Valencia'yı deviren Arsenal finale yükseldi!

Valencia'yı deviren Arsenal finale yükseldi!
Arsenal, ilk maçta 3-1 mağlup ettiği Valencia'yı rövanşta da 4-2 yendi.
Arsenal, ilk maçta 3-1 mağlup ettiği Valencia'yı rövanşta da 4-2 yendi ve UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Valencia ile karşı karşıya geldi. Pierre Emerick Aubameyang'ın 3 gol attığı karşılaşmayı kazanan Arsenal tarihinde ikinci kez Avrupa Ligi'nde finale yükseldi. 2000 yılında Galatasaray ile oynadığı finalin ardından Arsenal, Valencia'yı 4-2 yendiği karşılaşma sonrası 19 yıl aranın ardından UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükmiş oldu.

İlk maçı 3-1 kaybeden Valencia, Kevin Gameiro'nun 11. dakikada kaydettiği golle Arsenal karşısında öne geçti. Arsenal 17. dakikada Pierre Emerick Aubameyang'ın golüyle skora denge getirdi ve devreye 1-1'lik eşitlikle girdi. Mücadelenin 50. dakikasında Arsenal, Lacazette ile öne geçerken Valencia, 58. dakikada Gameiro ile skoru 2-2 yaptı. Dakikalar 69'u gösterdiğinde sahneye bir kez daha Aubameyang çıktı ve Arsenal'i bir kez daha öne geçirmeyi başardı. Son sözü 89. dakikada Aubamyang söyledi ve Arsenal, ilk maçta 3-1 mağlup ettiği Valencia'yı rövanşta da 4-2 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükseldi.

Arsenal tarihinde ikinci kez finalde
Arsenal, UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci kez finale yükseldi. İngiltere ekibi, 2000'de UEFA Kupası adıyla oynandığı dönemde finalde Galatasaray ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, normal süresi ve uzatma devreleri 0-0 biten maçta Arsenal'a penaltılarla 4-1 üstünlük sağlayarak şampiyon oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.