Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

TEŞEKKÜRLER ERZURUM

TEŞEKKÜRLER ERZURUM




Dadaşlar diyarı medeniyetin beşiği güzel Erzurum bundan tam 30 yıl önce geçmiştim o zamanlar küçüktüm.

30 yıl sonra nerden nereye büyüdük, hoca olduk ve 11 uluslar arası karate turnuvasına katıldık 6 sporcumla, 6 madalya alarak rekor kırdık, 25 ülkenin katıldığı 2500 sporcunun yarıştığı uluslar arası palandöken karate turnuvası müthiş organizasyonun ardından başladı.

Her şeyin en ince ayrıntısına kadar hesaplandığı organizasyon da yok yoktu.
 
Bu organizasyonun mimarı Ahmet Çelebi gerçekten her şeyi mükemmel yaparak karate camiasına örnek olmuştur.

Ben Erzurumluların yerinde olsam Ahmet hocanın şehrin göbeğine büstünü dikerdim bir insan ilini bu kadar mı tanıtır, bu kadar mı sever helal olsun Ahmet hocamıza. Bir açılış seremonisi yaptı görmenizi isterdim. Halkıyla, valisiyle, belediye başkanıyla, siyasi partileriyle, muhalefetiyle bir bütün olarak hareket eden bir il görmedim.

Adamlar ilini tanıtmak için ellerinden geleni yaptılar. Belediye başkanı kürsüye çıktı, ‘‘Bu tür organizasyonlar ilimizi tanıtım açısında önemli, 11’cisi düzenlenen palandöken karate şampiyonasını her yıl yapacağız uzak yerlerden, ülkelerden gelen misafirlerimiz ilimize hoş geldiniz. İlimizi tarihi yerleri var gezmenizi isterim’’ vali desen aynı konuşma en ilginci de bütün siyasi partilerin destek vermesi, illerini tanıtmak için hep birlikte hareket etmeleri.

Ben siyasetin yapılmadığı bir il ilk defa gördüm, belediye başkanı hangi partiden olduğunu bilmiyorum bizlere insan gözüyle bakan, bizlere değer veren böyle bir belediye başkanına teşekkür etmek gerek doğrusu bu kadar beklemiyordum.
Erzurum’u eski evler, çöpler, yerde bakımsız binalar hep böyle bekliyordum.

Çok kötü yanıldım tam tersi çıktı gece girdim şehir merkezine oda ne! Başka ilmi acaba içimden geçiriyorum ama Erzurum’un göbeğindeyiz yerler tertemiz bir tane dolu çöp bidonu görmedim her taraf pırıl pırıl.

Erzurum da tek şey gördüm batıdan farkı kültürlerini devam ettirirken teknolojinin önüne geçmişler. Batıda teknolojinin önündeler ama örf adetleri kayıp olmuş vaziyette. Erzurum’un farkı teknoloji ile birlikte kültürlerini kayıp etmemişler, özellikle ara sokakları gezdim bir tane çöp bulamazsınız modern şehir dadaşlar diyarı sizleri kutlarım.
Gelelim başarımıza uluslar arası  şampiyona olduğu için katılımın yoğun olduğu şampiyonada çatalca belediyesi karate okulu olarak büyük başarı elde ettik bizleri destekleyen sosyal medyada yorumlar yazan iyi dileklerini bildiren herkese teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi