Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Talihim yok, bahtım kara!

Talihim yok, bahtım kara!

Silivri'nin resmi marşı olmalı bu şarkı artık. Nitekim, talihi yok bahtı kara!
Başına gelmeyen kalmadı bu ilçenin son yıllarda... Artık nedir bu uğursuzluğun sebebi bilemiyorum ama kara bulutların üzerinde olduğu kesin bu sınırların...
Sabah 4 operasyonlarını takip etti önce Silivri adı. Bütün Türkiye Silivri'yi bu olaylarla andı. Anmaya devam ediyor. Hukukda "Silivri Hukuku" diye yeni bir tanım bile oluştu.
Maşallah bir Belediye Başkanı var ki, en büyük talihsizliklerden biri oldu. Öyle bir yönetim politikası sergiliyor ki ilçenin zaten kara olan talihi, aynı zamanda kara mizah bile olabiliyor. Daha adayken belliydi...
Tecavüz skandalları, Polis baskını, tutuklanan müdür, istiklal marşı saygısızlığı gibi bir çok ilki gördük maşallah 2 yıl içinde Belediye'de... Başkan hiç bir krizi yönetemediği için, Silivri ulusal ölçekte pekçe duyuldu bu olaylarla...
Mevzu belediye değil geçelim.
Bu bahtı kara kenti önceki gün bir başka vukuatla andı Türkiye...
İzmit'ten kaçırılan Kartepe yolcu gemisi 18 yolcu ve 6 mürettebat ile Silivri'ye geldi. Bütün Türkiye'nin yüreğini ağzına getiren korku dolu bekleyiş Silivri'de sona erdi. Yakıtı Silivri'de biten gemiye, Silivri'de operasyon düzenlendi. Neyse ki, 24 kişi burnu bile kanamadan sağ salim kurtarıldı. Silivri hareketli saatler yaşadı.
Silivri yine gündemdeydi...
5 yıl önce sadece bir "sayfiye mekanı" olarak anılan huzurlu bir kentin nasıl hızla bu hale geldiğini anlamak zor. Fakat bu hızlı ve ani değişimin ilçe halkını da tedirgin ettiği kesin.
Akşamları sahilinde huzurla gezilen, gece yarıları bile sokakta insanlarının güvenle gezebildiği, sokak aralarında komşuluk ilişkilerinin iyi olduğu ve yaz akşamlarında çoluk çocuk oyunlar oynanan, apartman önü çay partilerinin yapıldığı o kentten geriye galiba artık eser kalmadı.
CHP'de yönetim krizi
Silivri CHP, bildiğiniz üzere her yazıya ayrı bir malzeme çıkarabilen potansiyelde bir örgüt. Yani -ki oturun bütün gün, hiç öyle "yermisiniz, biri kimi gözetledi, yeteneklimisiniz" gibi programlarla vakit öldürmeyin. Burada ki daha eğlencelisi... "Biri birilerini didikliyor"
İsim nasıl? Tam duruma uygun... CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin görevden istifa etti. Yeni Başkan ve yönetim belirlenene kadar ilçe başkanlığına istifa eden asil başkan Hüseyin Şahin vekalet ediyor. Başkan Vekili sıfatıyla. Kendi kendisinin vekili anlayacağınız.
Yeni atama bekleyen liste merkeze gönderilmiş. Atanması beklenen listedeki ilçe başkanı kim dersiniz... Göreve vekalet eden ilçe başkanı Hüseyin Şahin...
Şaka yaptım sandınız değil mi? Ciddiyim ben... Allah'tan bu ülkede iktidar CHP'de değil de, felaket muhalefet olarak her defasında bu ülkeyi teğet geçiyor.
Silivri Belediyesindeki durum zaten bu manzarayı özetliyor.
Öte yandan istifa eden İlçe Başkanı Hüseyin Şahin'in yeni yönetim listesinde farklı isimler yer alınca, eski yönetim kanadından da bir liste çıktı tabi meydana. Onların adayı da İlhan Batur.
Eğlenceli günler başlıyor.... Hoba...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi