Mehmet Mert

Mehmet Mert

Tıklayanınız bol olsun..!

Tıklayanınız bol olsun..!


Kuşkusuz içerisinde bulunduğumuz iletişim çağının vazgeçilmezi olan internet artık hayatımızın her alanında yer buldu.
Geçenlerde cep telefonuma güncelleme virüsü geldiğinde bir hafta rehbersiz ve internete giremeyen telefon ile yaşamak zorunda kaldığımda bu durumu bir kez daha net olarak anladım.
İşlerimin yoğunluğu nedeni ile Turkcell yetkilisine gidip kayıtlı rehberimi yükleyene kadar adeta boşlukta yaşadım.
İstediğiniz kişiye ulaşamıyorsunuz. Arayanın kim olduğunu bilmediğiniz için sağlıklı iletişim kuramıyorsunuz. Randevularınıza bile dikkat edemiyorsunuz.
Her şeyimizi cep telefonuna ve internete o kadar emanet etmişiz ki, onlarsız hiçbir şey yapamıyoruz.
Damdan düşen birisi olarak cep telefonunun çok yoğun kullanan dostlara tavsiyem yetkili bayi ve servisler dışında sakın telefonunuza işlem yaptırmayın.
İnternet şampiyonları
Tabi çağımız iletişim çağı olunca haliyle internetteki tıklama ve okunma rakamları birinci derece merak konumuz olabiliyor.
haberdar.tr.tv üzerinden internet televizyonumuzun yayında olduğunu biliyorsunuz. Günde ortalama 30 bin kişi tarafından izlenen televizyonumuzun ileride bölgemizin vazgeçilmez tutkusu olacağını söylersek fazla iddialı konuştuğumuzu zannetmiyorum.
Yine bölgemizin ilk haber portalı www.haberdar.com.tr yeni bir rekora daha imza atarak artık Türkiye genelinde internette bulunan bütün web siteleri arasından, ilk on binin altında kendine yer tutmayı başardı. Bu listede sadece habercilik yapan siteleri baz alırsak ülke genelinde ilk yüzün içerisinde bulunduğumuzu söylersek bu konuda da fazla yanıldığımızı zannetmiyorum.
Dileyenler dünyanın en sağlıklı internet ölçümü yapan sitesi olan  www.alexa.com adresine kendi internet sitesini sorarak rakamlarını ve sıralamasını öğrenebilirler. Sorgulamada karşınıza çıkan rakamları gördüğünüzde şimdi yayınlayacağım sıralama listesini daha iyi yorumlayacağınızdan eminim.
Bakın mesela bu listeye. Araştırın bulun. HABERDAR’ın önüne geçecek bölgemizde başka liste varsa gönderin manşetten yayınlayalım.
Bu listede bölgemizin en çok tıklanan üç haber sitesini ve belediyelerimizin sıralamasını yayınlıyoruz.
Nüfuslara oranla belediyelerimizin sıralamasını yorumlamaya kalktığımızda Silivri ve Büyükçekmece’nin çok iyi tıklandıklarını söyleyebiliriz.
Mesela İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) web sitesi Türkiye sıralamasında ilk 250 de yer alırken, İBB’nin web televizyonu bile HABERDAR TV’nin gerisinde.
Twitter.com ve facebook da da sıralamamız çok iyi olmasına rağmen bu rakamları yayınlamaya gerek bulmuyorum. Zira artık internette takipçi sayısını ve beğeni rakamlarını bile satmaya başlamışlar. Şimdilik sadece tıklanmaya bir hile bulamadılar. Her tıklanma için bir IP adresi gerektiği bunun hilesinin çok zor olacağını düşünüyorum.
İŞTE BÖLGEMİZİN EN ÇOK TIKLANAN İLK ÜÇ HABER SİTESİ VE BELEDİYELERİMİZİN DÜNYA İLE TÜRKİYE SIRALAMASI
WEB ADRESİ TÜRKİYE SIRALAMASI DÜNYA SIRALAMASI

WEB ADRESİ TÜRKİYE SIRALAMASI DÜNYA SIRALAMASI
www.haberdar.com.tr 8,363 482,409
www.esenyurthaberleri.com 9,365 513,846
www.sha.com.tr 13,033 690,419
     
www.basaksehir.bel.tr 10,586 609,695
www.kucukcekmece.bel.tr 12,076 607,659
www.silivri.bel.tr 13,183 741,811
www.bcekmece.bel.tr 14,876 806,067
www.beylikduzu.bel.tr 17,235 671,562
www.avcilar.bel.tr 22,503 1,171,842
www.esenyurt-bld.gov.tr 26,067 1,590,212
www.catalca.bel.tr 81,699 2,996,576 


www.twitter.com/Mehmetmert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi