Mehmet Mert

Mehmet Mert

Şu Karslılar'dan korkulur arkadaş!

Şu Karslılar'dan korkulur arkadaş!

2015 Kasım ayında 1 Kasım seçimleri sonrası Davutoğlu'nun Başbakanlığında kurulacak kabinede 'Biz de bakan istiyoruz' kampanyası yapmış ama sonuç alamamışlardı.
Ben de o kampanyanın bir toplantısına katılmış ve toplantı sonrası yazdığım yazıda; Biz bakan istiyoruz demek yetmez! Demiştim.

Aradan geçen sürede hemşehrilerim beni mahçup ettiler ve dün açıklanan kabinede; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak Ahmet Arslan atandı.
Ahmet Arslan Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde danışmanlığını ve genel müdürlüğü görevini başarı ile üstlenmiş bir kişi.
1962 Kars doğumlu, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu Arslan için bir röportajında Binali Yıldırım; Aslan gibi adan demiş...




İşt o aslan gibi adamı kendisinden sonra boşalan koltuğa da getirmeyi başardı yeni başbakan.
Anlayacağınız dün Kasım 2015 günü yazdığım yazıda; 'Burada toplanıp 'biz bakan istiyoruz' demekle olmaz o işler. Önce alt yapı gerekiyor. Önce birlik beraberlik gerekiyor. Önce kamuoyu oluşturmak gerekiyor. Günümüzün en önemli kamuoyu aracı sosyal medyayı çok iyi kullanmak gerekiyor. Bildiğim kadarıyla 3 milyon dolayında Kars, Ardahan ve Iğdır kökenli yurttaşımız yaşıyor bu ülkede.
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde yaşayan bu KAI kökenli yurttaşlara ulaşacak ve onları harekete geçirecek mesajlar verilmeli. İstanbul'un Esenyurt'unda bir dernek binasında 3-5 köy dernek başkanı, 2-3 ilçe belediye başkanı bir kaç yerel basın mensubu ile olacak iş değil bu...'
Belirttiğim bir çok saptama gerçekleşmiş ve hemşehrilerim iyi bir kamuoyu oluşturarak, algı yönetimi uygulayarak bir hemşehrilerini daha bakan yapmayı başarmışlardı.
*
Yine o yazımızı aynen şu sözlerle tamamlamışım; Söylemek istediğim aynen şudur;
Bakan istemekle bakan olunacağını sanmıyorum. 3 Milyon KAI hemşehrileri Ankara'ya yürüse de şayet bu dört milletvekilinden birisi 'benden daha iyi bakan mı bulacaksınız' diye durmadığı ve demediği sürece başbakanın veya AK Parti'yi yönetenlerin KAI'den bir bakan çıkartması zor görünüyor.
Umarım hemşehrim bir bakan yeni kabinede görev alır da ben de yanılırım.
Evet hemşehrim bir bakan kabinede yer aldı ve ben de yanıldım. Keşke her zaman bu tür yanılmalarım olsa.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
*
Peki geldik zurnanın zırt dediği yere.
Hemşehri bakan olacak da ne olacak değil mi?
Kendi adıma Bir şey mi isteyeceğim.
Veya çevrem adına.
Asla.
O halde.
Nedir bu sevinç değil mi?
Anlatayım.
*
Öncelikle umarım önemli olan bakan olmakta değil, başarılı bir bakan olarak; memleketine, vatanına, milletine, ülkemize faydalı işler yapmış olmaları.
Başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve bütün bakanlarımız.
Dünün bakanları gibi kollarına 700 bin dolarlık saati takmayı düşünmeyen.
Çocuklarına sıfırlanacak paralar teslim etmeyen.
Eşine dostuna kayırmalar yapmayan bakan olsunlar yeter.
Gerçi Allah'ı var, bizim hemşo bakan yıllardır önemli işlere imza atmış ve arkasında en ufak bir dedikodu bırakmamış son derece güvenilir, şeffaf yöneticiliği ile tanınmış bir devlet adamı.
*
Başbakan Yıldırım'ın Aslan gibi aslan dediği bakanımız Ahmet Aslan'dan Karslılar ne bekliyorlar derseniz, az da olsa sıralayalım.
Kars – Tiftis sınır yolunun ticarete açılması için gerekli çalışmaların yapılmasını.
Nahçivan demiryolunun açılmasını.
Kars - Trabzon geçidinin açılarak sağlıklı ulaşım ve ticaret ortamının sağlanmasını.
Erzincan'a kadar gelen hızlı trenin Kars'a kadar getirilmesini.
Şehrin hareketlenmesi için, spor, kültür, sanat faaliyetlerine destek olunmasını.
Kars, Ardahan Iğdır'dan oluşan KAI oluşumuna ülke genelinde olumlu anlamda imaj düzeltilmesine katkılar sunulmasını.
*
Aslında istekler çok da bana göre öncelikli olarak bunlara ağırlık verilirse Kars ve çevresi için çok önemli hizmetler sağlanmış olacak.
Kars Ardahan ve Iğdır hemşehrisi olarak daha önce bakanlık yapan kişilere bakarsak; MHP'den Mehmet Alp, ANAP'tan İlhan Aküzüm ve Refah Partisi'nden Abdulkerim Doğrulu'nun isimleri geliyor aklıma.
Bunlar arasından en çok İlhan Aküzüm'ün ANAP döneminde yaptırdığı; Şeker Fabrikası, Havaalanı ve Sarıkamış tesisleri geliyor aklımıza.
Umarız Ahmet Arslan bu hizmetleri çok geride bırakacak faaliyetlere ve hizmetlere imza atmayı başarır.
*
Evet yazımızın başlığını; şu Karslılardan korkulur arkadaş diye attık ama aslında şu Karslıların çok daha fazla şeyi hakkettiklerini de söyleyebiliriz.
Zira İstanbul'da; Kars, Ardahan ve Iğdır olarak üç şehrin hemşehrilerinin bir milyona yakın nüfusu ve çok önemli kademelerde insanları olmasına rağmen (mesela 2015 seçimleri öncesi gerçekleşen, CHP önseçim sonuçlarında İstanbul'un 1., 2. ve 3. Bölgesinin üçünde de ikinci sırada yer alanlar; Barış Yarkadaş, Aykut Erdoğdu ve İlhan Cihaner KAI'li adaylardı) hala hak edilen kadar etkin değiller.
Umarım bakan Arslan uğur getirir ilk yerel seçimlerde İstanbul'da en az bir de KAI'lı belediye başkanı olur.
*
Farkındayım biraz hemşehricilik kokan yazı oldu ama aslında öyle değil.
Beni tanıyanlarınız bilirler.
Benim için adam olduktan sonra kim olursa olsun başımın üstünde yeri var.
Adam olmadıktan sonra ise değil hemşehrim, gözümün ışığı bile olsa mümkünse benden uzak dursun...
Tekrar yeni kabinenin, vatanımıza, milletimize, güzel ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını dilerken, ilk seçimlerde diğer siyasi partilerimizin de başarılı olmasını umuyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi