarılı ve güçlü performansı ile bir çok ülkenin sporcuları ve antrenörlerinin taktirini toplayan Karate Ustası Kamil Üci,  6. Dünya Karate şampiyonası hakkında sorularımızı yanıtladı. Üci “Tiflis’te WSF yani World Shotokan Federasyonu’nun düzenlediği 6. Dünya Shotokan Karate Şampiyonası 1-2-3 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Bu şampiyonaya Polat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özdemir Polat’ın katkıları ile katıldım. Dünya şampiyonasında Kumite 41-45 Master Open Kumite kategorisinde altın madalya, Shobu İppon kategorisinde ise dünya ikincisi oldum. Kata dalında  madalya alarak, Türkiye Cumhuriyeti Bayrağını layıkıyla kürsüye  taşımayı rabbim bana dördüncü kez nasip etti. Dünya karate Şampiyonasında Sensi Ercüment Taşdemir, Sensi hayrettin Hamurcu, Sensi Kazım Alpay, Sensi İsmail Beyazıt Sensi Ercan Kara, WSF Başkanı Sayın Kakha Basilia ve Rusya’nın Novorsibirsk şehrinden ailesi ile birlikte gelip dostluğunu gösteren İşadamı Andrey Sutus , Eşi Lutmilla Stus’a ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dünya şampiyonasında kazandığım madalyalar beni çok mutlu etti. Ülkemi başarı ile temsil ettiğim için gururluyum. Ancak gurur duyduğum bir başka şey var ki o da şudur. Yendiğim rakiplerimin beni taktir etmeleri, bir yana dünya şampiyonasına katılan ülkelerin sporcu ve antrenörlerinin taktir, tebrik ve sevgileri beni ziyadesi ile onurlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.