Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Vatandaş ne istedi, İBB ne yapıyor?

Vatandaş ne istedi, İBB ne yapıyor?

Silivri’’ye 2008 yılında yeni Devlet Hastanesi binası yapılınca, Silivri Merkezde bulunan eski Devlet Hastanesi binası o tarihten itibaren boş kalmış ve atıl durumda kaderine terk edilmişti. Eski Devlet Hastanesinin kapatılmasıyla, etrafında bulunan eczacı esnafı ve diğer esnaflar da bu durumdan olumsuz etkilendi. 2008’yılından itibaren sağlık sektörü olarak değerlendirilmesi beklenen eski Devlet Hastanesi yerine İBB cami yapma kakarı aldı. Ve planlarda da cami olarak işlendi.  Silivri merkezdeki camilerin özellikle Cuma namazlarında yetersiz olduğu bir gerçek. Silivri’nin büyük bir camiye ihtiyacı var mı? Evet var. Ama bu yer eski Devlet hastanesi yeri olmamalıydı diye düşünüyorum. Yıllarca Silivri halkına sağlık hizmeti verilen eski Devlet Hastanesi yerine yine sağlıkla ilgili bir proje uygulanabilirdi. O bölgede ki esnafın canlanmasına da katkısı olurdu. Cami projesi esnafın canlanmasına ne kadar katkı sağlayacak merak ediyorum doğrusu. Daha önce

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, yada merkezde bulunan tüm Aile Hekimliklerinin orada birleştirilmesi projeleri gündemdeyken cami projesi oradaki esnafı ve Silivrilileri hayal kırıklığına uğrattı. Camilerde bizim, Hastanelerde bizim, Esnafta bizim. O yüzden bu cami projesi onaylanmadan önce keşke vatandaşa da sorulsaydı.  Silivri halkı ne istiyor, orada ki esnaf ne istiyor diye sormaları kimseye bir şey kaybettirmezdi. Ama olan oldu. Hastane yerine Cami yapılacak. Caminin altına da bilmem kaç katlı otopark yapılacakmış. Bu saatten sonra bu cami projesi yerine başka bir proje uygulanır mı bilmiyorum ama, vatandaş neyi hayal etti, İktidar ne yaptı gibi bir durum çıktı ortaya. Umarım bu camii projesini onaylayan ve onaylatanlar, oradaki esnafım durumunu da göz önünde bulundurmuşlardır.

Öküz altında buzağı arayanlara.! 
Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ahmet Yücegök dünkü köşe yazısında eski belediye başkanlarının Olta Retauranta bir araya gelmesini kaleme almış.  Eski Başkanların bir araya geldiği yemekle ilgili kimden duyum aldı bilmiyorum ama kuşları ona yanlış bilgi aktarmış. Ben bu konuda haber yapmıştım ama sanırım CHP’li Meclis Üyemiz okumamış. Bir kez de bu satırlardan konuya değinmek farz oldu. Eski Başkanların Olta Restaurantta bir araya gelmesi ve eski günleri yad etmesi’nin altında buzağı arayanlar, anlaşılan bu buluşmadan oldukça rahatsız olmuşlar. Bu yemek gizli saklı buluşma yemeği olsaydı, gidip Silivri’nin göbeğinde herkesin gözü önünde mi buluşulurdu?  Sayın Yücegök bir de yazısında; “ Bir gurup gazeteci içeri sızdırılmış ve çaktırmadan, fotoğraf alınmış. O fotoğraflar da gizlice internete atılmış” diye yazmış. Kamuya açık herkesin rahatlıkla girip çıkacağı bir lokantada gazetecinin içeri sızması nasıl oluyor anacım? Ayrıca fotoğraflar  gizli saklı değil, medeni bir şekilde izin istenerek çekilmiş fotoğraflar. Bu durumdan eski Başkanlar rahatsız olmazken siz niye bu kadar rahatsız oldunuz kuzum? Siz eski başkanları bir kenara bırakında sizin o belediyede göreviniz ne halk sizi ne için seçti ona cevap verin bence. Bu güne kadar yazdığınız bütün yazıları takip edip cevap vermiyorsak bu yaşınıza olan hürmetimizdendir. Halk sizi o göreve Silivri’ye hizmet edesiniz diye seçti. Yani ben öyle biliyorum. Bilmem anlatabildim mi? Bu arada iki hafta önce yenen yemeğin hala yankıları sürüyorsa demek ki  eski başkanların bir araya gelmesi, birlikte yemek yemesi amacına ulaşmış (!)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi