Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Topbaş’ın Silivri ziyareti ve AK Adaylar…

Topbaş’ın Silivri ziyareti ve AK Adaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş önceki gün İBB’nin ilçeye yaptığı önemli yatırımları yerinde incelemek için Silivri’deydi.

Katrilyonluk atıksu arıtma tesisi ile Silivri’de artık rahatlıkla denize girilebilecek. Boğluca deresinin ıslah çalışmalarının bir bölümü bitti 2014’ün ilkbaharında dere ıslah çalışması tamamlanmış olacak. İBB’nin ilçeye kazandırdığı hizmetleri burada anlatacak değilim.

Ancak çevre temizliği anlamında ilçeye yapılan yatırımlar yıllardır Silivri’nin kanayan yarasıydı. İBB’nin imkânlarıyla ilçeye kazandırılan bu hizmetlerin AK Partiye dönüşü nasıl olacak bilemiyorum ama yapılan bu hizmetleri görmezden gelmemizde nankörlük olurdu sanırım. Şimdi, babasının parasıyla mı bu hizmetleri yapıyorlar” diyenleriniz çıkacaktır.

Peşim peşin cevap vermiş olayım. Hiçbir siyasetçi, hiçbir belediye buna İBB ve Silivri Belediyesi de dahil babasının parasıyla hizmet etmiyor anacım.

Halkın ödediği vergilerin karşılığı yine halka hizmet olarak dönüyor. Önemli olanda halkın ödediği vergileri yine halkın yararına hizmet olarak döndürebilmek değilmi? Silivri yeni kurulan bir belediye değil bu sorunlar geçtiğimiz dönemlerde de vardı. Neden bu zamana kadar bu sorunlar çözüme kavuşmadı yada kavuşturulamadı? İBB tarafından ilçeye kazandırılan bu hizmetleri eleştirmek yerine hepimiz bunu sorgulamalıyız bence.  Eleştiride olacaktır elbette. Ama eleştiri doğru yapılırsa hedefine ulaşır. Sırf siyaset olsun diye yapılan eleştiri kimseye fayda sağlamayacağı gibi ilçeye kazandırılacak olan hizmetlerin de önüne hendek koymaktan öteye gitmez. O yüzden siyaseti de, eleştiriyi de, teşekkürü de doğru zamanda yapmak gerek. Bu vesileyle İBB’nin imkânlarıyla Silivri’ye yapılan özellikle atıksu arıtma tesisi ve boğluca deresi ıslahı için emeği geçen herkese yürekten teşekkürler… 
Yetkililere duyurulur! 
İBB demişken, tarihi köprünün hemen dibinde yıkılmayı bekleyen binanın ne zaman yıkılacağını da sormak istiyorum. Boğluca deresi ıslah projesi kapsamında yıkılacak binalar arasında bulunan bu binanın yıkım kararı olmasına rağmen hala neden yıkılmadığını tüm kamuoyu gibi bende merak ediyorum doğrusu? Trafiğe ve yayalara kapatılan tarihi köprünün onarımına ne zaman başlanacak? Mademki bu bina yıkılacak bir an önce yıkılsın kardeşim. Beklemenin alemi yok. Binanın yıkımıyla ilgili sorumlu kimse duyurulur.!  
AK adaylar 20 Ocakta açıklanacak! 
AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı 20 Ocakta belli olacakmış.  Kim dedi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dedi. Bende Topbaş’ın yalancısıyım vallahi. Neden 20 Ocak? Çünkü Aday Adaylarıyla ilgili raporlar komisyon tarafından hazırlanmış ama bu raporları daha başbakan görüp değerlendirecekmiş. Hatta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üçlü bir görüşme yaptıktan sonra Silivri’nin ve diğer ilçelerin adayları açıklanacakmış.  

Eğer söylenenler doğruysa bizim aday adayları daha 10 gün bekleyecekler. Tabi bizde bekleyeceğiz. Beklemekten şişsek de yapacak bir şey yok. Biz şiştik. Aday adayları şişti. İtiraf etmeliyim ki;  bu süreçte güne her gün başka bir ismin aday olduğu dedikodusuyla uyanmakta ayrı bir işkence.  20 Ocak’a kadar sanırım bizim aday adaylarının her biri bir gün Belediye Başkan Adayı olacak.  Temennim 20 Ocak günü Silivri’nin adayı belli olmuş olsun. Ve bir temenni de, hak eden aday gösterilsin… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi