Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Tarlada izi olanın…

Tarlada izi olanın…

İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü dün güzel bir organizasyona imza attı. Günlerdir süren ve ülkemizi oldukça huzursuz eden gezi parkı olaylarından bir nebzede olsa bizleri uzaklaştıran bu organizasyonda, ülkemizin üretimine katkı sunan çiftçilerimizin alın teriyle yetiştirdiği ürünlerin tanıtımına şahit olduk hep birlikte. Bu organizasyonun benim doğup büyüdüğüm köy olan Çanta Mahallesinde yapılması ise benim için ayrı bir mutluluktu diyebilirim. “ Tarla Günü” etkinliğinde bu ilçenin çiftçileri için iktidar ve muhalefetin yan yana olması da sanırım uzun zamandır görülmek istenen güzel bir tabloydu. İstenildiğinde Silivri için, Silivri’de yaşayan işçi, çiftçi, emekçi için yan yana gelmeyi başaran Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Taksim Gezi Parkı olayları sırasında da İlçemizde ki huzuru sağlamak adına oldukça emek sarf etti diyebilirim.

Gençlerin siyasi görüşleri ne olursa olsun, ama sağduyulu ve saygı çerçevesi içerisinde birbirlerini kırmadan üzemeden eylem ve her türlü etkinliği yapmaları için onlara ağbeylik eden bu üçlüyü buradan kutlamak istiyorum.  Hani “Tarlada izi olanın harmanda gözü olur” diye bir ata sözümüz var ya, bu günkü organizasyonda sanırım o etkinlikte olan herkesin izi var. Çünkü Silivri’de siyasiler zaman zaman tartışma yaşasa da, Silivri’ye fayda sağlayan ve çiftçisine, işçisine, emekçisine katkı sunan projelerde yan yana gelebilme ve katkı sunma noktasında adeta imece usulü her kes işin bir ucundan tutuyor. Umarım bizim siyasilerimizin ve bürokratlarımızın bu örnek davranışlarına gölge düşmez ve diğer ilçelere de örnek olur.   
Atatürk caddesi trafiğe kapatılsın…

Geçtiğimiz günlerde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sahilde bulunan esnaflarla bir toplantı gerçekleştirmiş ve bu toplantı neticesinde Atatürk Caddesinin çift yön trafiğe kapatılması kararı alınmış. Çokta iyi olmuş.  Bu kararı gönülden destekliyorum. Birileri bu caddenin trafiğe kapatılmaması konusunda ortalık karıştırsa da, bana göre bu güne kadar alınan en güze ve en yerinde karar bu. Hep yurt dışında ki ülkelerden örnek veriyoruz, orada ki meydanlardan ve yol düzenlemelerini gıpta ile anlatıyoruz ya. Bizim Silivri’mizde de bu yayalaşma ve meydan kültürüne artık ayak uydurma vakti geldi.

O gidip gezdiğimiz gördüğümüz Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, Viyana, Macaristan’da ki meydanlar ve bazı yollar nasıl trafiğe kapatılıp halk meydanlara ve sahile araç sokmayıp yürüyerek gidiyorsa,  bizim Silivri haklıda pekâlâ araçlarını otopark’lara bırakıp gitmek istediği yere yürüyerek gidebilir. Başka ülkelere imrenerek bakmak yerine kendi ülkemizde ve ilçemizde ki kurallara uysak inanın onlar bize gıpta ile bakarlardı. Ama maalesef ki bizler neredeyse 100 metrelik yere bile araçla gittiğimiz için, yapılan yol ve meydan düzenlemelerinin ne güzelliklerini fark edebiliyoruz nede araçlar yüzünden rahat yürüyebiliyoruz.

Diyeceğim odur ki; Silivri’nin fiziki şartları ne olursa olsun bizler hep birlikte Silivri’nin güzelleşmesi için elimizden geleni yapmak zorundayız. İlçemize gelen misafirlerimizin Silivri’nin güzellikleri görmesi ve İlçemize katkı sunması için bazı yoların kapanması gerekiyorsa kapanmalı. Silivri artık kabuğunu değiştirmeli ve bütün yeniliklere ayak uydurmalı. Ve yapılan yeni uygulamalar sadece esnafın değil tüm vatandaşları memnun edecek nitelikte olmalı. Kısacası; Silivri sahilinin en işlek ve en gösterişli caddesi olan Atatürk Caddesi çift yön trafiğe kapatılmalı ve sahil araç trafiğinden kurtulmalı… Umarım bu uygulamaya engel olan çıkmaz. Ve yine umuyorum ki; Atatürk Caddesi’nin sonu Kara Mustafa Sokak gibi olmaz…   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi