Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Üst geçit, Hız limiti, Balcı…

Üst geçit, Hız limiti, Balcı…

Kumburgaz’a yıllar önce bir üst geçit yapılmış. Kim tarafından yapıldı bilmiyorum ama bu üst geçidin proje mimarını kutlamak istiyorum buradan. Öyle bir üst geçit projesi çizmiş ki; Geçidin altından, Tır geçemiyor, üstünden ise engelliler için çıkış var iniş yok. Benin en çok ta dikkatimi çeken konu engelli vatandaşlarımız için üst geçide çıkış yolu yapılması ama iniş yolunun merdivenli olması. Sanırım bu üst geçide tekerlekli sandalye ile çıkan engelli kardeşlerimiz, sağlığına kavuşuyor ve merdivenleri yürüyerek iniyor.

Eğer üst geçidin böyle bir özelliği varsa, bu haliyle kalsın. Ama böyle bir özelliğe sahip değil ise, bu köprü bir an önce yetkililer tarafından gözden geçirilsin. Çünkü engelli kardeşlerimiz için o köprüden geçmek tam bir zulüm. Köprünün altından geçemeyen tırlar için yan yol çözümü bulan yetkililer engelli kardeşlerimiz için de acil çözüm bulsunlar bir zahmet. Gerçi koca koca tırların yan yoldan geçmesine vatandaşlar tepkili ama köprü elden geçirilene kadar idare edecekler artık. Kumburgaz El Ele Platformu Sözcüsü Yaşar Çağırır hanımefendinin de dediği gibi bu ucube üst geçit oraya yakışmıyor. Kumburgaz halkına yakışan bir üst geçit yapılması için yetkilileri göreve davet ediyorum.  Karedeniz fıkralarına taş çıkartan bu köprüye bir el atın. El atınki; İnsana ve insan sağlığına verdiğiniz değeri hep birlikte görelim… 

İmzasını inkâr eden biri ile ne göbek bağınız var? 

Silivri’ye kültür Merkezi yapılması için İşadamı Mehmet Balcı ile Silivri Belediyesi arasından bir protokol imzalanmıştı. Sonra İşadamı bu protokole uymadı ve hatta Başkan Işıklar’ın tabiri ile İşadamı Mehmet Balcı, protokol sözleşmesinde bulunan imzasını inkâr etti.  Bu konu uzun süre Silivri gündeminde tartışıldı ve tam üzeri kapandı derken, Silivri Mimamrsinan Mahallesine yapılan çok amaçlı salonun Mehmet Balcı tarafından yapılması kafalarda soru işaretleri yarattı.

Dün imzasını inkar etti dediğiniz İşadamı ile belediye bugün nasıl iş yapıyor? Kültür Merkezi sözünü yerine getirmeyen bir kişi ile Belediyenin yada belediyedeki bazı kişilerin ne göbek bağı var? Dün kötü dediğiniz İşadamı ile bugün nasıl iş yapıyorsunuz? Kısacası Mehmet Balcı ne iş?  Kamuoyuna imzasını inkâr eden, verdiği sözü tutmayan biri olarak lanse ettiğiniz Balcı ile aranızda ne göbek bağı var. Biri çıkıp bana bunun izahını yapsın lütfen. Yapsın ki; tüm kamuoyunun kafasında oluşan yukarıda belirttiğim sorular cevap bulsun. Aksi halle Belediye ile Balcı arasında “bal kaymak” işler döndüğünü düşüneceğim.  

Sevinin arkadaşlar, eşeğimizi bulduk! 

Elli kere yazıp çizdik. Biz yazmaktan yorulduk, vatandaş isyan etmekten. Hatta üzerine çil çil para ödemekten. Beklenen haber ise dün geldi. Efendim, UKOME’nin aldığı kararla Büyükçekmece- Gümüşyaka arası  E-5 karayolu hız limiti  50 km’den  70 km’ye çıktı. Haberi dün ‘Hayırlı olsun’ sözleriyle AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş duyurdu. Bu hız sınırı sınırlaması yüzünden binlerce kişi mağdur oldu. Evlerine gönderilen yüzlerce liralık faturalar yüzünden çılgına dönen sürücülerin bu habere sevindiğini sanmıyorum.

Vatandaşın cebinden çıkan paralar ne olacak onu merak ediyorum sadece. İtiraz eden birkaç duyarlı vatandaş bu cezaları ödemekten kurtuldu. Fakat uğraşmak istemeyenler? Onların paraları devlette! Başından beri yanlış giden bir şeylerin faturası neden hep vatandaşa kesiliyor? Vatandaş deneme tahtası mı? Eğer sesler yükselmeseydi hız sınırı 50 km olarak kalacaktı. Şimdi aynı duyarlılığı şu ceza makbuzları için yapsınlar bir zahmet. Bu millet parayı yolda kazanmıyor, yola veremez! Ben de cezaların iptali için her gün yazabilirim bu köşeden. Yanlış hesap Bağdat’tan dönene kadar… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi